Gå till innehåll

Moose

Styrelse
 • Antal inlägg

  1 820
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  91

Allt postat av Moose

 1. Drar igång en liten tråd som är till för att ni skall visa er senaste helbild. Alla storlekar, inriktningar, varmt som kallt är välkomna, enda kravet är givetvis att det skall vara fyllt med saltvatten =)
 2. Du har som köpare rätt att kräva dokumentation på dina korallköp inom EU
 3. Då har planerna börjat smidas inför nästa projekt. I slutet av maj kommer vi flytta till hus. AKVARIET Planerna är ett akvarium med måtten ca 170x70x70. dvs ca 800 liter. Frontglaset i diamantglas. Det finns ett antal begränsande faktorer. På vänster om sida står en kamin, dvs karet kan inte vara längre, då det isåfall kommer för nära kaminen. För att avleda värmen så kommer en luftspalt att lämnas mellan täckskiva och kortsidans glas. Djupet på karet hade varit önskvärt med 80cm men jag tror inte jag får tillstånd till detta. Men 70 har jag iaf fått ok på. BÄNK Bänken kommer jag nog bygga ngt lägre än mina gamla bänkar som har varit runt 90cm i höjd. Den nya bänken blir antagligen ca 75cm för att man lätt skall kunna se topparna på korallerna. SUMP Vad beträffar sumpen så är planen att ha denna i källaren. En krypgrund med gjutet golv. Sumpen kommer behövas täckas in ordentligt för att inte bidra med fukt till grunden dock. Och för att den avfuktare som står där nere inte skall gå mer än nödvändigt. UTRUSTNING Skummaren: den jag har idag är gjord för ca 1500 liter, så den kommer räcka ett tag till. Ljuset: kommer troligen att övergå till T5, 10x80w eller 8x80w. Detta kommer vid ett senare tillfälle, då jag börjar med de ramper jag har (LED samt MH) Retur: om sumpen skall vara i källaren kommer en ny retur att behövas, oklart vilken ännu, prisvärda alternativ. Flöde: Kommer skaffa mig en Gyre, den större modellen. Vad kommer då inriktningen på karet vara? För er som har lite koll på mig tror jag svaret är enkelt. Detta kommer bli ett kar med inriktning till 90% på sps. I fiskväg kommer jag sikta på kejsare.
 4. Moose

  Kopparbands pincett döende, vad göra?

  Det är en fisk som i stort sett alltid har mask. Så även om den äter så tynar dom sakta bort, krafterna tryter och dom orkar inte simma bort från pumpar. Har det gått så långt, så tror jag tyvärr det är kört.
 5. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Vi tar ett par kassa bilder. Karet börjar fyllas på. Och detta tack vare er alla vänner!
 6. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Har haft @BatmanGefle på besök idag. Han hade med sig massor av fina koraller åt mig. Tusen tack för besöket.
 7. Moose

  151-720 liter Andreas och Emilias nya projekt

  Ett råd. Låt det bara vara. Det är sommar nu. Och annat kommer ta mer tid än karet. Mata som vanligt bara och låt karet stå ett par veckor. (Svårt ja vet) Och kolla senare hur det ser ut. Ibland när ngt inte är som man vill får man lite panik och gör för mkt saker på en gång vilket bara gör det värre. Blir som en snöboll i nedförsbacke.
 8. Vart kan jag köpa detta detta? Behöver för att blanda kh. Mg+ca och salt. Fauna marins är uteslutet då de säljer i för små burkar till hutlösa priser. Stig och oceanakvarium har jag försökt få tag på i 11 dagar nu utan att få respons. Jag behöver en lösning på detta fort då mina kemikalier börjar sina. Och det går åt fort med ca 850 ml om dagen. Annars riskerar mitt kar snart att krascha. Jag är allt annat än nöjd just nu och jag börjar få lite panik.
 9. Vi får titta på det. Det är iaf inget vi har stängt av. Utan det är isåfall en inställning som hänger ihop med ngn av de nya uppdateringarna
 10. Det skall du kunna stänga av. Kontoinställningar -> notifieringar, där kan du välja vad du skall få mail på eller inte, samt avvisering på hemsidan eller ej.
 11. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Ja det är lite olika det där Ibland måste man träna dom. Dvs mäta artemia och pellets på samma gång. Ibland mosa ihop det. Vissa individer kommer aldrig ta pellets. Ibland räcker det att en börjar så härmar dom andra. Ja lite lotto med andra ord. Så länge dom äter ngt så
 12. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Artemia och lite pellets blandade
 13. Moose

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Snyggt! Grymma musslor och riktigt trevlig yuma
 14. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Alla anthias äter efter 1 dag.
 15. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Nä, detta är en A. tennenti (Lieutenant Tang heter den på engelska ju, kom på det) Eller vad menade du nu?
 16. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Ingen aning fakitkst va den heter på engelska. Det är ju en Acanthurus och i stort alla dom blir ju rätt stora, tur jag har stort kar =)
 17. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Måste återigen tacka alla som gjort detta möjligt! Jag har så många fina vänner inom denna hobby!
 18. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Lite bilder oxå
 19. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Japp. Stämmer bra med nigricans
 20. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Det tar sig
 21. Moose

  Yellowtail Damsel attackerar

  Damseller benämns ofta som allt annat än trevliga. Dom kallas ofta för blåa djävlar. De flesta frökenfiskar är aggressiva och territoriella.
 22. Moose

  721-1199 liter Moose drömprojekt

  Tack vare mycket goda vänner inom hobbyn går återkomsten mycket lättare. Karet börjar sakta men säkert fyllas på med godsaker. Acropora Stylopora Knappar Och mer är påväg!
 23. Så är det ju, men hobbyn tar stora kliv frammåt varje år. Och överlevnaden blir längre och längre, tror inte det dröjer länge innan koden knäcks. Kanske är det ni som knäcker den först? Vore ju grymt! David, kolla senste PM jag skickade till dig på messenger med =)
 24. Låter bra det, skall se på sikt om jag kan få tag i ngn, dom var ju riktigt snygga. Det är annars ngt jag saknar i svenska butiker. Vackra mjukkoraller, för nog finns dom!
×