Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

jarecki68

Medlem
 • Antal inlägg

  313
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  5

Allt postat av jarecki68

 1. stora rev

  vilka grejer! Kommer att vara fantastiskt plats för både fiskar och koraller. Vilka möjligheter, svårt att sluta titta och beundra. Vilket bra jobb!
 2. 721-1199 liter

  Häftigt!!!!!!!!!! Fina fiskar och aquascape Bra potential till en fantastisk reef aquarium
 3. stora rev

  jäklar! Vilka fina grejer.
 4. stora rev

  @Kimozabe kollar i din tråd ganska ofta, sett dina fiskar i karantän väldigt fina. Hoppas att dem kommer trivas, håller tummarna.
 5. stora rev

  Nico tyvärr så är jag bara nybörjare men om jag var du så skulle jag vänta och lösa problemet med värmen innan jag skaffar fiskar och koraller Läste också att det bra att börja med koraller pågrund av att dem hjälper till att ha bättre vattenkvalite (konkurerar mot algier kanske menas här mest mjukisar) Vad gäller fiskar så skulle man börja med dem minsta, innan man skaffar större och revir krävande. Hoppas det löser sig för dig, kollar noggrant på din tråd för att ganska snart så har jag liknande problem.
 6. stora rev

  https://www.drakfisken.se/flaktar/grotech-cool-breeze.html?gclid=CjwKCAjwkYDbBRB6EiwAR0T_-u8yo0N3OD83J3gf6onxjRIHuur09NpJuPngBXjXXaxud2BrLS1XJxoCd2QQAvD_BwE#/713-modell-8_flaktar Nico läste någonstans att med detta metoden kan man sänka temp med upp till fyra grader, tyvär så kommer jag inte ihåg hur stort akvarium, hur många fläktar. från andra sidan så är årets sommar är väldigt ovanligt vad gäller värmen.
 7. stora rev

  Nico inte det billigaste men håller med @Maglofster @Lasse @nike83 skulle vara den bästa lösningen. Bra investering
 8. stora rev

  Nico, ser super ut. Som @Kimozabe har påpekat kanske tempraturen är för hög, testa med en fläkt som blåser mot vattenytan. Värt att testa hur mycket man kan sänka tempraturen, speciellt nu när den höga värmen ute håller i sig. Höjer avdunstningen men kan vara mycket billigare sätt att sänka tempraturen än kylare. Det kan även kanske gå att styra fläkten genom apex kontakten, slå av och slå på vid en viss tempratur. Som sagt Nico, super bra jobbat hittils. Beundrar ditt tålamod vid uppstarten, alltid lika roligt läsa dina uppdateringar.
 9. http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1901337&page=20 http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1901337 inte så mycket till hjälp men det finns några bilder hur den ser ut inne,torrsidan.
 10. 151-720 liter

  Fint Lasse dina musslor blir bara finare större och större Mndarinfisk
 11. stora rev

  Nico jag menade själva djupet, på karet mellan fram och bak rutan. Lite svårt och förklara (djupkänslan i karet)
 12. stora rev

  Stort skilnad med sanden Nico ! Mycket mer djupt på något sätt,tycker om vinkel från vänster mot höger
 13. Vill bara tacka för väldigt bra bemötande, snabb och bra leverans.
 14. stora rev

  Hej Nico! Äntligen är du igång på riktigt.!!!!!!!!!!!! Allt ser väldigt bra ut, jäkligt glad för din skull.
 15. 721-1199 liter

  Lider med dig och förstår att man bli frustrerad!!!!!!!!!!!!! Kör audi Q5 och sista service ,underhåll ,nya sommar däck reparation av mindre fel kostade oss nästan 40 000 kr och då har jag en lampa på panelen som måste släckas( motor styrning)9000kr och det bästa med det är att jag är fast, ingen annan värkstad kan åtgärda den bara Audi pågrund av att dem måste programera bilen. Tänk om man kunde lägga alla dem pengar på akvariet istället. Så jag förstår dig mycket väl, och vet hur du känner.
 16. 721-1199 liter

