Jump to content

Trilobite

Medlem
 • Content Count

  1888
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Mattias
 • City
  Uppsala
 • Antal år inom saltvatten
  började sommaren 2007
 • Akvarievolym
  450/37
 • Akvarie mått
  120*55*53
 • Akvarietillverkare
  Percula, Aquatic Nature Evolution
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  2*150 W MH 14000
  1 blårör 39 W T8
  1 litet blårör T8
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Aqua Medic Midiflotor
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Evertebrater, t ex kräftdjur är en passion. Över huvud taget är jag intresserad av taxonomi och artkunskap.
 • Antal år inom sötvatten
  Sötvatten i c.a 25 år. Mycket Amazon, Tangaynika. Haft salt sedan juni 2007
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  25 ny, 35 beg, 5 DS

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Trilobite

  Trilobitens första salt, Percula 120

  Skall avveckla för ett tag, jäkligt trist när allt funkar bra och fiskarna trivs - det växer bra och är problemfritt, fiskarna leker hela tiden och jag har fått bort alla glasrosor! Lägger upp lite bilder på vad som finns i för närvarande. tyvärr rätt dåliga bilder och fiskarna var för snabba!
 2. Trilobite

  Någon färgglad bläckfisk i miniformat?

  Sepior är ju inte lika rymningsbenägna som åttaarmade, men bläckfiskar lever väldigt korta och snabba liv, äter massor och smutsar ner vattnet väldigt. Mycket bökiga att ha i fångenskap.
 3. Trilobite

  Trilobitens första salt, Percula 120

  Har vart tyst på akvariefronten och jag har knappt varit inne på guiden. Fick värmeslag i burken i somras, tre års tillväxt på montis och acroporor bara dog, flera fiskar klappade också ihop. Har legat på sparlåga av ekonomiska skäl, men de koraller som kllarade sig har växt ganska bra, utom Euphylliorna konstigt nog, där flera dog lite senare... Jaja, vi fyller på med salt och gör regelbundna vattenbyten, skippade Ballingen eftersom jag lite tappade sugen och tittar på de få fiskar som finns kvar - clownpar percula som leker en gång i veckan känns det som, två smörbultar (Cryptocentrus cinctus och Amblyelotris guttata) med var sin pistolräka, två Chromis viridis och en gul kirurg. Den gula svampen har nästan försvunnit tyvärr, och den ena musslan dog, den andra växer bra. Idag fick jag lite nytändning mitt i tråket och köpte två odlingspar Bangai. Tänkte försöka dra upp lite på riktigt eftersom jag har ett litet AN-evolution stående utan vatten. Det känns härligt att få lite mer geist faktiskt. Har egentligen aldrig odlat ordentligt, dragit upp ett par kullar blå ciklider med artemia på sin höjd. Hoppas det går att få tag i ynglen, mina förra bangaier lekte, men jag såg bara två yngel totalt. Har ju inget extrakar som föräldrarna kan gå och leka i tyvärr, de måste gå i Perculan vilket gör att det kan bli bökigt att få tag i dem, så jag måste nog klassa detta som "försök till amatörodling". Uppdaterar när nåt hänt.
 4. Trilobite

  Havsorm

  Krokodiler är inte lämpliga husdjur. Havsormar är inte heller lämpliga husdjur. Båda är potentiellt farliga, även små krokodiler som blir stressade. Jag tror du borde försöka tänka om när det gäller dina idéer om akvarium - man måste tänka på djurets bästa, inte om det är "coolt". Vill du ha ett djur för att impa med, köp en stor bönsyrseräka. Eller kanske en stenfisk...
 5. Trilobite

  151-720 liter Roger & Lindas 160L bytta

  Vad tråkigt. Har ni haft för mycket matning i akvariet kanske?
 6. Trilobite

  Roliga beteenden.

  Pseudocheilinus hexataenia är mysig.
 7. Trilobite

  17/11 Föredrag Uppsala AkvarieFörening

  Mötet igår hade en ny medlem från Saltvattensguiden, nu är vi fem saltisar i föreningen, hurra hurra! Själva föredraget var bra och seriöst, men ganska torrt och tungt. Inte så bra som föreningsföredrag där ålder, förkunskap och intressen kan vara väldigt spridda. Hoppas vi får till nakensnäcksföredraget någon gång i framtiden.
 8. Trilobite

  17/11 Föredrag Uppsala AkvarieFörening

  Det har blivit en sen ändring av innehållet i föredraget. Titeln är nu "Namn och nytt – Om fisksystematik och fiskars vetenskapliga namn
 9. Trilobite

  17/11 Föredrag Uppsala AkvarieFörening

  *bump* Möte i morgon!
 10. Trilobite

  17/11 Föredrag Uppsala AkvarieFörening

  Förra mötet var ett jättetrevligt föredrag av Halogen om odling av clowner, sjöhästar och pepparmintsräkor, följt av fika och auktion (mest sötvatten, mycket väldigt fina växter). Nästa möte är nu på onsdag 15/12, på programmet står ett föredrag av Mikael Tollesson, vi ska få höra om de spännande och vackra nakensnäckorna. (saltvatten) Det blir fika, lotteri och auktion på medtaget gods. Var där eller var rektangulär! Samling utanför Biotopia bakom katedralskolan kl 19:00!
 11. spännande! Någon bild på svampen?
 12. Trilobite

  17/11 Föredrag Uppsala AkvarieFörening

  *bump* möte ikväll!
 13. Trilobite

  17/11 Föredrag Uppsala AkvarieFörening

  Vi har bara möten tredje onsdagen i månaden (om det inte är skollov, då flyttas mötet)Vi har ett föredrag om nakensnäckor på Decembermötet också, ovanligt mycket salt den här hösten :-) http://hem.passagen.se/uaf/ Självklart kan man vara med även om man inte bor i Uppsala. Om man kör dubbelt hemma så brukar vår auktion vara väldigt bra på söt, i s h med väldigt fina växter till en spottstyver. Vi har också flera uppfödare som brukar sälja av lite av sin produktion.
 14. Hej govänner! UAF har börjat få lite mer föredrag om salt och även lite fraggar kan dyka upp på auktionerna ibland. Vi har möten terdje onsdagen i månaden på Biotopia (I parken bakom Katedralsskolan, vasagatan 4, ingång i S-Ö hörnet mot Katedralskolan) Passa på - nya medlemmar får en gratislott Jag klistrar in möteskallelsen: ------------------------------- På onsdagen den 17 november, kl 19, är ni alla välkomna till Biotopia. November månads månadsmöte bjuder bl a på salt… Pär Pettersson från Vattholma besöker oss. Han kommer ge oss en introduktion till saltvattensodling av clownfiskar, sjöhästar och pepparmintsräkor. Kom och fynda bland växter och fiskar i den sedvanliga auktionen. Under fikat säljer vi lotter. Priserna är sponsrade av Akvarielagret i Bromma. Under förra månadsmötet kom ett förslag på hur vi kunde sprida intresset/ nyfikenheten för föreningens månadsmöten och på så sätt kanske öka medlemsantalet – ”Ta med en vän”! Så bjud med en vän! Varje ”vän” får en gratis lott i lotteriet med chans att vinna fina priser. Väl mött på Biotopia!
 15. Trilobite

  Nepturion, väldigt gult ljus

  Det är den jag köpt.
×