Gå till innehåll

stigigemla

Akvarieguru

• Syftet med Saltvattensguiden

Saltvattensguiden (SG) finns till för att främja spridningen av saltvattensakvariehobbyn i Sverige och informationsutbytet mellan saltvattensakvarister. Vi uppnår detta syfte genom att driva och utveckla sajten saltvattensguiden.se tillsammans med alla forummedlemmar.

SG drivs helt ideellt .

Vår filosofi

Det är gratis för alla medlemmar att ta del av och utnyttja den kunskap som finns på SG. Vissa funktioner kräver att man har registrerat sig på forumet.

Vi vill ha ett öppet och ärligt meningsutbyte mellan akvarister. Vi behandlar varandra med respekt, lyssnar på varandra och delar med oss av varandras erfarenheter.

Vi vill också uppmuntra till nätverkande på det lokala planet inom hobbyn, och vi ser därför gärna att vi presenterar oss med namn och bostadsort i våra profiler. Om du är registrerad användare kan du lägga till dig på vår Medlemskarta där man kan finna andra saltvattensintresserade i din närhet.

Vi strävar också att uppnå en positiv samverkan med de handlare inom landet som inriktar sig mot saltvattenshobbyn, då ett utbyggt nätverk av handlare i landet är en förutsättning för att kunna sprida hobbyn. Vi har ett antal av landets handlare som annonsörer/sponsorer på forumet, och det finns också möjligheter att diskutera med några av dem på forumet. Man kan även hitta våra annonsörer på Medlemskartan.

Vi visar våra handlare samma respekt som vi visar varandra. Vi går inte till direkt angrepp på vare sig en person eller en handlare. Den medlem som har en negativ erfarenhet av en handlare ombeds att hantera detta direkt med den berörde handlaren, och inte ”hänga ut” handlaren på forumet.

Vi har också medvetet valt att inte lägga ut funktioner kring direkta prisjämförelser eller betygsättning av handlare. Vi har istället ett omfattande länkregister till handlare med anknytning till hobbyn som alla kan utnyttja för att informera sig om sortiment, servicenivå och priser. Fackhandeln inom saltvattensakvaristik är fortfarande under uppbyggnad i landet, och vi vill gärna understödja framväxten av nya handlare.

Slutligen vill vi påminna alla om att forumet har saltvattensakvaristik som enda område.
    Frågor kring sötvattensakvaristik har inte sin plats på detta forum, utan hänvisas istället till sötvattensorienterade forum.

Vi hoppas att du ska få mycket glädje och nytta av Saltvattensguiden. Här finns en stor sökbar kunskapsbank inom området saltvattensakvaristik.

/Saltvattensguiden.

Saltvattensguiden - Logo 2016 - fisk överst - 250x119px.png

• Vem är online   1 Medlem, 0 anonym, 15 gäster (Visa hela listan)

• Inlägg

• Är det alltså en LICOR ?
    • Ah, jo en sådan kan det vara, många dendros är ju snarare vita i botten med röda polyper. Även Lasse kan vara en återhållsam man, men det där är med lite sport!
    • Jag tror den heter Nephthyigorgia ("chili coral", kallas ibland Alcyonium). Hade ett par stycken för 25 år sen, mycket fina när de slog ut de vita tentaklerna. Minns inte hur det gick för dem, när jag sprutade smått foder över dem slöt sig tentaklerna men jag vet inte om de verkligen fick i sig något. Till skillnad från många andra mjukkoraller var de väldigt hårda, jag försökte kapa en med rakblad(?) men det gick inte alls.
    • Håller med. En agnad krok skrämmer inte fiskarna alls, så som en håv gör. Jag fick upp nästan hela min fiskbesättning på fem minuter med en krok storlek 8 agnad med räka. Tänk på att krokspets och hulling ska synas, annars fastnar inte fisken. Det är en myt att fiskar inte hugger om den ser kroken...
    • Dendronephthya? Spännande! Matar du bortfarande filterare genom att handkrama filtersvamp? Jag har börjat apa efter det lite i mitt kalla saltkar för att mata anemonerna och musslorna däri. Inte helt klockrent dock då pumpen som matar skummaren matar även kylaren och vill att så lite skräp som möjligt passerar kylarslingan.