Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

All aktivitet

Auto-uppdatering är på   

 1. Idag
 2. 0-150 liter

  Haha ja kanske det. De går faktiskt framåt med algerna håller på att göra om lite i burken och måste köpa lim. Två korallbilder iaf Skickat från min iPhone med Tapatalk
 3. Inga andra förluster under elavbrottet och de där tusenlapparna jag la på ett elverk känns som det var en bra investering. Förra vändan elen försvann så var det små kycklingar som behövde värme här. Sjötungan har hittills klarat sig från kapris. Dock har den grävt ner sig så hur den mår får vara osagt. Torskar kan vara rätt glupska, det har jag noterat. Rent av så de bokstavligen kan äta ihjäl sig. En av de jag fick med har lite annorlunda teckning med blekare färger och mörka fläckar. Såpass annorlunda att jag började fundera på alternativa arter men det lär vara torsk ändå. När det gäller snultror, lite fler grässnultror känns det som vi behöver men sen är det väl brunsnultra som blir nästa projekt? Kan bli en utmaning, hur många stensnultror går det på en brunsnultra tro?
 4. Tackar för det
 5. 151-720 liter

  Pdf från TritonLab över de vattenprover som togs 2017-08-12: ICP-OES 2017-08-12.pdf
 6. 151-720 liter

  I mitt akvarium är tanken att Xenian ska vara den dominerande korallen. Övriga koraller är där som ett komplement.
 7. Nu vet ja va den heter! Tack Daniel Trevligt att dom är självlysande på natten när man bara har blått ljus på dom.
 8. "köper vi vad vi tror att vi köper"
 9. Rhodactis ser det ut som
 10. 2-3ggr ja där var jag ute och cyklade
 11. 151-720 liter

  Jag gav runt 25 tusen. För det första är det alltså 15 mm akryl, varav 2 skivor är svarta. 15 mm akryl behövs verkligen inte, men eftersom man inte har problemet som med glas, att tjocka skivor påverkar det optiska intrycket, så ville jag ha tjocka skivor för att addera en extra säkerhet. Så det adderar ju en del till kostnaden och det hade kunnat vara lite billigare. Byggkvalitén helt otrolig, vilket naturligtvis gör att byggtiden drar iväg lite, ett exempel är att du inte ser några som helst skarvar mellan skivorna, det ser typ gjutet ut. Sen funkar det så också att varje kund får en egen CAD-ritning som man tar fram tillsammans med en designer på Schuran tills man är nöjd. Hantverket tar tid, tid = pengar. För mig är det mycket pengar, men jag tänker på att det ändå inte är så mycket om man ser till totalkostnaden över tid.
 12. Ser spännande ut :-)....Vad är det för art?
 13. Vad gick burken på? Räcker dubbelt upp mot glas, 7-8000?
 14. Igår
 15. Punkmata de med nått så drar de ihop sig direkt . Väldigt häftigt :-) Skickat från min iPhone med Tapatalk
 16. 0-150 liter

  Ja vi kan ju ha en 170-träff [emoji23][emoji23]. Hur går de med alger etc. rickard? Skickat från min iPhone med Tapatalk
 17. kallvatten

  Tog en stund att hitta ögonen på flundran. Kul fiskar. Det är en utmaning att mata anemoner i ett akvarium med räkor. Ett sätt är att se till att alla räkor fått nått att knapra på innan man matar anemonen. Kan fungera, men räkor har ett makalöst luktsinne.
 18. 721-1199 liter

  Tack, det värmer! Jobbade länge på den för att få till den bra från två olika vinklar
 19. 721-1199 liter

  Wow! O jag älskar din scape Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro
 20. 721-1199 liter

  Ok, nu drog jag fram systemkameran så att jag kunde få en mer korrekt färg på den nya favoriten. Den på bilden ovan blev alldeles för grön på mobilkameran. Kunde självklart inte hålla mig från att ta lite fler bilder. Denna börjar växa för tätt. Får nog flytta den till lugnare flöde Fråga mig inte varför denna vart sämre bildkvalité än de andra
 21. kallvatten

  Ja flundran är rolig [emoji3] Den fick mej att inse att jag glömt överrinningskydd, fått fiska upp den ett antal gånger. Ja än så länge nöjer jag mej med östersjöfisk, men nån liten gylta hade inte vart fel. Får försöka snickra ihop nån bra fraktbehållare kanske.
 22. 151-720 liter

  Dessa titanvärmare kommer gå parallellt. Dom styrs av en Aquamedic T controller twin som mäter temperaturen i akvariet. Den kommer i sin tur styras av min Apex Neptune som helt enkelt bryter strömmen till hela värmepaketet om den tycker det blir för varmt. Apex ställer man en grad högre än Aquamedics kontroller (efter man kalibrerat och har koll på de två olika proberna och hur dom mäter inbördes). Hängslen och livrem helt enkelt.
 23. 151-720 liter

  Nej, men det är liksom svårt att köra på något annat när man väl testat ett kar från Schuran. Det är galet vilket fint hantverk. Akryl har ju fina optiska egenskaper dessutom. Sen är väl hållbarheten något som lockar mig. Är vansinnigt skraj för läckage.
 24. kallvatten

  Wow! Du har ju redan fått tag på massa kul! Hur bra som helst ju. Flundran är ju hur tuff som helst! Kul att transporten av djuren från Lysekil klara sig med! De flesta djuren är ganska lätta att frakta, det är just fiskarna som kan vara svåra.
 25. 151-720 liter

  110x60x50 cm. Alla sidor i 15 mm akryl. Toppen i 12 mm akryl. Ett ganska bastant bygge alltså. Baksida, avrinning och botten i svart.
 26. Spännande, det är vi inte överösta med i detta landet
 1. Hämta fler inlägg