Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Moose

Styrelse
 • Antal inlägg

  1 565
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  58

Anseende bland gemenskapen

841 Excellent

5 följare

Om Moose

 • Rank
  Annonsörsansvarig
 • Födelsedag 1983-01-26

Profilinformation

 • Förnamn
  Henrik
 • Stad
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  9
 • Akvarievolym
  849
 • Akvarie mått
  1768x80x60
 • Använder du skummare
  Ja
 • Antal år inom sötvatten
  15
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  80
 • Storlek på sump
  216 liter

Senaste besökare till profilen

1 453 profilvisningar
 1. 151-720 liter

  Helt klart en ctenochetus binotatus. Mkt bra algätare
 2. Så jävla häftigt Tycker plattan ser ut som en skrubba. Även om sandskädda kan kännas som sandpapper den med. Men din fisk har lite mörkare partier vilket oftast skrubbborna har. Sandskäddorna är ofta mer entoniga i färgen.
 3. Vi funderar konstant på vad som skall göras för att förbättra och öka aktiviteten. Dock är även vi vanliga människor och gör detta ideellt. Därav kan det nog uppfattas som långsam handling ibland. Quick fix löser vi ofta rätt fort. Men större projekt måste först tas upp på möte och behandlas som fråga då allt skall gå rätt till. Vi förstår att det ibland känns segt. Men jag lovar. Vi kämpar så gott vi kan och hinner. Sen såg jag att ngn frågade om att lägga upp artiklar. Detta kan inte vanliga medlemmar göra. Då vi förväntas oss korrekta och riktiga artiklar så ligger detta på vår artikelansvarige @jonasroman. Har ni en artikeln ni tycker passar in. Tag då kontakt med honom.
 4. 721-1199 liter

  Nya kirurger I karet Har nu totalt 8st 2x zebrasoma flavecens Zebrasoma xanthurum Hepatus Acanthurus luecusteron Ctenochetus striatus Ctenochetus binotatus Naso elegans
 5. 721-1199 liter

  Det e faktiskt filmat med mobilen. Samsung galaxy s6
 6. 721-1199 liter

  Det e ju så kul så vi kör en film till
 7. 721-1199 liter

  Tack @danne031! Efter att ha varit jävligt nära att kasta ut karet i våras så här jag hittat lite motivation igen . Kastade ut kejsarna. In med fler kirurger. In med lps och knappar. Ja resultatet ser ni här. Även om det är långt kvar ännu.
 8. 151-720 liter

  Tack för fina ord! Den lilla gröna är en montipora confusa Den stora gröna är gulgrön hysterix. Kul att du var för förbi Välkommen åter.
 9. Montipora danae brukar dom kallas. Sen finns det olika färgmorpher. Superman. Blå bas röda polyper. Hulk. Blå bas gröna polyper Raimbow blå bas med gröna och röda polyper. Mfl
 10. Att det e lägre just nu följer de normala trenden. Vi ser exakt samma sak varje år. När våren/sommaren kommer dyker aktivitet för att i september stegras igen. Sen är Sverige ett litet land och antalet saltakvarister är lågt jämfört med vanliga akvarister även om det sakta stiger hela tiden. Jag skulle vilja se att vi expanderade lite. Vi har två grannländer bredvid oss. Tänker främst på Norge och Danmark. Dom kan ju fortfarande skriva och vi skulle ändå förstå 99% av det som skrivs. Och dom förstår vad vi skriver. Skulle vi kunna locka lite folk därifrån så hade ju aktiviteten ökat ytterligare.
 11. 721-1199 liter

  Städat fraggkaret idag och har limmat upp en del på fraggstenar. Slemmar lite när jag tog bilden.
 12. 721-1199 liter

  Jag kämpar på rent psykiskt. Försöker se ljusglimtarna fast det är svårt. All energi går just nu till att försöka hitta felkällor. Och korallköp är bara att glömma. Finns varken pengar eller ngn nytta med det just nu. Även om jag själv inser att jag måste ha lite nytt ibland bara för att hålla intresset och glädjen vid liv. Även de små sakerna kan förgylla. Diverse lps och Ricordea även Zoanthus kanske. Så är det ngn i Göteborg som har ngt till övers så hojta gärna till. Lite bilder oxå.
 13. 721-1199 liter

  Massor av problem koraller dör .. cyano och dino. Har stäng av allt konstigt. Back to basic. Inget kol. Ingen remover inga spårämnen förutom kalcium och kh. En dag senare så var vattnet klart iaf. Alltid ngt. Har fått ändra om scapen en del.
 14. Sist jag mätte hade jag 0.03 i fosfat. Förvisso med Hanna icke low range. Jag har grön alger på bakrutan. Men kan ju vara att dom binder upp allt oxå. Jag har dock inte problemet med att dino täcker koraller.