Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Moose

Styrelse
 • Antal inlägg

  1 683
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  68

Anseende bland gemenskapen

989 Excellent

5 följare

Om Moose

 • Rank
  Annonsörsansvarig
 • Födelsedag 1983-01-26

Profilinformation

 • Förnamn
  Henrik
 • Stad
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  9
 • Akvarievolym
  849
 • Akvarie mått
  1768x80x60
 • Använder du skummare
  Ja
 • Antal år inom sötvatten
  15
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  80
 • Storlek på sump
  216 liter

Senaste besökare till profilen

1 643 profilvisningar
 1. fixat
 2. Mycket fint! Mera Tack!
 3. Grattis säger vi från Saltvattensguiden oxå! Då produkten nu är färdig och faktiskt finns att beställa kommer denna tråd låsas. Vi har låtit denna tråden finnas för att så många som möjligt skall kunnat följa utvecklingen och framstegen med Jonas maskin. Och det har legat i alla akvaristers intresse att få denna info. Nu är produkten färdig och skall säljas av ett vinstdrivande företag. För att få göra fortsatt reklam för sina produkter krävs att man är Annonsör. Hoppas på förståelse.
 4. 721-1199 liter

  Att det är en hyacinthus är vi överens om. Men jag kan inte minnas att jag sett denna variant tidigare i Sverige.
 5. 721-1199 liter

  Spännande, vore kul att sätta en fragg av den där i nån annans kar och se vilken väg den tar.
 6. Då skall vi =) Jag brukar avråda alla nybörjare att undvika under 100 liter. Har man platsen så är det inte mkt dyrare med ett kar i 100-200 liter än ett som är mindre och det uppnar upp så många fler valmöjligheter. Som första kar hade jag nog tittat på ett begagnat kar, Typ Red Sea 130 liters eller Red Sea 240 liters. Dessa är kompletta med ljus och skummare, det som behövs är någon extra cirkulationspump. dessa kar finns oftast billigt att hitta på blocket om man har möjlighet att köra en bit o hämta. Finns även många som uppgraderat dessa kar med bättre skummare och nytt ljus. (sök här på guiden så lär du hitta) Skulle du välja ett kar på ca 100 liter så är det endast småfisk som funkar. Ett kar på 200 liter kan du ha en liten kirurg i eller någpn dvärgkejsare. Om det är mjukkoraller som är tanken så krävs igentligen inga större krav vad gällande näringsvärden osv. Finns många snygga mjukissar oxå! Ha dock i åtanke, de flesta som börjar med mjukisar halkar ofta över på svårare stenkoraller och då krävs det lite andra saker =) 1-2 timmar i veckan säger du, ja det skall väl räcka i början (men jag gissar på att det blir fler, det blir ofta det) Automatisk vattenpåfyllare behövs. Var inte meningen att få dig att klämma ur en summa, men 10k räcker en bit till ett kar i den storleken du pratar om.
 7. Först och främst! Varmt välkommen hit!! Jag hade inte börjat titta så mkt på utrustning osv i början. Utan hade först satt mig ner, tagit mig en rejäl funderare på. Vad vill jag ha för djur? Mjukkoraller, Stenkoraller osv. hur mkt tid vill jag lägga ner på detta? Avancerade djur kräver mer uppsikt, mer sköttsel osv Ekonomi hur mkt får det kosta. Belysning Köp rejäla saker direkt brukar jag förespråka, det e oftast billigare i längden än att behöva byta ut sakerna. Större kar är i regel enklare att sköta än små kar. Detta var några snabba åsikter jag fick upp i huvet.
 8. 151-720 liter

  Hut det med karet? @Tribiani
 9. 721-1199 liter

  Utan att kapa Jonas tråd för mkt nu... I mitt kar har den lite olika karaktär. Jag har den på flera ställen. Där den får mkt ljus och högt flöde är den helt rödrosa med vita tillväxttoppar. Där den får mindre ljus blir den mer murig i färgen och med inslag av grönt. (detta får den även vid högre näringsvärden) Här en bild på hur den blir i högre näringsvärden och lite halvdant ljus.
 10. 721-1199 liter

  Magiskt! Det vanliga är ju att hyacinthus har vita tillväxttoppar, och der ser ju onekligne ut som en hyacinthus. Men skulle inte bli fölrvånad om det finns andra färger, finns ju grön hyacinthus till exempel. Eller kan det vara ljuset som lurar?
 11. Catalaphyllia, vill ha lagom med ljus (inte massor) och inte för högt flöde.
 12. 721-1199 liter

  Någon som har ett förslag på hur jag kan få upp en stor kirurg ur karet? Den är ca 20cm. Ctenochetus striatus Fånga med håv är bara att glömma. Den är för står för att lura in i en petflaska. Jag har till och med försökt med krok! Men han simmar inte nära. Jag kan inte ta honom på natten heller, han sover i ett grottsystem jag inte kommer åt. Han är ganska skygg men framförallt smart. Så jag kommer aldrig riktigt åt honom...
 13. Stor eloge till dig att du delger dina tankar och iaktagelser. Du för hobbyn frammåt! Nu har inte jag så mkt att säga om just detta ämnet, mer än att jag hoppas min reaktor som rymmer 17 iiter komma räcka när jag drar igång den.
 14. Bra fråga. Hur många acros har du? Är alla kollonier drabbade? Hur många har foten växt fast på ls?
 15. Jag lider så fruktansavärt med dig!