Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Moose

Styrelse
 • Antal inlägg

  1 793
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  88

Anseende bland gemenskapen

1 230 Excellent

5 följare

Om Moose

 • Rank
  Annonsörsansvarig
 • Födelsedag 1983-01-26

Profilinformation

 • Förnamn
  Henrik
 • Stad
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  9
 • Akvarievolym
  849
 • Akvarie mått
  1768x80x60
 • Använder du skummare
  Ja
 • Antal år inom sötvatten
  15
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  80
 • Storlek på sump
  216 liter

Senaste besökare till profilen

2 581 profilvisningar
 1. Damseller benämns ofta som allt annat än trevliga. Dom kallas ofta för blåa djävlar. De flesta frökenfiskar är aggressiva och territoriella.
 2. 721-1199 liter

  Tack vare mycket goda vänner inom hobbyn går återkomsten mycket lättare. Karet börjar sakta men säkert fyllas på med godsaker. Acropora Stylopora Knappar Och mer är påväg!
 3. Så är det ju, men hobbyn tar stora kliv frammåt varje år. Och överlevnaden blir längre och längre, tror inte det dröjer länge innan koden knäcks. Kanske är det ni som knäcker den först? Vore ju grymt! David, kolla senste PM jag skickade till dig på messenger med =)
 4. Låter bra det, skall se på sikt om jag kan få tag i ngn, dom var ju riktigt snygga. Det är annars ngt jag saknar i svenska butiker. Vackra mjukkoraller, för nog finns dom!
 5. Va ligger sånna här på i för pris? Hade varit kul o prova
 6. 721-1199 liter

  Tack! Faktiskt inte. Jag skar till en bit i wellpapp av samma storlek som bottenglaset och byggde utanför karet. Och limmade det som kundes, man får inte komma för mkt. Man skall ju orka lyfta i det i karet oxå. Sparade några väl valda ställen där levande sten adderades för microliv etc. Detta var faktiskt första försöket. Hade dock en ganska klar bild i huvudet innan jag startade och väldigt mkt sten i olika former och storlekar att bygga med. Man får försöka tänka på hur viss koraller växer och skall få plats med. Utan att skryta har jag dock fått mkt beröm av akvaristrr tidigare för snygga scapes. Även av de som håller på med växtkar. Så jag har väl kanske en dold talang
 7. 721-1199 liter

  Har senaste veckan haft en av de värre brunalgsfaserna jag sett genom mina år inom denna hobby. Karet startades för 2 veckor sedan. Märke igår en minskning. För att idag vara i stort sett helt borta. Det jag har gjort är att dosera bakterier varje dag. Samt mekanisk filtrering i form av filtervadd ihop med en maxijet.
 8. 721-1199 liter

  Tack! En montipora superman som färgar fint just nu.
 9. Sinularia dura gissar jag på
 10. 721-1199 liter

  Nu måste jag skriva av mig lite. Allt började i söndags. Ena bilen stannade efter en korsning, lyckades köra ca 200 meter innan den tappade all kraft, motorn går men den växlar ej (automat) ringer Trygg Hansa som skickar bärgare, bilen bärgas till en verkstad. Bilen står på verkstad tills igår (onsdag) dom kan inte laga då dom inte är auktoriserade för wolksvagen. Men dom misstänker kopplingen. Jahopp... Ringer Trygg Hansa igen och skäller på dom, hur fan kan dom bärga bilen till en verkstad som inte ens klarar laga bilen??? Dom ville inte ta ngt ansvar, utan sa bara, vi bärgar till närmaste verkstad, sen vad dom kan eller ej, ja det e inte vårt problem.... Idag hämtar vi bilen på verkstaden, påbörjar bogsering till annan verkstad som är auktoriserad, vi får bogsera själva, trygg hansa ville inte hjälpa till. Efter att ha kört nästan hela vägen. då går bogserlinan AV!! Alltså vafan e det frågan om. (köpt på biltema, gissa om dom skall få skit för det) Som tur var såg en annan herre vad som hände och stannade direkt och vi fick låna hans lina, så nu är bilen på plats på verkstaden iaf. Dom skall kolla på den på tisdag. Det läskiga i allt var att vi påvägen passerar en järnvägsövergång. Som börjar blinka och tuta precis när vi är uppe på, vi hinner över i god tid innan bommarna går ner, men tänk OM linan gått av där??? Blir inte så mkt att köpa till karet pga detta nu, då verkstaden trodde det skulle kosta ca 19.000kr om det nu var kopplingen. (sitter dubbla på automatlådorna) Ge mig kraft!!
 11. Pachyseris gemmae?
 12. 721-1199 liter

  Tack! Kan även meddela att brunalgsfasen är här i full kraft. Ser även lite grönalger. Men det ger sig med tiden. Lite mer sniglar skall i oxå
 13. 721-1199 liter

  Jag tror min Candy cane gillar läget iaf, lagom uppblåst =)
 14. 721-1199 liter

  Lite nytt som tillkommit karet. Acanthurus tennenti. En inte allt för vanlig kirurg. Acanthurus nigricans Banangylta 10 sniglar tectus 2 sandvändande sjöstjärnor Lite fraggar av diverse. Discosoma. Ricordea Hysterix Flakisar Känns jäkligt skoj och inspirerande att vara tillbaka!
 15. Jag är igång igen!!