Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Moose

Styrelse
 • Antal inlägg

  1 555
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  53

Anseende bland gemenskapen

805 Excellent

5 följare

Om Moose

 • Rank
  Annonsörsansvarig
 • Födelsedag 1983-01-26

Profilinformation

 • Förnamn
  Henrik
 • Stad
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  9
 • Akvarievolym
  849
 • Akvarie mått
  1768x80x60
 • Använder du skummare
  Ja
 • Antal år inom sötvatten
  15
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  80
 • Storlek på sump
  216 liter

Senaste besökare till profilen

1 373 profilvisningar
 1. Montipora danae brukar dom kallas. Sen finns det olika färgmorpher. Superman. Blå bas röda polyper. Hulk. Blå bas gröna polyper Raimbow blå bas med gröna och röda polyper. Mfl
 2. Att det e lägre just nu följer de normala trenden. Vi ser exakt samma sak varje år. När våren/sommaren kommer dyker aktivitet för att i september stegras igen. Sen är Sverige ett litet land och antalet saltakvarister är lågt jämfört med vanliga akvarister även om det sakta stiger hela tiden. Jag skulle vilja se att vi expanderade lite. Vi har två grannländer bredvid oss. Tänker främst på Norge och Danmark. Dom kan ju fortfarande skriva och vi skulle ändå förstå 99% av det som skrivs. Och dom förstår vad vi skriver. Skulle vi kunna locka lite folk därifrån så hade ju aktiviteten ökat ytterligare.
 3. 721-1199 liter

  Städat fraggkaret idag och har limmat upp en del på fraggstenar. Slemmar lite när jag tog bilden.
 4. 721-1199 liter

  Jag kämpar på rent psykiskt. Försöker se ljusglimtarna fast det är svårt. All energi går just nu till att försöka hitta felkällor. Och korallköp är bara att glömma. Finns varken pengar eller ngn nytta med det just nu. Även om jag själv inser att jag måste ha lite nytt ibland bara för att hålla intresset och glädjen vid liv. Även de små sakerna kan förgylla. Diverse lps och Ricordea även Zoanthus kanske. Så är det ngn i Göteborg som har ngt till övers så hojta gärna till. Lite bilder oxå.
 5. 721-1199 liter

  Massor av problem koraller dör .. cyano och dino. Har stäng av allt konstigt. Back to basic. Inget kol. Ingen remover inga spårämnen förutom kalcium och kh. En dag senare så var vattnet klart iaf. Alltid ngt. Har fått ändra om scapen en del.
 6. Sist jag mätte hade jag 0.03 i fosfat. Förvisso med Hanna icke low range. Jag har grön alger på bakrutan. Men kan ju vara att dom binder upp allt oxå. Jag har dock inte problemet med att dino täcker koraller.
 7. Jo. Testade ny sand i större storlek. Efter att min gamla sand fick massa dino. Men som du säger så efter 2-3 dagar var allt tillbaka. Nya pumpen satte jag i för först trodde jag att det berodde på för lågt flöde på vissa delar. Därav döendet. Hoppas få hem mitt triton test snart så jag kan se vad jag har för värden
 8. Följer denna tråd. Har själv stora problem med vävnadsläpp på acros just nu. Har haft det några månader. Släpper på random ställen och på olika koraller. Senast igår tappade min hyacinthus 10x10 cm på undersidan över natten. Har både dinos och cyano. Har nu slutat med alla tillsatser. Kör bara kh och ca. Inget kol eller ngt. Skall skicka in ett nytt tritontestet imorgon hoppas jag. Har senast idag bytt 200 liter vatten oxå.
 9. 151-720 liter

  Makalöst vackert Jonas!
 10. Vad han menar är att du skall skriva som ett vanligt foruminlägg istället för att bifoga en pdf
 11. 151-720 liter

  Ser riktigt bra ut!
 12. 721-1199 liter

  Två nya helbilder. Grumligt vatten. Den nya pumpen hittar skit på nya ställen. Sen börjar några koraller återhämta sig. Men fortsatt riktigt kassa färger på dem.
 13. Det handlat mer om att du skall få en fin kortisionkur! Typ 8 tabletter som löses upp i vatten typ. Det hjälper kroppen och immunförsvaret att motverka inflammationen.
 14. Stort tack till Ciklidhuset för att ni vill fortsätta att annonsera på Saltvattensguiden ytterligare 1 år.
 15. 721-1199 liter

  pumpen säljs utan kontroller och kan inte köras utan. man måste ha en kontroll oxå.