Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

jarecki68

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  179
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  1

Anseende bland gemenskapen

100 Excellent

Om jarecki68

 • Födelsedag 1968-04-08

Profilinformation

 • Förnamn
  Jaroslaw
 • Stad
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-04-21
 • Akvarievolym
  planering pågår
 • Akvarie mått
  240 70 70
 • Akvarietillverkare
  http://akwarium.szczecin.pl/
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk

Senaste besökare till profilen

1 317 profilvisningar
 1. 721-1199 liter

  Amazing akvarium Jag har en fråga hur lyckas du ha så ren bakruta ?
 2. 721-1199 liter

  Tack det var bara en av många försök..........tyvärr så är bilderna inte aktuella visste inte att detta kommer att vara så svårt med aguascape. Lasse Lasse jag har mognat jag är nästan 50 bast vem orkar att riva och inreda ett saltvattenakvarium men inget är skrivet i stenen Tänkte uppdatera med lite bilder. Jag tror att jag äntligen efter många timmar försök och frustration börjar tycka om det jag ser, det är så mycket man ska tänka på det där med aguaskape det ska inte hindra vatten cirkulationen, det ska inte vara för högt det ska finnas tillräckligt plats för koraler och gömställen för fiskar det ska vara möjligt att demontera delar av stenar om detta skulle behövas, koraler ska inte överskugga varandra och det viktigaste av allt är att jag ska tycka om min aquskape listan kan man göra lång..... Men om jag ska vara ärlig så älskar jag varje timme som gör att jag kommer närmare mitt mål !!!! Avslutar med lite bilder från dagens arbete. till höger så börjar jag med uppbyggnad av bakgrunden . målet är att försöka gömma cirkulationspumpar så gott det går. Vill också slippa att skrapa bakrutan ( kalkalger är såklart välkomna ) Älskar Lasses koncept med koraler som täcker bakgrunden som gräsmattan (sorry glömde namnet)
 3. 151-720 liter

  Tack för senast Lasse det var trevligt att snacka lite salt och kolla på din väl ,väl mående akvarium. Väldigt fint på bilder och video men helt fantastisk i verkligheten när man står framför den Inga oönskade alger helt fritt ,bara kalk alger nice. Glömde att nämna att dina lösningar är väldigt genomtänkta båda vad gäller teknik, koraler, fisk och inredning allt smälter ihop därför helheten är, helt och hållet perfekt .
 4. 151-720 liter

  Beklagar sorgen Lasse nu vet jag hur tidigt du har börjat med denna underbara hobby, och varför du är så duktig på det. Tänk att bilden som du visar togs 7 år innan jag föddes.
 5. 721-1199 liter

  Äntligen grund stenar är placerade ungefär som jag vill ha dem. En så länge är jag ganska nöjd med resultatet en del är fast limmade vissa inte. Tanken är att från början inriktning kommer att vara fisk och med tiden, när mina kunskaper kommer att vara tillräcklig bra börja med enkla koraler och i slutändan blandning av koraler+ fisk Därför kraven på inredningen ska vara att en del stenar måste vara flytbara så att koraler i framtiden ska ha plats att växa när tiden är inne. Vad bekräftar bakgrunden så har jag väldigt svårt att bestämma mig , än så länge så vill jag täcka vänster sida beslutat att cirka 50 cm(avrinning) samma på höger sida för att skaffa lite djup känsla i mitten lite svårt att förklara . Och några bilder VIDEO
 6. 721-1199 liter

  Man vill gärna slippa att skrapa backrutan från alger, och lämna det till städpatrullen. Jag tror att jag kommer att försöka göra min egen bakgrund,vet nog inte hur resultatet kommer vara. Vad gäller pengarna. Så troligen kommer jag komma i samma nivå som bakgrund från Tyskland. Om inte dyrare om jag räknar material, alla timmar och massa misstag på vägen. Men jag verkligen vill göra min egen bakgrund, det ger mig känsla av glädje. Plus att jag är polsk, och vi polaker gillar att jobba Lite bilder av dagens aquascaping, förberedde mest för själva bakgrunden (delade plastkrattan i rimliga delar) eller äggkrattan vet inte riktigt vad det kallas hehe.
 7. 721-1199 liter

  Vet ej hur många det blir, väntar på en sten cirka 60 cm lång så jag kan ej gå längre än så bara vänta och vänta på allt. Ibland bli man tokig och små irriterad Funderar på en sak, bakrutan ska jag täcka den med sten som bakgrund, eller låta den vara?
 8. 721-1199 liter

  hittat https://www.slojd-detaljer.se/sortiment/tra-metallslojd/plast-gummi/ror-stanger/akrylrundstang-1747
 9. 721-1199 liter

  Tack Mattias Jag kommer att titta på det imorgon, tack
 10. 721-1199 liter

  Några nya bilder från projektet, väntar fotfarande på akvarium I väntan byggde jag provisorisk filter system, tanken med den är att testa hur den fungerar ,likadan kommer att vara i akvarium alla rör är 40 mm i framtiden kommer den användas till en damm. Det med stenarna är bara första försöket dom sitter inte fast , kommer säkert vrida och vända dom innan jag bli nöjd. bilderna är från den vinkel som jag kommer mest att titta från (soffan) Här kommer jag att testa systemet innan den riktiga byggs och några bilder på aquascape en liten början detta är absolut inte det enklaste.. Är det nån som vet var jag kan köpa akrylstavar ? eBay ? + en liten film klipp
 11. 721-1199 liter

  Samma ställe ,samma kille Przemek https://www.facebook.com/Akwarium-Szczecin-206793019508111/
 12. 721-1199 liter

  April 2018 skulle vara underbart, att få dom första fiskarna inne då fyller jag 50 bast samtidigt så vill Jag verkligen tacka Lasse för hjälpen att skaffa den 1000 liters plast behållaren som gör det just möjligt att laka ur stenen så jäkla bekvämt så mycket plats Tack Lasse
 13. 721-1199 liter

  Väntar fortfarande Under tiden har jag samlat lite kringutrustning det mesta begagnade grejer, Från medlemmar på Saltvattensguidens Händer inte så mycket, Saknar allt glas men det ger mig möjligheter att öva och testa utrustning. Hur kul som helst några bilder på laboratoriet och grejer jag skaffat. Innan tapetseringen - Avlastning bänk för lättare transport av akvariet från bilen Liten behållare (Tack Lasse) för att laka ut död LS Vet ej hur jag ska göra, ska jag bygga stenröra först (Pvc+ägg kratta +massa gegga ) och lacka ut efter, eller tvärt om. Tror det inte spelar någon större roll eller ? lite godis prylar- Och det som jag tycker mest om ,mitt lilla lab med APEX Controller. Det är bara sötvatten i behållaren med lite koksalt i Och första mätningar ,inga kalibreringar är gjorda än ,leker bara Det var allt som händer med projektet för stunden. Kommer uppdatera så fort akvariet kommer. Hej så länge.
 14. 151-720 liter

  Nu är det fixat tack Mats hade ingen aning om dom 1,5 Gb man har som stödmedlem