Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Mazzi

  Kranvatten, hur illa?

  Vart bor du? Någon kanske kan hjälpa! /Mats Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
 3. rolnor

  Kranvatten, hur illa?

  Har inte tilräckligt med osmosvatten för att fylla karet nu vid omstart, hur illa är det med 50%kranvatten? Finns fosfat men det kan jag filtrera bort, hur blir det med kiselalger?
 4. rolnor

  Dela lobophytum?

  Tack! Vet du hur gamla sånahär kan bli? Min är 5år och är lite hängig men jag tror det beror på för få vattenbyten, har försummat akvariet en lång tid, ska bli ändring nu.
 5. Today
 6. runstenen

  Dela lobophytum?

  Klipp/skär bort en lagom bit. Sen fäster du den på en fraggsten/stenbit eller önskat material så här: Det fungerar inget bra att limma dessa, så mitt tips är att dra en gummisnodd över/runt korallbiten-stenen. Sen när den börjat växa fast klipper/tar du bort gummisnodden. Det gör inget att gummisnodden trycker mot korallen.
 7. mikoto

  Forumet låst

  Ja, det har ballat ur helt för stunden. Lite trist, hoppas det löser sig! Disskuteras lite i den här tråden med:
 8. izfisk

  Stödmedlemmar 2019

  Tack och välkomna som stödjande medlemmar @Connaissancen, @rosenwall, @maca, @kaptenen och @Alessandro ! Ert bidrag betyder mycket för att hålla igång saltvattensguiden.se Vill du också bli stödmedlem så kan du läsa hur du gör här Stöd SG
 9. Trådar i underforumet "mitt akvarium" kan inte längre visas... Något om att rättigheter saknas.
 10. rolnor

  Dela lobophytum?

  Jag har en stor Devils hand korall som jag skulle vilja skära loss en mindre bit på och få den att växa. Hur gör jag? mvh
 11. Tobbe.R

  Köpa lantanklorid?! - var?

  mest sps och lite LPS
 12. Yesterday
 13. Christian J

  Vita prickar?

  Det är nog inte svamp. Möjligen skulle det kunna vara Lymphocystis (som ibland liknar svamp men är ett virus), men troligare en parasit som t ex Cryptocaryon eller kanske "Velvet"/Oodinium. Nja i den här situationen är parasitbekämpning det enda viktiga. Om jag hade både prick och ett UVC så skulle jag skulle nog kört det dygnet runt i ett par månaders tid. Även om du flyttar fisken (för kopparbehandling) så kommer eventuella parasiter att finnas kvar i huvudkaret. Karantänskar bör främst användas innan man sätter i nya fiskar. Stressen från detta kan dessutom förvärra tillståndet. Har du sett någon skillnad i mängden prickar under denna tid? Normalt brukar Cryptocaryon-parasiterna sitta 3-7 dagar på fisken innan de släpper taget (därefter tror man ofta att fisken blivit frisk, men de kommer oftast tillbaka igen i ännu större antal om man inte lyckas bekämpa dem under deras frisimmande stadie).
 14. Mattias7898

  Vita prickar?

  Tänk på att köra vattnet sakta igenom uv-c:t, finns uträkningar på nätet, jag har ett 25w och kör ca 350l/h. Även om det står 1900l/h på kartongen.
 15. Mattias7898

  Vita prickar?

  Koppar kan du bara köra i ett separat tank, jag köpte det billigaste karet på hornbach kosta 375:- 50 liter, lampa, filter. det jobbiga är att inte mata så att ”cyklingen” går igång så att man får amonia, så jag byta vattnet var 3 dag. min Doris såg ut som din fisk och efter jag börja med uv-c så har den bara en prick på ögat kvar. Mina andra fiskar ser inte utatt fått något. Sen simmar de andra fiskarna runt men Dorisen går ju och lägger sig i sin grotta varje kväll och när pricken hoppar av så får den väll det igen. blir det sämre så får jag fånga henne och prova koppar igen. Jag köpte en fisk fälla aqua medic annars har man håvat sönder hela revet och ändå inte fångat fisken.
 16. Johnny Tveit

  Vita prickar?

