Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

All aktivitet

Auto-uppdatering är på   

 1. Igår
 2. Kan du sända länk på det du menar? Har aldrig hört talas om att man kan ge fisk näring utan att de skall äta det.
 3. Tunze skummaren! Kul val, det verkar inte vara många här som kör med de.
 4. 151-720 liter

  Snyggt! Och snygg pelare
 5. 151-720 liter

  Testar på plats. Testar lite olika ljussättningar och scheman. Görs över webbgränssnitt. Nu får belysningen vara ett tag och känna på att det verkar rätt innan jag kapslar in och gör det fukttålig. Närmaste blir att dra rör och koppla på kuben på teknikrummet.
 6. 151-720 liter

  Heatsinks med fläkt.
 7. Blenniella chrysospilos är en trevlig algätare, påminner om Salarias men färggrannare.
 8. 151-720 liter

  Test kör. Med Defusor Hela locket. Defusor på fyra av fem. Kommer köra utan lins under defusorn då locket kommer vara 7-8 cm ovan utan.
 9. Tack Stig, nu fick jag lite att tänka på och kan planera lite i min nya tank :-D
 10. 151-720 liter

  Chipen kopplas på locket som är av 5/7 aludurk. Antecknade färgerna är för kabeldragning. Dvs färg på kabeln jag kommer använda.
 11. 151-720 liter

  Bygger vidare på belysningen till Kuben. Först fixar vi till plattan med drivar och kontrollkort. Tar en perforerad plåt och lägger som borrmall på aluminiumplåten och borrar lite ventilation. Kopplar ihop.
 12. 151-720 liter

  Snyggt! Alltid kul när det händer grejer
 13. 151-720 liter

  Då var all PVC på plats och limmad. Väldigt ovant med flexibel PVC, men smidigt får jag säga! Ser otroligt stökigt och fult ut i sumpskåpet, men nu väntar jag på att alla limfogar ska torka ordentligt, sen är det operation "snygga till alla kablar" som gäller. Byggde en liten specialare för att gå ner i storlek på returen så det blev lite extra lim på den.. ganska mycket extra faktiskt..
 14. Okinavagobyn kan i sällsynta fall äta SPSpolyper. Det är ovanligt och kan bero på brist av något i maten. Bicolorblenniden är ofta aggressiv mot liknande fiskar och algätare. Äter också någon gång korallpolyper. Sailfin blenniden är nog den bästa i salariassläktet då den brukar vara lätt att vänja över till vanlig fiskmat. Fuscus brukar också gå bra. Amblyeleotris wheeleri är en av mina absoluta favoriter. Aldrig aggresiva mot varann och går bra ihop med Alpheus bellulus den mest aktiva symbios - pistolräkan. Den bör inte hållas med Valencienneaarterna som blir betydligt större och kan sno deras håla. Ecsenius stigmatura är en lite juvel när den trivs men den bör nog inte hållas med Salarias som är mycket större och kan tänkas bli aggressiva mot den. Har du tur och får tag i ett par bör de gå att hålla ihop. Helfrichi och andra pilfiskar är ofta tillbakadragna och kräver täckglas då de hoppar mycket. Zebra bör vara mycket lättare. Decora är ofta aggressiv mot andra eldgobys och liknande. I stort sett omöjlig att hålla i samma kar som magnifica.
 15. 151-720 liter

  Fördelen med denna är att man kan ställa in den extremt mycket finare än med en kulventil. För att stänga ventilen så behöver man skruva flera varv. Så det är enkelt att justera in exakt det flödet man vill ha. Just denna modell beställde jag från Tyskland. Eller, hmm undrar om det heter membranventil? I vilket fall som helst är dom tusen gånger bättre än en klassisk kulventil. http://www.meerwasser-bartelt.de/de/PVC-Fittings-Zubehoer/Membranventile.html
 16. 151-720 liter

  2017-10-17 Macropharyngodon bipartitus
 17. Sant, skillnaden är väl att man slipper o blanda med vatten.
 18. Ett problem med att testa intelligens på djur är att man ofta utgår från människans intelligens. I dag vet man att fiskar kan hålla reda på sin plats i en hackordning i en grupp. I den egna arten men också i en grupp med olika arter.
 19. Stora rev

  Ja! Gärna! Och bilder om du orkar
 20. Tack för tipset! Jag bill gärna ha personligheter i karet. Rekommendera gärna fler :-D
 21. I den kombinationen är det som Christian säger störst risk att black salfin och bicolor börja bråka - jag skulle nog vilja säga - att börjar de inte bråka så skall du nog inte spela på lotteri på några år Välj en. Jag har en bicolour med röd bakkropp - snygg men anonym. Skulle valt black sailfin MVH Lasse
 22. Berätta gärna mer om knivventilen, inte sett den modellen tidigare.
 23. Stora rev

  Lenge siden jeg har lagt ut noe ser jeg, skal legge ut en film snart hvis det er ønske om det
 24. Jag menade bara att vissa arter kanske bara går att hålla i ett exemplar eller som ett par. Sen gäller det förstås att få tag på ett par också, alla fiskar kanske inte trivs ihop. Black sailfin och bicolor liknar ju varandra, kanske de skulle bråka. De andra borde gå bra gissar jag.
 25. 151-720 liter

  Har börjat montera lite PVC. Sätter knivventilen på utsidan av skåpet, lättare att justera så. De tre hålen längre bort ska användas för avrinning x2 samt en retur.
 1. Hämta fler inlägg