Gå till innehåll

Tias

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mattias
  • Stad
    Karlshamn
  • Akvarievolym
    600+200

Tias's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. det har vi. nu nar man har borjat vanja sig vid varmen med sa orkar man utnyttja dagarna battre.
  2. hej allihopa glada svenska medmanniskor. jag och min sambo ar just nu i egypten och snorklar och fridyker. om nagon annan har funderingar pa att aka ner hit sa tveka inte ak. vi har ett sakert 100-200 meter langt korallrev pa hotellets strand dar vi har stt mangder av fiskar, rocka, murana, drakfisk mm.mm och snorlingsturerna som finns att kopa ar med bat till andra rev dar man kan dyka djupare och har chans att se haj. sa jag kan varmt rekomendera det. kommer att lagga upp bilder fran resn nar vi kommit hem
  3. det kan jag inte klaga på att den gör däremot kan den göra det om pumpen ligger emot för mycket innuti skummaren så prova tt ändra läge på pumpen lite.
  4. som sagt nu fungerar det..... men hehe jag har skrivit fel hehe det är en MCE 300 jag har hehe så fel det kan bli!!!!!
  5. 14.00 ??? hur ser din klocka ut? om den är stängd på klockan 3 så har jag den på klockan 2
  6. hehehehe rengjorde startade om skummaren idag.... Samma problem fortsatte. men sedan öppnade jag luftventilen lite till och då försvann problemet men däremot bubblar det som s.t.n..... hur mycket ska luftventilen vara öppen?
  7. har rengjort där men kanske ska göra det bättre då. får testa...
  8. Min MCE 500 har nu helt plötsligt börjat släppa ut MASSOR med microbubblor i karet. Vad kan jag göra för att minska detta har ingen sump så att sätta den där går ju ej. Kanske kan sätta en GROV filtermatta i utloppet eller något liknande? Tacksam för svar!!
  9. den är väldigt väldigt liten och den finns redan i karet..... (kunde inte låta bli dom är så fina...
  10. Hur funkar detta igenterligen dehär med artemia som foder? Jag matar idag med flingor och granulat men funderar på att komplettera med artemia.. Ska jag ha levande eller sånna man köper på påse (torkade) om det nu finns?? har kikat lite på denna http://www.pwss.se/product.php?productid=1781&cat=0&page=1 ska man fylla på saltvatten i den? kan jag inte bara hänga den på kanten till karet och i med ägg?
  11. Misstänkte att det skulle vara typ dessa svar jag skulle få... Men om jag nu ska räkna upp vad jag har och se era reaktioner på det. Efter sissta besöket hos handlaren idag har jag följande. 5st damseller (chromis nånting små blågröna) 1st Moon Wrasse 1st palletkirurg 2st zebra gobies 1st algätare (stragiatella?) 2st Clowner 6-7 sniglar en sjöborre. och div mjukisar och polyper. Karet är på 220l (kub 60x60x60) Deltec MCE 300 skummare 40W UVC ligger jag på gränsen eller har jag lite lagom enligt er eller?
  12. Kikar runt lite här på guiden och läst lite i böcker. Man kan ofta läsa om hög eller låg belstning i ett kar!! Men finns det någon "regel" för hur man räknar ut hur mycket fisk man kan ha? t.ex är 15 fiskar i ett 200l kar mycket, normalt eller lite?
  13. verkar bara somm det var något försvar för nu vandrar den omkring som den ska...
  14. Flyttade precis in min sjöborre i det nya karet och då började den ge ifrån sig långa vita trådar från ovansidan av kroppen och så ser den lite "hängig" ut dör den eller? kan den förgifta karet i så fall? tacksam för snabba svar på denna...
×
×
  • Skapa Ny...