  Dubbla bilder (Fixat)
 17. Hej jag heter Jaroslaw Kolodziej och varit medlem från 2007. Älskar allt som har med saltvatten att göra försökte starta själv för några år sedan Men tyvärr inte allting går i livet som man planerat. Men nu har jag bestämd mig att långsamt förverkliga min dröm om saltvatten akvarium. Detta blir ganska långsamt projekt kommer säkert ta några år men jag vill gärna dela med mig. Jag kommer snabbt beskriva vad jag hade tänkt mig. Akvarium 240*70*70 15 mm optiwhite. Kommer beställas från Polen längre fram i tiden. Efter längre tid sökande har jag hittat en schyst firma verkar ha bra grejer till bra priser. Akvariebänk 360 cm svetsad och kläd i laminerade skivor redan beställd från samma ställe som akvarium. Innan jag kan börja på allvar så måste jag fixa två grejer. Förstärka golvet (håller på ta kontakt med konstruktion ansvarigt så att jag vet vad är det som gäller) Fixa ventilation vill ha separat ventilation mina barn har astma vill inte riskera deras hälsa ifall…. Jag har min gamla(sötvatten) 840l akvarium så jag ska experimentera med den innan jag beställer den riktiga Tänkte lacka ut sten(den naturliga vägen utan kemikalier i sötvatten) och leka lite med aquascape . Eftersom att starta saltvattenakvarium i vis storlek kan kosta enorma pengar så tänkte jag att börja Med billigare utrustning made in China som är faktisk inte så dåligt tycker jag, man har mycket för pengarna. Det kommer också så klart den begagnat marknaden till hands. Jag ska köra med sump inte bestämd storlek en möjligtvis 200*60*45 kan ändras i efterhand. Jag vill köra det så simpelt som möjligt några grejer jag tänkte på Roller mat Skummare (köpt begagnat ati 250 is) Refugium chaetomorpha(spagetti)alger Kan komplettera med Fosfat-absorber Biopellets Calcium reaktor Ozon Ska använda osmos vatten Vad gäller cirkulation ska börja med jebao rw 15 4st I framtiden 2st maxspect gyre xf 150 och 2st vortech mp 40w quiet drive Belysning ???????? radion eller kessil. Vill kunna i framtiden styra med apex aquacontroller , Anledningen att jag startar tråden redan nu är att jag är helt nybörjare trots att jag läste på forumet I några år, man kan säja det teoretiska och praktiska skiljer sig ganska mycket. Jag kommer säkert ha massa frågor och hoppas att med hjälp av alla erfarna och duktiga akvarister här på forumet minskar jag risken för många misstag. vill passa på och tacka för den underbara forum tack för att ni finns. Försöker bifoga några bilder på själva akvariebänk och en bild på placering i vardagsrummet
 18. 721-1199 liter

  En liten förstärkning för cirkulationen, en av dem kommer att flytta vatten bakom stenarna
 19. 721-1199 liter

  Känner igen det där med limmet
 20. 721-1199 liter

  Liten uppdatering Äntligen färdig med aquascape Alla stenar på plats i karet. Inritningen på karet är nu klart pågrund av att jag älskar tang fiskar. Så kommer akvariet vara tang dominerat, jag vet att dem brukar vara aggressiva mot varandra. Kommer att vara en riktig utmaning. Min favorit tang (Gem tang) kanske i framtiden kommer man ha råd med en sådan. Lite bilder: Vänster sida Höger sida Helheten Uppifrån
 21. 721-1199 liter

  nödröret 50 mm/40mm
 22. 721-1199 liter

  Det stämmer att det börjar närma sig, efter sommaren kommer jag att vara färdig. Just nu så är jag färdig med aqua scape, kommer att hoppa över sten bakgrunden (faller mig inte i smaken, det var för mycket sten) Testar micro bubble i akvariet, kommer kanske använda mig av den metoden under mörka tider i akvariet. Inte färdig med elen, väntar på klartecken från hyresvärden. jag kan säga att jag är på den sista sträckan innan målet. Förösker göra min avrinnings boxen så tyst som möjligt. Inte så intressant men några videor från mina försök.
 23. 721-1199 liter

  @Kimozabe borr 28