Gå till innehåll

Topplista

Populärt innehåll

Visa innehåll med flest reaktioner på 2019-04-11 i alla kategorier

  1. Tack tack. Kul att kunna inspirera. Det är inga konstigheter alls bakom mitt kar, relativt basic. Flöde returpump? Kör en jebao 6000 på max, alltså rätt lågt flöde genom sumpen. HAde inte haft något emot att uppdatera denna. Wavemakers eller cirkulationspumpar? har 3 stycken vortech (en qd40 och två mp40 som alla går på max) samt en gyre Rullfilter? Har en installerad men används ej sedan något år tillbaka UVC? Nepp, har liggande i nödfall Oson? Finns att plugga in men används inte nu Oxidator? Nepp Balling? Vilken typ? Romans Mezzoforte men lite egna tillägg efter karets behov. Belysningstider? upprampning från kl 12 - rampar ner efter 21 Refugium med algodling? Nepp DSB? Nepp Nitrat- och fosfatfilter? Nepp Nitrat- och fosfatvären? Senste icp nitrat 8 och fosfat 0,02. Doserar fosfat varje dag. Siporax? Ja 10-15 liter i nätpåsar Bioblock? Nepp Kalkreaktor? Nepp Akvariedator? Alkatronic får väl räknas som det Kolfilter? Kör månadskol i reaktor och i strumpa NoPox eller annan kolkälla? Nopox 6ml om dagen.
    2 poäng
  2. Jag har blandat ättika i kranvattnet i ATO-behållaren. En nackdel med detta är att nån slags bruna stråk av bakterier(?) började växa i ATO-vattnet, men kanske risken är mindre om man använder osmosvatten eller kalkvatten.
    1 poäng
  3. Frigolitbakgrund är en klassiker men av nån anledning verkar det inte vanligt i saltkar. Man börjar ju med att skära till frigolit. Kniv, såg, värmepistol, rasp, välj vapen bara. Men tänk på att där man skurit frigolit kommer man att ha små kulor som sprider sig med statisk elektricitet för överskådlig framtid. Med skicklighet kan man skära till nåt som är hur snyggt som helst men även en normalklumpig bör få till nåt. När man är nöjd med hur det ser ut limmar man in frigoliten med silikon i akvariet. Tänk på att det är rejäl flytkraft så limma ordentligt. Här kan man då gå direkt vidare till målning och lack. Det rekommenderar jag inte, väljer man fel lack så får man en blöt fläck kvar av frigoliten och det blir hur som helst ömtåligt. Så, på med något cementmaterial. Husfix använder en del, jag har använt finbetong. Tror det går med lite av varje iaf om man kör nästa steg också. Man kletar på ett lager helt enkelt, inget konstigt med det. Håll det fuktigt sen, det behövs fukt för att det ska härda. Där kan man stanna men jag vet inte om det är att rekommendera. En sak är att betongen ser mörk ut när man fixat färdigt så långt men när man sen fyller vatten blir den ljus. Det kanske man inte vill. Det finns också en risk för att det läcker otrevligheter, främst är det då krom man ska fundera över. Även om man nu hittar nån bra cement utan krom så kommer det definitivt att under lång tid läcka ämnen som gör vattnet hårt och basiskt. Det kan vara katastrof i ett sötvattenskar men kan bli för mycket av det goda även i saltvatten. Man räkna med lång blötläggning för att vara på den säkra sidan. Jag rekommenderar att man lackar. Då har man också friheten att måla först. Är man riktigt skicklig och kan lägga rätt färgskiftningar kan man göra stenar och rötter som omöjligen kan skiljas från äkta vara. Är man mer normalkluddig kan man ändå få till nåt snyggt. Så, målat och sista steget är då att lacka. Garanterat säkert och bra är Epotex akvarielack. Den äter inte frigolit, är garanterat ogiftig och ger en stark yta som klarar det mesta. Fast jag sa inte att den är gratis. Biltemas båtlack vet jag flera som använt med gott resultat. Men den tänker jag inte lova nånting om, det är troligen ok men jag vet inte. Två lager bör man lacka, sen kan man fylla vatten och njuta av resultatet.
    1 poäng
  4. Nu börjar det likna nått MVH Lasse
    1 poäng
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa Ny...