Jump to content

stigigemla

Akvarieguru

• Syftet med Saltvattensguiden

Saltvattensguiden (SG) finns till för att främja spridningen av saltvattensakvariehobbyn i Sverige och informationsutbytet mellan saltvattensakvarister. Vi uppnår detta syfte genom att driva och utveckla sajten saltvattensguiden.se tillsammans med alla forummedlemmar.

SG drivs helt ideellt .

Vår filosofi

Det är gratis för alla medlemmar att ta del av och utnyttja den kunskap som finns på SG. Vissa funktioner kräver att man har registrerat sig på forumet.

Vi vill ha ett öppet och ärligt meningsutbyte mellan akvarister. Vi behandlar varandra med respekt, lyssnar på varandra och delar med oss av varandras erfarenheter.

Vi vill också uppmuntra till nätverkande på det lokala planet inom hobbyn, och vi ser därför gärna att vi presenterar oss med namn och bostadsort i våra profiler. Om du är registrerad användare kan du lägga till dig på vår Medlemskarta där man kan finna andra saltvattensintresserade i din närhet.

Vi strävar också att uppnå en positiv samverkan med de handlare inom landet som inriktar sig mot saltvattenshobbyn, då ett utbyggt nätverk av handlare i landet är en förutsättning för att kunna sprida hobbyn. Vi har ett antal av landets handlare som annonsörer/sponsorer på forumet, och det finns också möjligheter att diskutera med några av dem på forumet. Man kan även hitta våra annonsörer på Medlemskartan.

Vi visar våra handlare samma respekt som vi visar varandra. Vi går inte till direkt angrepp på vare sig en person eller en handlare. Den medlem som har en negativ erfarenhet av en handlare ombeds att hantera detta direkt med den berörde handlaren, och inte ”hänga ut” handlaren på forumet.

Vi har också medvetet valt att inte lägga ut funktioner kring direkta prisjämförelser eller betygsättning av handlare. Vi har istället ett omfattande länkregister till handlare med anknytning till hobbyn som alla kan utnyttja för att informera sig om sortiment, servicenivå och priser. Fackhandeln inom saltvattensakvaristik är fortfarande under uppbyggnad i landet, och vi vill gärna understödja framväxten av nya handlare.

Slutligen vill vi påminna alla om att forumet har saltvattensakvaristik som enda område.
    Frågor kring sötvattensakvaristik har inte sin plats på detta forum, utan hänvisas istället till sötvattensorienterade forum.

Vi hoppas att du ska få mycket glädje och nytta av Saltvattensguiden. Här finns en stor sökbar kunskapsbank inom området saltvattensakvaristik.

/Saltvattensguiden.

Saltvattensguiden - Logo 2016 - fisk överst - 250x119px.png

• Who's Online   1 Member, 0 Anonymous, 14 Guests (See full list)

• Posts

• Hej Andre , det är inget som gillar väteperoxid i karet längre , allt reagera lika nu mera , allt drar i hop sig , och det är rätt som Lasse skriver , jag använder väteperoxid från färg affären och blandar till 3,5% , men när jag började med oxydatorn så reagerade inget alls i början , nu reagerar allt inom några minuter och drar i hop sig ,  mvh stefan
    • Ja, endast en ATO med stor behållare och en auto-matare av fiskmat. Om man köper en rejäl plastback är läckagerisken minimal. Jag brukar också rengöra optiska sensorn på ATO:n för att mota ”murphy” vid grind, så att säga.
      Sen tidigare kar har jag också som vana att ändra så lite som möjligt i akvarieskötseln innan bortavaro för att inte strula till det i onödan.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
    • Nu använde ju Stefan egen H2O2 - inte orginalet. Det kan vara olika stabiliseringsmedel i dem så det kan vara en orsak. Använder du egen eller är det orginalblandningen du använder    MVH Lasse
    • Så sant.

Reagerar ditt akvarium lika om du doserar manuellt eller om du använder oxydatorn?
    • A.ephippium har jag sett en gång i affären, och då köpte jag dem två de hade. Nu har jag bara honan kvar och den är bossen i mitt kar. Den enda nackdelen med clowner är de egenheter de får för sig att hålla på med. Min gillar att slå upp sand så att det ser ut som att det snöar ibland och att möblera om snäckskal, men även mindre stenar. Sen gillar den att bitas men det är en helt annan historia