Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

jarecki68

Medlem
 • Antal inlägg

  329
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  8

Anseende bland gemenskapen

248 Excellent

1 följare

Om jarecki68

 • Födelsedag 1968-04-08

Profilinformation

 • Förnamn
  Jaroslaw
 • Stad
  Göteborg
 • Akvarievolym
  planering pågår
 • Akvarie mått
  240 70 70
 • Akvarietillverkare
  http://akwarium.szczecin.pl/
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk

Senaste besökare till profilen

2 292 profilvisningar
 1. har 25 kg vitcement .
 2. 721-1199 liter

  Tack Frank för dina synpunkter, angående pumparna så är det lite inviduellt från akvarium till akvarum. Ingen är sig lik, det finns olika längder, höjder osv.. Sen tillkommer själva aquascape mängd och storleken på koraller. I mitt fall så är det så som jag alltid säger, jag är nybörjare jag behöver testa mig fram. Tanken är att köra dem på upp till 50-60% men även på 100% med tidsintervall att skapa små stormar och hjälpa till med att transportera bort detritus. Just nu så kör jag dem på från 10-20-50-70% på slumpmässigt. Tyvärr så är det lite irriterande när dem varvar upp och ner. Men jag hoppas att dem blir bättre med tiden. Fortfarande ganska nöjd med dem.
 3. 721-1199 liter

  Jag vet Fredrik, tanken med flera pumpar är att ha bra med vatten flöde utan att belasta dem för mycket (mindre värme, mindre ljud och fler möjligeheter att placera dem) gyre pumparna kommer att ansvara för cirkulationen bakom stenarna. MP 40Q kommer stå för övrig cirkulation. Akvariet är ganska lång 240cm och med tanken att jag tycker om med lite mer stenar i akvariet och även stenar på höjden så tyckte jag att flera pumpar kommer att vara passande. Vi får se Fredrik hoppas att det fungerar.
 4. 721-1199 liter

  Efter några dagar med vatten i akvariet börjar jag försiktigt att skapa en uppfattning av den utrustning som jag har skaffat. Mina synpunkter än så länge är ganska positiva, vad gäller Belystningen: 6x kessil 360 we Tuna Blue så kan jag bara säga att jag älskar den. Cirkulationen: 2x MAXSPECT GYRE 250, dem är inte så tysta när dem varvar upp men vilka pumpar, vilken kraft i dem, med rätt många inställning möjligheter. Om dem var lite tystare så skulle dem vara en av dem bästa pumparna på marknaden för mig. 3x ECOTECH VORTECH MP40W QUIET DRIVE (tillkommer två till i framtiden) det jag tycker om med dem är att dem är bekväma när man ska rengöra dem. Dem flyttar på vattnet ganska bra men inte heller dem är helt tysta. Dem kanske blir bättre med tiden, ljudet är inte störande under dagen. Men på kvällen när allt tystnar så kan dem uppfattas störande för känsliga personer. Klart beror det också på vilken inställning och program man kör med. I det hela är jag än så länge ganska nöjd, lämnar några korta videos för dem som är intresserade.
 5. 721-1199 liter

  @Lasse @Przemek Wieczorek Äntligen lite vatten i akvariet, under närmaste månaden kommer jag prova både cirkulation och kringutrustning. Sen ska vi salta, och som jag sagt tidigare så i början av nästa år är jag igång Vilken resa det var!
 6. 151-720 liter

  Håller med dig till fullo!!!!Bo Lasse har verkligen lyckats !!!!
 7. 721-1199 liter

  Tack Kim! Det med kablar stämmer helt och hållet, man är förvånad över hur mycket plats dem tar. Om man kunde göra allt trådlöst, alla elkablar och liknande. Vad gäller uppstarten så tänkte jag fylla akvariet med vatten idag, det blir sötvatten i några veckor. Använde vitt cement så med tanke på detta kommer jag vänta några veckor sen blir det saltvatten. I slutet av det här året eller i början av nästa år så är akvariet igång på riktigt. Dags att titta efter en bra gräsklippare för att klara av alla alger som kommer att komma, jag längtar så ......... Vad betraktar cirkulation belysning så kommer allt att utvärderas, kan vara för mycket eller för lite. De är mitt första saltvatten akvarium så min erfarenhet är = 0. Men jag är hungrig efter att lära mig. Förväntar mig absolut inte att det blir lätt men hoppas att man kommer att lära sig med tiden.
 8. 721-1199 liter

  En liten framsteg,en liten pussel bit mindre
 9. Vet ej om du har sett på Przemeks Facebook, tror det är ditt akvarium. Det ser super fint ut
 10. 151-720 liter

  En fröjd för ögat Lasse
 11. stora rev

  vilka grejer! Kommer att vara fantastiskt plats för både fiskar och koraller. Vilka möjligheter, svårt att sluta titta och beundra. Vilket bra jobb!
 12. 721-1199 liter

  Häftigt!!!!!!!!!! Fina fiskar och aquascape Bra potential till en fantastisk reef aquarium