Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

• Föreningen Saltvattensguiden

Akvarieguru

Saltvattensguiden-icon-pm3.png.263b39d47

• Syftet med Saltvattensguiden

Saltvattensguiden (SG) finns till för att främja spridningen av saltvattensakvariehobbyn i Sverige och informationsutbytet mellan saltvattensakvarister. Vi uppnår detta syfte genom att driva och utveckla sajten saltvattensguiden.se tillsammans med alla forummedlemmar.

SG drivs helt ideellt .

Vår filosofi

Det är gratis för alla medlemmar att ta del av och utnyttja den kunskap som finns på SG. Vissa funktioner kräver att man har registrerat sig på forumet.

Vi vill ha ett öppet och ärligt meningsutbyte mellan akvarister. Vi behandlar varandra med respekt, lyssnar på varandra och delar med oss av varandras erfarenheter.

Vi vill också uppmuntra till nätverkande på det lokala planet inom hobbyn, och vi ser därför gärna att vi presenterar oss med namn och bostadsort i våra profiler. Om du är registrerad användare kan du lägga till dig på vår Medlemskarta där man kan finna andra saltvattensintresserade i din närhet.

Vi strävar också att uppnå en positiv samverkan med de handlare inom landet som inriktar sig mot saltvattenshobbyn, då ett utbyggt nätverk av handlare i landet är en förutsättning för att kunna sprida hobbyn. Vi har ett antal av landets handlare som annonsörer/sponsorer på forumet, och det finns också möjligheter att diskutera med några av dem på forumet. Man kan även hitta våra annonsörer på Medlemskartan.

Vi visar våra handlare samma respekt som vi visar varandra. Vi går inte till direkt angrepp på vare sig en person eller en handlare. Den medlem som har en negativ erfarenhet av en handlare ombeds att hantera detta direkt med den berörde handlaren, och inte ”hänga ut” handlaren på forumet.

Vi har också medvetet valt att inte lägga ut funktioner kring direkta prisjämförelser eller betygsättning av handlare. Vi har istället ett omfattande länkregister till handlare med anknytning till hobbyn som alla kan utnyttja för att informera sig om sortiment, servicenivå och priser. Fackhandeln inom saltvattensakvaristik är fortfarande under uppbyggnad i landet, och vi vill gärna understödja framväxten av nya handlare.

Slutligen vill vi påminna alla om att forumet har saltvattensakvaristik som enda område.
    Frågor kring sötvattensakvaristik har inte sin plats på detta forum, utan hänvisas istället till sötvattensorienterade forum.

Vi hoppas att du ska få mycket glädje och nytta av Saltvattensguiden. Här finns en stor sökbar kunskapsbank inom området saltvattensakvaristik.

/Saltvattensguiden.

Saltvattensguiden - Logo 2016 - fisk överst - 250x119px.png

• Vem är online   39 Medlemmar, 1 anonym, 36 gäster (Visa hela listan)

• Senaste inlägg

• Tack! Ska iaktta dom så mycket som möjligt för att få se vem som är hona eller hane.. Eller så är det samma kön på dom vem vet, dom gillar varandra iallafall   men skulle bra kul med yngel (vet att det är svårt att hålla vid liv) men vill ändå testa !
    • Kokhett vatten i spruta funkar för mig

Skickat från min FRD-L19 via Tapatalk

• Har varvat sill och potatis med lite pyssel. Om vi börjar med ställningen med småakvarierna glömde jag helt bort att förstärka hyllplanet på alla ledder. Så då fick jag snabbt tänka ut nått i efterhand. För hyllan buktade neråt minst 2 mm.     Det fick bli några lackerade stålprofiler som skruvades fast i en av de oanvända hyllplanen. Sen tömdes akvarierna, flyttades bort och extra förstärkningar sattes in mellan de vertikala stagen. Sen tillbaka med akvarierna. Hoppas det håller bättre nu.       Nästa projekt var att påbörja frontglaset på 200 liters akvariet. Akvariet lades på rygg och vinkelprofiler sågades till och limmades fast med silikongummi.       Funktionen är lite annorlunda än de små akvarierna. Tanken är att frontglaset ska limmas fast i det övre spåret. Fortsättning följer när jag köpt en glasskiva. Gillar profilerna man kan hitta på Bauhaus!     Sumpskåpet är snudd på klart. Fattas ett par excenterlås på luckan, sen är det färdigt. Det är inte snyggt, men i verkstan spelar utseendet ingen roll.     Nästa del i systemet är kylarna som producerar en del värme. Varmluften samlas upp i en kammare från de två kylarna och bortforslandet ska skötas av en kanalfläkt som monteras på stosen. Ett flexirör kopplas för vidarebefordran ut i friska luften.
    • Den sitter fast med vad jag tycker en anemonliknande fot. Dock har den flyttat på sig nu när jag kollade på kvällen. Är vit och nästan genomskinlig.