Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

• Föreningen Saltvattensguiden

Akvarieguru

Saltvattensguiden-icon-pm3.png.263b39d47

• Syftet med Saltvattensguiden

Saltvattensguiden (SG) finns till för att främja spridningen av saltvattensakvariehobbyn i Sverige och informationsutbytet mellan saltvattensakvarister. Vi uppnår detta syfte genom att driva och utveckla sajten saltvattensguiden.se tillsammans med alla forummedlemmar.

SG drivs helt ideellt .

Vår filosofi

Det är gratis för alla medlemmar att ta del av och utnyttja den kunskap som finns på SG. Vissa funktioner kräver att man har registrerat sig på forumet.

Vi vill ha ett öppet och ärligt meningsutbyte mellan akvarister. Vi behandlar varandra med respekt, lyssnar på varandra och delar med oss av varandras erfarenheter.

Vi vill också uppmuntra till nätverkande på det lokala planet inom hobbyn, och vi ser därför gärna att vi presenterar oss med namn och bostadsort i våra profiler. Om du är registrerad användare kan du lägga till dig på vår Medlemskarta där man kan finna andra saltvattensintresserade i din närhet.

Vi strävar också att uppnå en positiv samverkan med de handlare inom landet som inriktar sig mot saltvattenshobbyn, då ett utbyggt nätverk av handlare i landet är en förutsättning för att kunna sprida hobbyn. Vi har ett antal av landets handlare som annonsörer/sponsorer på forumet, och det finns också möjligheter att diskutera med några av dem på forumet. Man kan även hitta våra annonsörer på Medlemskartan.

Vi visar våra handlare samma respekt som vi visar varandra. Vi går inte till direkt angrepp på vare sig en person eller en handlare. Den medlem som har en negativ erfarenhet av en handlare ombeds att hantera detta direkt med den berörde handlaren, och inte ”hänga ut” handlaren på forumet.

Vi har också medvetet valt att inte lägga ut funktioner kring direkta prisjämförelser eller betygsättning av handlare. Vi har istället ett omfattande länkregister till handlare med anknytning till hobbyn som alla kan utnyttja för att informera sig om sortiment, servicenivå och priser. Fackhandeln inom saltvattensakvaristik är fortfarande under uppbyggnad i landet, och vi vill gärna understödja framväxten av nya handlare.

Slutligen vill vi påminna alla om att forumet har saltvattensakvaristik som enda område.
    Frågor kring sötvattensakvaristik har inte sin plats på detta forum, utan hänvisas istället till sötvattensorienterade forum.

Vi hoppas att du ska få mycket glädje och nytta av Saltvattensguiden. Här finns en stor sökbar kunskapsbank inom området saltvattensakvaristik.

/Saltvattensguiden.

Saltvattensguiden - Logo 2016 - fisk överst - 250x119px.png

• Vem är online   25 Medlemmar, 1 anonym, 29 gäster (Visa hela listan)

• Senaste inlägg

• I mitt öppna kar på 425 liter skulle jag säga 1% om dagen, dvs ca. 4 liter. Luftfuktare kan man spara in på!

Skickat från min iPhone med Tapatalk
    • Funderar på om det finns någon sorts formel för avdunstning per kvm eller kvcm? Skulle vilja veta ungefär hur stor avdunstningen är i mitt kar, som är nästan runt och har beräknat att jag har en öppen vattenyta på ca 0,5 kvm..? Karet är 430 liter och jag kör med ledbelysning.. Tacksam för tips och råd   Skickat från min E6853 via Tapatalk
    • Vi fick i veckan in lite nytt en del fisk men framförallt många fina koraller och musslor.   Butiken ska upphöra med sötvatten därför säljer vi ut en del akvarium och ställningar passar för hemma odling eller hobby butik även 3 st salt akvarium 220, 375, 600 liter. se www.ciklidhuset.se    för mer info .   Levande sten större parti överväxt med flak växande blågrå svamp säljes till större akvarium.   Öppettider i helgen är Lör o Sön 11-15, Ond 16-19 , fred 16-18.   Bråtanäsvägen 1, 44351 Lerum.   0708 360551 , 0302 51336.   Välkomna.   Göran Forsberg           17-08-16 Lagerlista salt mail.docx
    • Det gjorde inte mina i början heller men det kommer nog. Jag har inte matat min extra alls. Provade men han spottade bara ut.

Skickat från min iPhone med Tapatalk
    • Ok, gräjen är att mina klowner går inte mera den alls