Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

jarecki68

Medlem
 • Antal inlägg

  304
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  5

Allt postat av jarecki68

 1. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1901337&page=20 http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1901337 inte så mycket till hjälp men det finns några bilder hur den ser ut inne,torrsidan.
 2. 151-720 liter

  Fint Lasse dina musslor blir bara finare större och större Mndarinfisk
 3. stora rev

  Nico jag menade själva djupet, på karet mellan fram och bak rutan. Lite svårt och förklara (djupkänslan i karet)
 4. stora rev

  Stort skilnad med sanden Nico ! Mycket mer djupt på något sätt,tycker om vinkel från vänster mot höger
 5. Vill bara tacka för väldigt bra bemötande, snabb och bra leverans.
 6. stora rev

  Hej Nico! Äntligen är du igång på riktigt.!!!!!!!!!!!! Allt ser väldigt bra ut, jäkligt glad för din skull.
 7. 721-1199 liter

  Lider med dig och förstår att man bli frustrerad!!!!!!!!!!!!! Kör audi Q5 och sista service ,underhåll ,nya sommar däck reparation av mindre fel kostade oss nästan 40 000 kr och då har jag en lampa på panelen som måste släckas( motor styrning)9000kr och det bästa med det är att jag är fast, ingen annan värkstad kan åtgärda den bara Audi pågrund av att dem måste programera bilen. Tänk om man kunde lägga alla dem pengar på akvariet istället. Så jag förstår dig mycket väl, och vet hur du känner.
 8. 721-1199 liter

  Dubbla bilder (Fixat)
 9. Hej jag heter Jaroslaw Kolodziej och varit medlem från 2007. Älskar allt som har med saltvatten att göra försökte starta själv för några år sedan Men tyvärr inte allting går i livet som man planerat. Men nu har jag bestämd mig att långsamt förverkliga min dröm om saltvatten akvarium. Detta blir ganska långsamt projekt kommer säkert ta några år men jag vill gärna dela med mig. Jag kommer snabbt beskriva vad jag hade tänkt mig. Akvarium 240*70*70 15 mm optiwhite. Kommer beställas från Polen längre fram i tiden. Efter längre tid sökande har jag hittat en schyst firma verkar ha bra grejer till bra priser. Akvariebänk 360 cm svetsad och kläd i laminerade skivor redan beställd från samma ställe som akvarium. Innan jag kan börja på allvar så måste jag fixa två grejer. Förstärka golvet (håller på ta kontakt med konstruktion ansvarigt så att jag vet vad är det som gäller) Fixa ventilation vill ha separat ventilation mina barn har astma vill inte riskera deras hälsa ifall…. Jag har min gamla(sötvatten) 840l akvarium så jag ska experimentera med den innan jag beställer den riktiga Tänkte lacka ut sten(den naturliga vägen utan kemikalier i sötvatten) och leka lite med aquascape . Eftersom att starta saltvattenakvarium i vis storlek kan kosta enorma pengar så tänkte jag att börja Med billigare utrustning made in China som är faktisk inte så dåligt tycker jag, man har mycket för pengarna. Det kommer också så klart den begagnat marknaden till hands. Jag ska köra med sump inte bestämd storlek en möjligtvis 200*60*45 kan ändras i efterhand. Jag vill köra det så simpelt som möjligt några grejer jag tänkte på Roller mat Skummare (köpt begagnat ati 250 is) Refugium chaetomorpha(spagetti)alger Kan komplettera med Fosfat-absorber Biopellets Calcium reaktor Ozon Ska använda osmos vatten Vad gäller cirkulation ska börja med jebao rw 15 4st I framtiden 2st maxspect gyre xf 150 och 2st vortech mp 40w quiet drive Belysning ???????? radion eller kessil. Vill kunna i framtiden styra med apex aquacontroller , Anledningen att jag startar tråden redan nu är att jag är helt nybörjare trots att jag läste på forumet I några år, man kan säja det teoretiska och praktiska skiljer sig ganska mycket. Jag kommer säkert ha massa frågor och hoppas att med hjälp av alla erfarna och duktiga akvarister här på forumet minskar jag risken för många misstag. vill passa på och tacka för den underbara forum tack för att ni finns. Försöker bifoga några bilder på själva akvariebänk och en bild på placering i vardagsrummet
 10. 721-1199 liter

  En liten förstärkning för cirkulationen, en av dem kommer att flytta vatten bakom stenarna
 11. 721-1199 liter

  Känner igen det där med limmet
 12. 721-1199 liter

  Liten uppdatering Äntligen färdig med aquascape Alla stenar på plats i karet. Inritningen på karet är nu klart pågrund av att jag älskar tang fiskar. Så kommer akvariet vara tang dominerat, jag vet att dem brukar vara aggressiva mot varandra. Kommer att vara en riktig utmaning. Min favorit tang (Gem tang) kanske i framtiden kommer man ha råd med en sådan. Lite bilder: Vänster sida Höger sida Helheten Uppifrån
 13. 721-1199 liter

  nödröret 50 mm/40mm
 14. 721-1199 liter

  Det stämmer att det börjar närma sig, efter sommaren kommer jag att vara färdig. Just nu så är jag färdig med aqua scape, kommer att hoppa över sten bakgrunden (faller mig inte i smaken, det var för mycket sten) Testar micro bubble i akvariet, kommer kanske använda mig av den metoden under mörka tider i akvariet. Inte färdig med elen, väntar på klartecken från hyresvärden. jag kan säga att jag är på den sista sträckan innan målet. Förösker göra min avrinnings boxen så tyst som möjligt. Inte så intressant men några videor från mina försök.
 15. 721-1199 liter

  @Kimozabe borr 28
 16. 721-1199 liter

  Nice grattis
 17. stora rev

  @Lasse Jag med . Kenny, som sagt du har lyckats väldigt bra med inredningen kommer säkert vara väldigt fint när akvariet är fyllt med liv.
 18. stora rev

  Lasse, var det inte du som sa till mig att skynda långsamt Och att tålamodet är hemligheten till succe i den här hobbyn
 19. 721-1199 liter

  Du är väldigt duktig, din scape är kommer att vara fint ,mycket plats för koraller.
 20. stora rev

  Prydlig och smakfull @Kimozabe
 21. 721-1199 liter

  Håller med, skulle inte jag heller ge mig på el själv. Har redan pratat med dem, men dem är så sega. Ska jaga dem under veckan, blir det okej från dem kommer jag skaffa en elektriker. kostnaden skulle hamna på 5-10 tusen.
 22. 151-720 liter

  Så jäkla häftigt!!
 23. 721-1199 liter

  Tack Inte det lättaste det med elen , MEN SÅ VIKTIGT !!!!!!
 24. 721-1199 liter

  En snabb el fråga, tänkte göra på samma sätt hos mig men sitter med ett gamalt elsystem. Alla kontakter i vardagsrummet är ojordade, tog kontakt med elektrikern och fick svaret att först måste jag jorda alla kontakter i vardagsrummet sen kan jag dra fram under huset separata grupper till akvariet. Problemet är att jag äger inte huset, och måste be om tillåtelse av hyresvärden. Min fråga är kostade det dig mycket det med separata grupper?