  Har också fått förslaget om att köra koppar. Och att flytta den till en karantäntank. Har dock ingen karantäntank (änn) samt att den kan bli svår att fånga i mitt kar. har mycket sten som ligger så den kan gömma sig. Dock har den haft prickarna i över en vecka och är pigg och äter friskt. Ska köra medlet jag köpt nu och köra UVC i huvudkaret ett tag med ny lampa och se om det blir någon effekt. Ingen annan fisk har visat något spår av prick.
 17. Mattias7898

  Vita prickar?

  Glömde provade också ett sådant mirakel medel som man skulle kunna hälla i tanken som skulle vara rev säkert, det enda som hände var att skummaren sen var som en vulkan i 7 dagar så det gör jag inte om.
 18. Mattias7898

  Vita prickar?

  Hej! Tror du kan få lika många olika teser, som personer som kör uv-c här. själv kör jag uv-c:en 24/7 efter ett tidigare prick utbrott. Tror inte man blir av med det helt så länge den sjuke fisken är kvar i karet. Men det ser ut som den inte får det värre eller sprider sig så lätt till de andra fiskarna då de frisimmande dör av uv:et. kör även 8h 5-10mg/h ozon om dagen, vattnet har aldrig varit så klart som nu, samt algerna har minskat avsevärt på rutorna och stenen. Men jag tror att bra vattenkvalitet och hålla fisken tjock o go så håller den pricken borta. Det ser ut som om man rotar för mycket eller stoppar i ny fisk så blir de stressade och prick dyker upp. Har även en sjukhustank där jag körde koppar på en kirurg, men den dog ändå. Så jag vet inte vad som är bäst.
 19. Johnny Tveit

  Vita prickar?

  Har fått ihop en del info kring detta nu. Det kan vara en parasit eller svampinfektion. Har inhandlat medel som skall stärka fiskarnas slem/hud lager och immunförsvar. Fick också veta att ha en UVC installerad i sumpen var lite hål i huvet (mina egna ord) då parasiter oftast inte tar sig ner till sumpen överhuvud taget. Sen bränner UVC även bort massor med bra saker. Så jag fick rådet att ha den installerad så vattnet tas nära botten i visnings karet samt att bara slå igång den typ 10 dagar innan ny känslig fisk skulle flyttas in och i annat fall ha den avstängd. För mig var detta helt nytt och kanske någon annan har haft samma uppfattning som jag och kan ta del av denna informationen . Uppskattar även en eventuell dementering om denna information av SG. Happy reefing // Johnny
 20. Vi jobbar på att lösa problemet. Alla bör ha problem med att komma åt sina trådar.
 21. Dimorb

  Köpa lantanklorid?! - var?

  Har du några koraller?
 22. Nu kan jag se trådarna men kan ej komma in på dem. Samma meddelande som tidigare.
 23. jag får fortfarande samma meddelande på en del trådar.
 24. Det är problem med att svara på inlägg under Mitt akvarium och i vissa fall är man inte behörig att läsa innehållet. Vi håller på att felsöka.
 25. Last week
 26. Christian J

  Vita prickar?

  Det är troligen en parasit, ja. Kanske Cryptocaryon (men det finns även annat som ser ungefär likadant ut). Mer info här:
 27. danne031

  Stenkoraller och anemoner

  Just det kemiska har jag hört att mjukisar och olika sarcopython är de värsta på. En anledning till att det är svårt att hålla riktiga mixade kar just att mjukisarna kan göra vattnet otrevligt för sps. Anemoner är bara dumma vid fysisk kontakt och där är de givetvis 100% opålitliga. De kan vara snälla i ett par år och sedan ta ett varv i burken och död andra koraller av bara farten
 1. Load more activity
×