Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

jarecki68

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  374
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  11

Anseende bland gemenskapen

299 Excellent

1 följare

Om jarecki68

 • Födelsedag 1968-04-08

Profilinformation

 • Förnamn
  Jaroslaw
 • Stad
  Göteborg
 • Stödjande medlem t.o.m
  2020-01-02
 • Akvarievolym
  planering pågår
 • Akvarie mått
  240 70 70
 • Akvarietillverkare
  http://akwarium.szczecin.pl/
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk

Senaste besökare till profilen

2 420 profilvisningar
 1. 721-1199 liter

  Lasse det vecka 2- matar varannan dag maten försvinner på 2-3 minuter
 2. 721-1199 liter

  Vecka två är jag på. Kiselalgerna finns det gott om fortfarande, fast igår märkte jag några gröna fläckar, blev riktigt glad Lite fakta- cirkulationen i karet 6 st STREAMPUMPAR (70 000l/tim+retur på 6000l/tim Streampumpar växlar mellan 20-80% vid 80% går det cirka70 000l/tim genom sumpen går det 11 000 l/tim . Pump1 5000l/tim till blivande refugium matar även kolfilter cirka 1000/1500l/tim Pump2 6000/tim returpump alla förluster av flöde inte inräknat. Från klockan 24-00 till 8 00 kör jag nano bubble metoden . Denna vecka kommer jag att minska till 3tim . Har uppdaterat inmatningen av bubblor nu från båda sidor höger och vänster. Ljusets styrka går sakta upp är nu 35 % intensitet 25% färg. Fortfarande inga tester gjorda, tittar mest på fiskarnas och algernas reaktion, även den lilla korallen. Lämnar tre videos, en på förbättrad nano bubble metoden. Och två stycken på när jag matar fiskarna.
 3. 721-1199 liter

  Ta det lugnt det bara alger haft mina i två veckor nu , men jag märker att på vissa ställen börjar det komma fläckar med gröna alger. Tänk inte på dem minst i några veckor jag startade mitt akvarium med död sten, Första veckan efter jag började tända ljuset började alla stenar se ut som jag hade doppat dem i brun sås men nu andra veckan ser det lite bättre ut. Har haft den igång i fyra veckor sammanlagt, och fortfarande inte testat någonting. Jag vill ge den ett antal veckor så att den har en chans att stabilisera sig. Dina alger kommer säkert att försvinna med tiden och komma lite högre önskade alger, det är jag säker på. Satsa på en bra städpatrull, det underlättar verkligen. Vissa nätter kan jag räkna upp till 20 stycken blandat ( eremiter och sniglar) på stenarna. Och förresten så tycker jag att det inte ser så dåligt ut, lite mer levande. Däremot det jag inte tycker om eller tyckte hos mig är det vit sterila landskapet jag hade i början. Så jag är så tacksam för lite alger.
 4. det är ok jag förstår
 5. i Har fortfarande inte fått någon markering att jag är en stödjande medlem
 6. 721-1199 liter

  Dem algerna som jag har just nu är inte så fina, men ändå ser det bättre ut än dem sterila vita stenarna vid uppstarten. Än så länge så har jag inte kollat hur det står med nitrat och fosfat. Börjar ha dem algerna på sanden, vill ge dem några veckor utan att störa något. Det ända vapnet mot dem är min väldigt magert städpatrull som kommer få lite mer förstärkning inom kort. Kör inga nitrifikationsbakterier, är helt stand by. Matar fiskar varannan dag, väldigt lite. Vad gäller nanobubblor så är jag ganska positiv pågrund av att det inte kommer någon lukt varken från sumpen eller akvariet. Jag håller med dig om det du skriver vad gäller nanobubblor metoden. Efter så många månader med bara nakna stenar så är jag väldigt glad att det händer något överhuvudtaget i akvariet. Om 2-3 veckor så kommer jag köpa lite tester så jag vet hur det står till med näringen i vattnet (finns det några märken som man mer eller mindre kan lita på?)
 7. 721-1199 liter

  Den största skillnaden som jag märkt var att den hjälper med gasutbyte. Hade lite problem med lukten från sumpdelen vid skummaren. Efter jag började köra med nano bubbles försvann lukten. Helt luktfri, för att säga något mer är tyvärr alldeles för tidigt. Man kan googla och läsa lite på olika forum. Vad gäller den metoden har folk väldigt delade åsikter.
 8. 721-1199 liter

  Början av år 2019 startat med 2 fiskar /"död" Levande sten Första vecka första alger Belysning på 30% 8 timmar per dag Nano Bubble-metoden-natten Städ patrull 15-20 st blandat -eremiter ,turbosniglar ,en diadema setosum(inte tillräckligt) inga tester gjorda kommer om några veckor kontroll med apex salt,temp, ph,cirkulation,atk.
 9. Skickat in medlemsavgift via swish den 2 jan.2019
 10. 721-1199 liter

  Sand stormen är över Vilken skillnad med sand känner mig verkligen nöjd VILL PASSA PÅ OCH ÖNSKA ALLA GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!! Bifogar två referens bilder på akvarium i slutet av 2018 Kommer att vara roligt att jämföra med nästa år.
 11. Jag kör med två pumpar i sumpen. En som tar hand om själva karet returen den andra servar min ,en så länge bara aktivt kolfilter och refugium (refugium ej färdigt väntar på KESSIL A380 HALO 2 led lampor. tyvärr så är det för tidigt att uttala mig om hur det det fungerar. Jag tycker att det kommer att funka.
 12. 721-1199 liter

  Älskar bilden med kalkalgerna på stenen ,fina koraller . Gott nytt år till dig med !!!!!!
 13. 721-1199 liter

  Nej nu skojar du med mig
 14. 721-1199 liter

  Välkommen in i klubben! Samma här, en färsk nybörjare. Om du ska ha levande sand så ska du köpa, det ska stå att den är levande. Levande sand brukar vara speciellt preparerat med spår av tusentals nyttiga bakterier som hjälper till att ha snabbare stabilitet i nytt inrett akvarium. Det är det enklaste svaret från en nybörjare, du kan läsa lite mer här på forumet om det.