Jump to content

jarecki68

Stödjande medlem
 • Content Count

  427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by jarecki68

 1. jarecki68

  721-1199 liter Drömtanken

  Stora framsteg !!
 2. Hej jag heter Jaroslaw Kolodziej och varit medlem från 2007. Älskar allt som har med saltvatten att göra försökte starta själv för några år sedan Men tyvärr inte allting går i livet som man planerat. Men nu har jag bestämd mig att långsamt förverkliga min dröm om saltvatten akvarium. Detta blir ganska långsamt projekt kommer säkert ta några år men jag vill gärna dela med mig. Jag kommer snabbt beskriva vad jag hade tänkt mig. Akvarium 240*70*70 15 mm optiwhite. Kommer beställas från Polen längre fram i tiden. Efter längre tid sökande har jag hittat en schyst firma verkar ha bra grejer till bra priser. Akvariebänk 360 cm svetsad och kläd i laminerade skivor redan beställd från samma ställe som akvarium. Innan jag kan börja på allvar så måste jag fixa två grejer. Förstärka golvet (håller på ta kontakt med konstruktion ansvarigt så att jag vet vad är det som gäller) Fixa ventilation vill ha separat ventilation mina barn har astma vill inte riskera deras hälsa ifall…. Jag har min gamla(sötvatten) 840l akvarium så jag ska experimentera med den innan jag beställer den riktiga Tänkte lacka ut sten(den naturliga vägen utan kemikalier i sötvatten) och leka lite med aquascape . Eftersom att starta saltvattenakvarium i vis storlek kan kosta enorma pengar så tänkte jag att börja Med billigare utrustning made in China som är faktisk inte så dåligt tycker jag, man har mycket för pengarna. Det kommer också så klart den begagnat marknaden till hands. Jag ska köra med sump inte bestämd storlek en möjligtvis 200*60*45 kan ändras i efterhand. Jag vill köra det så simpelt som möjligt några grejer jag tänkte på Roller mat Skummare (köpt begagnat ati 250 is) Refugium chaetomorpha(spagetti)alger Kan komplettera med Fosfat-absorber Biopellets Calcium reaktor Ozon Ska använda osmos vatten Vad gäller cirkulation ska börja med jebao rw 15 4st I framtiden 2st maxspect gyre xf 150 och 2st vortech mp 40w quiet drive Belysning ???????? radion eller kessil. Vill kunna i framtiden styra med apex aquacontroller , Anledningen att jag startar tråden redan nu är att jag är helt nybörjare trots att jag läste på forumet I några år, man kan säja det teoretiska och praktiska skiljer sig ganska mycket. Jag kommer säkert ha massa frågor och hoppas att med hjälp av alla erfarna och duktiga akvarister här på forumet minskar jag risken för många misstag. vill passa på och tacka för den underbara forum tack för att ni finns. Försöker bifoga några bilder på själva akvariebänk och en bild på placering i vardagsrummet
 3. jarecki68

  151-720 liter Mitt 650 liters sps

  Super fint
 4. jarecki68

  Krabba ??????????

  Krabba bra eller dåligt? behålla eller bli av med den??????
 5. jarecki68

  Krabba ??????????

  @Lasse vad tycker du?
 6. jarecki68

  stora rev Nico’s comebak 1300L REEF TANK

  Det där kommer att våra någonting alldeles extra om några år !!!!!!!!!! Super fint Nico en hel del koraller bra video med!!!
 7. jarecki68

  stora rev Nico’s comebak 1300L REEF TANK

  Nico ta kontakt med @Michael Hanssonhär på guiden, läste i hans tråd att han hade samma problem med Aiptatsia. Kan ha fel, men jag tror att det var han.
 8. jarecki68

  stora rev Nico’s comebak 1300L REEF TANK

  Du har samlat på dig väldigt fina koraller Nico! Man blir riktigt avundsjuk, hoppas du har bra tillväxt så kan jag köpa några fraggar från dig. En fråga Nico, varför vill du så gärna ha Kh under 9?
 9. jarecki68

  Vilken alg är det tycker ni?

  Sitter hårt, går inte att skrubba bort. Den är lila färgad . kirurger tycker om den. Det första dem gör på morgonen är att dem börjar nypa på den. Vad kan det vara för alg?
 10. jarecki68

  Tack

  Vill bara tacka för väldigt bra bemötande, snabb och bra leverans.
 11. jarecki68

  Tack

  Tack för eran vänliga bemötande, även om kunden har fel. Ni är bäst Väldigt nöjd kund.
 12. jarecki68

  stora rev Nico’s comebak 1300L REEF TANK

  Väldigt fina koraller men jag kan ej säga samma om fotografen Skojar bara med dig Nico, lite suddiga bilder, men annars tycker jag att du är på väg till något väldigt bra. Bra jobbat!
 13. jarecki68

  721-1199 liter Smakar på 800 liter salt

  väldigt fint
 14. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Mina värden är inte ultra låga, tyvärr inte. (brukade mata fiskarna tre gånger per dag, har ändrat till en gång per dag nu) fosfat 0,07 Nitrat 5ppm Anledningen att jag vill börja med veckovis vattenbyte är att jag använder aktiv kol + att jag skummar ganska blött. Tänker mest att jag kanske gjorde vattnet fattigt på spårämnen, bara en tanke. Efter sommaren kommer jag börja köra med refugium + mirakel lera. Jag kommer även att testa vatten hos Triton-labb tills dess tänkte jag testa med vattenbyte, och se hur systemet svarar.
 15. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Har precis börjat att förbereda till mitt första vattenbyte, efter fyra månader. Kommer att byta 100 liter varje vecka. Vad tycker ni? Är det för tidigt, akvariet har varit igång i fyra månader? Kommer att vara strax under 10% Tycker ni att det blir för ofta att byta 100 l per vecka? Kör ganska enkelt, Skummare Aktiv kol Oxydator med väte peroxid, @Lasse belysningen (Kessil 360WE) kör jag för nuvarande Intensitet 60% Color 30% Kommer att öka från nästa vecka 70%/35%.
 16. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  yes yes yes exakt, det är en sån jag tänkte på.
 17. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Det stämmer den är typ svart och grå för de mesta. Ibland när den färgar ut så har den väldigt mörk svart och grå, den gråa färgen går lite åt det blåa hållet med mörkbrun på ryggfenan. Har sett på google bilder på väldigt fina exemplar med fläckar på sidorna. Väldigt väldigt fina. Men kan tänka mig att dem är väldigt svåra att få tag på.
 18. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  4-månad
 19. jarecki68

  Göra hål i returen

  Kör med Lasses variant jag med, funkar fint,fint
 20. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Som man brukar säga i mitt land, Polen; "genom mage till hjärta "haha...haha Skämt åsido hoppas det fungerar i längden.
 21. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Nästa dag vid frukost
 22. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Förstår inte varför det är så mycket bråk om sovplats, dem har hela akvariet med massor av stenar och gömställen. Men alla kirurger vill sova på nästan samma plats tillsammans, konstigt.
 23. jarecki68

  721-1199 liter jareks akvarium planeringsstadiet

  Nya vänner
 24. jarecki68

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Lasse behöver du torr levande sten till bygge så är det bara att komma och välja
×