Gå till innehåll

LED-belysning Zetlight ZT6600 / Razor


Snapper

Rekommenderade inlägg

Har gått ganska länge nu och varit lite halvnöjd med mina fyra 16k Razor belysningar. Ljuset har känts lite "tunt" och jag har funderat på om jag behöver komplettera med något för att få det lite mer "fylligt".

I helgen for vi norrut o hälsade vi på min kompis utanför Göteborg. Han har sista tiden tjötat öronen av mig om hur jäklarns bra hans nya LED-belysning är. Var som vanligt ganska skeptiskt, men det var en riktigt positiv överraskning. Han hade köpt en Zetlight ZT6600 till sitt kar och korallernas färger såg ruskigt bra ut. Kände inte till rampen innan, men det var en rejält positiv överraskning, och förutom det i mitt tycke det överlägsna ljuset, så är rampen väldigt läcker. Känns som helt annan kvalitet än Razorn som i jämförelse känns gammal o kraftlös mot Zetlights "Bang & Olufsen" känsla.

Plus att det ingår ju en hel del mer "lull-lull" i Zetlighten som:

Mer kräm: 200w(184w output)/ Razor 160 Watt (actual output 117w)

Bättre färgtemp.

ZT6600

white 12000k LED

royal blue 450-465nm LED

red 620-630nm LED

green 520-535nm LED

orange 610-620nm LED

violet 410-420nm LED

blue 465-485nm LED

Razor

Cool-White 8000K LED

Warm-White 3000K LED

Blue 465nm-485nm LED

Royal-Blue 450nm-465nm LED

Super-Actinic 410nm-420nm LED

ZT6600 har 4 kanaler för ändring av belysning i steg från 0-32 i varje kanal, RGB, vitt, blått & violett ljus, Razor endast 2 kanaler...

Cool moonlight effekt i två akrylkanter som jag inte sett på någon annan ramp, helskön effekt och super snyggt!

Fjärrkontroll som kan justera allt. Färger, blixtrar, månljus, solnedgång/uppgång, moln,fläktar osv. Även demomode som rullar hela ditt schema du ställt in så du ser alla inställningar visuellt på bara några minuter och slipper vänta dygn för att se att allt blivit som du tänkt dig. Trodde inte det, men faktiskt riktigt bra funktion!

Någon som har erfarenhet av Zetlight rampen?

Går nog inte att missa att jag redan är såld på rampen :) Tänker köpa en eller två Zetlight ZT6600 och testa hur det blir över mitt kar. Kanske räcker att byta ut varannan Razor till att börja med?! Hoppas kunna slänga upp någon bild här så småningom!

post-3193-14468933808654_thumb.jpg

post-3193-14468933808852_thumb.jpg

post-3193-14468933809021_thumb.jpg

post-3193-14468933809199_thumb.jpg

post-3193-14468933809396_thumb.jpg

post-3193-14468933809576_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Intressant att läsa, har gjort en test själv på dessa två Led men den mindre modellen ZT6500 90W VS MaxSpect 60w och helt klart är Zetlight en klart bättre belysning på alla punkter.

Så skulle vara intressant och se som ovan skriver jämförande bilder och data !

Ändrat av gösta
felstavning
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Verkar rätt vettiga, lite mycket vitt, men å andra sidan rätt så kalla. Bara att dra ned den kanalen :)

Kan tycka att de kunde ha packat ihop de övriga bättre för att förhindra disco...

Sen som vanligt vill jag ju ha T5or med i bilden, minst halva effekten...

Har du fyra Razor övet samma kar idag? Vad är det för mått?

Vad kostar en sån här lampa?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag var i en affär i gbg och killen hade en ZT660 belysning och jag håller med den var riktig fint , det var ingen disco ljus alls och den blå med violet gav ruskigt fina färger.

nu håller jag på bygga en ny kar , tyvärr budgetten tillåter inte dyra belysning märke men mellan Maxrazor och ZT kommer jag köpa definitiv ZT genom Alibaba :)

MVH

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

I Zetlighten så är där det inbyggt mottagare för att kunna koppla samman flera lampor läste jag så också världens bästa då hahha !?

missade det - men det är ju mer en nödlösning om man jobbar med flera småramper av denna typ. Min poäng är - bättre ätt lägga pengarna på en stor kraftfull ramp med bra kvalitet än på en hel hög små. Sen finns det system som Maxpect Mazzarra, Kessil osv. som är modulära och bygger på sammankopplade småenheter - men dit hör knappast denna ramp.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Oj här svallar det i baljan!

missade det

Jag missar nog poängen nästan helt med dina sista inlägg, men det är ju också jäkligt varmt idag :-) Poängen för mig med denna tråden är att jag lite överraskande hittat en ramp som jag tycker ger ett riktigt bra ljus och som än så länge uppfyller mina kriterier för hur jag vill att det ska se ut både över och i mitt kar. Och viktigast, att jag vill testa skillnaden mot mitt nuvarande system snarast framöver och förhoppningsvis kunna dela med mig av den erfarenheten (i bästa fall med några färgglada bilder :) )

Att jag föredrar flera moduler så jag kan ändra ljuset över karet beroende på hur mitt rev ser ut både nu och i framtiden är ju personlig smak och tycke och jag förstår att det finns de som föredrar en enskild stor armatur men att man då i mitt tycke är mer låst mm, men det är ju en smaksak.

Hade dock helt missat att Zetlight har en bra modulstyrning (tack Gösta & google!) Även om jag hittills kunnat leva med att det varit rejält meckigt när man behövt ändra ljuset på alla fyra Razors individuellt så kan man tydligen styra ett helt gäng ZT6600 gemensamt och med alla funktioner i behåll. Kalas!

Har heller inte någonstans läst att det skulle vara dålig kvalitet, utan mer i så fall tvärtom att folk är imponerade av kvalitet o finish, så det känns som en lite tråkig kommentar. Att det sedan finns (som inom alla områden) värstingramper av olika slag osv vet vi ju alla, men jag tror att många med mig är intresserade av den här typen/klassen av ramper och system. Annars blir det som att jämföra lingon och blåbär :-)

Ser nu fram emot lite "hands on" och gärna mer input om det är någon som redan har rampen hemma!

Allt gott i värmen!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Fast det blir ju inte riktigt lingon och blåbär. För mig känns det som att gå över ån efter vatten att köpa fyra fullvärdiga rampet för mer pengar än ett Master/Slave-system eller en stor ramp som kan sektioneras upp för att belysa karet olika.

Nu verkar ju Zetlight ha sammankopplings-funktion, men Razorn har det ju inte.

Nå, tråden gled iväg, jag var bara nyfiken på hur du hade resonerat med den budgeten för belysning och fastnat för fyra Razors....

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 1 månad senare...

Yes!!! Då har jag äntligen varit på Activa och hämtat min efterlängtade Zetlight zt6600! Har bara hunnit packa upp den och tagit några mediokra bilder och en urusel dito med telefonen :) Men hoppas komma med lite mer godis (och då bättre bilder) i helgen när jag hunnit testa den lite mer. Känns som en riktigt gedigen kvalitetsramp. Kul! Så här sitter man nu och tittar på en LED-ramp med ett fånigt leende som bara vi lätt störda tekniknördar får när vi hittat en ny spännande pryl... I'll be back!

post-3193-14468934229128_thumb.jpg

post-3193-14468934228725_thumb.jpg

post-3193-14468934228912_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...