Gå till innehåll

berrasburkar

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    berra
  • Stad
    skellefteå
  • Antal år inom saltvatten
    14 augusti 07
  • Akvarievolym
    2000söt och 540salt
  • Akvarie mått
    2000x1500x700
    150x60x60
  • Akvarietillverkare
    hemgjort
  • Om JA vid skummare - Vilken
    vet inte, följde med akvariet
  • Antal år inom sötvatten
    4
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    110

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

berrasburkar's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. funkar skitbra med dom, inget bråk alls. mer som att dom håller ihop:)
  2. hålstenen är vit och gul aktig. ska ta nån bild på den vid tillfälle.
  3. nån som vet ifall det finns såkallade bra fireworms? har några st som luffar runt på nätterna och ibland på dagarna. bla så är det 2st som är ca 20cm som uteslutande håller sig på en sten som jag har en liten mjuk korall på, men dom stör den aldrig, däremot så knaprar dom alger och till min förvåning så har jag sett dom gnaga på den här algen som liknar vindruvor (valonia). hade en matta av dom och där åt firewormsen ganska ofta.dom åt bara den när bollarna inte var så stora. vid mitt akvarie byte pillade jag bort valonia algerna och har fortfarande inte sett att maskarna stört nån av mjuk korallerna trots avsaknaden av valonia alger. utan nu käkar dom vanliga alger.
  4. har kollat upp hålstenen och som crille trodde så är det kalksten. lavastenen verkar ju inte vara någon hitt, men kalkstenen då? bra dålig?
  5. tycker det roligaste med saltvattenskar är att man aldrig vet vad som krupit ut ur stenarna på natten. och att ibland få en glimt av något nytt djur man inte sett tidigare:) jag haft mitt akvarie i nån månad och sitter fortfarande varje natt och glor frenetiskt med olika ficklampor:) studera stenarnas yta nogrant, många djur är så små och smälter in med stenen såpas bra att man lätt missar dom. när du väl lärt dig att hitta dom så kommer du se massor med kryp.
  6. stort tack för inbjudan:) ska fundera och se vad ekonomin säger. låter hur kul som helst. kan vara bra för mig att få träffa några riktiga saltisar. för jag har extremt mycket att lära. har 2 kompisar som också håller på i nybörjarskala, men dom är på min nivå och sitter hela nätterna med ficklampa och glor på allt roligt i stenarna. min tanke från början var att enbart ha stenar och ficklampa:) fast lite vill ha mer. jag hade problem med att akvariet gick varmt och fick kyla det med djupfrysta petflaskor. så då kom tanken att ha akvariet i garage förådet som är betydligt svalare. men det känndes lite väl överkurs att motorsåga upp väggen för ett 200l kar, och då jag blev erbjuden ett 540 komplett med sten så var saken klar:) och när det blev såpass stort så kom intresset för fiskar och annat roligt av sig själv:)
  7. har skummat igenom alla inlägg men det blev lite läsning och mest kikat på bilder:) du har verkligen lagt ner din själ i det här. imponerande:) törs man fråga hur mycket allt kostat? och hur många timmar du lagt ner? återigen suveräna bilder och mycket intressant. KUNGLIGT!!
  8. blir kul att följa:) gjorde samma sak med mitt 540 för nån vecka sedan. men jag hade lyxen att inte behöva bry mig om baksidans visuella del. håller med om att spånskiva tål mycket om det behandlas rätt, men skulle föredra formplywood. har byggt bänkar av formplywood som legat ute på marken i 2-3år,utan bekymmer. nackdelen är att färg inte fäster så bra på den lite oljiga ytan. nä fan, mer bilder av samma kvalite och lycka till. tror det där kommer bli kungligt:)
  9. bilden togs samma dag som flytten var gjord. så dom haft det lite stökigt, först flytta från 540 till en helt ny miljö på 200l, efter en tid där flytt igen, tibaks ti 540. det är nog både och. men dom är gulare nu iallafall. dom ser då ut att trivas. ang lavastenen så har det funkat med tidigare ägare som haft det i flera år.
  10. när jag köpte det så fick jag med följande djur, 2st gula kirurger,1st blåtryckare,1st ormsjöstjöena. på stenarna växer det några mjuk koraller, sen är det gott om små räker på många av stenarna. även på lavastenarna. på några av korallstenarna sitter det massor av musslor som lever. dom är ca 2-3cm stora. han jag köpte av hade haft det så i flera år och aldrig haft bekymmer.
  11. alger har jag gott om, dom flesta syns inte så bra på bilden men tro mig dom finns; ang anemoner så har det funkat bra hitils, matar dom ca 1 gång varranan vecka. har 2st florida anemoner, 1st sand anemon, 1st kort tentaklig magnifica (tror jag den hette) och massor (ca 15) skiv anemoner som växer överallt på stenarna. ang muränan så tror jag den går bra att ha ifall man matar den med jämna mellanrum. kan inte mer än hoppas att 540 räcker för att fiskarna ska hålla samms. tack till er alla och kom gärna med mer åsikter. jag tar defenitivt åt mig.och uppskattar verkligen kritiken. utan den så lär man sig inget. har som ingen mentor så all kritik är bra kritik. nästa gång jag ska inhandla så kommer jag fråga här innan beställningen.
  12. köpte för ett tag sedan ett akvarie med 82kilo ls, men av dom 82kilona så är 18kg lavasten och hålsten. min fundering är om lavastenen eller hålstenen påverkar balansen i akvariet? och isåfall hur länge, och vilka värden ska man kolla extra noga? stenen i det här fallet har varit i saltakvarie i minst 2år, vissa av dom upp till 5år.
  13. det här med överinningsbox är nog ingen dum ide, har lite lexanplast liggandes och även glasrutor från gammla terrarier så något ska man ju kunna snickra ihop.såg en artikel här på guiden som Martin Palmqvist skrivit. var riktigt tydlig och lättförstådd. blir nog att utgå från hans skiss. ang lavasten så vet jag inte om det varken bra eller dåligt. vet att lava stenarna varit i akvariet i minst 2års tid. så man kan ju tycka att om dom avger gift så ska det vara i minsta laget nu. ska nog starta en tråd ang lavasten. har beställt djur idag:)' blev: salarias fasciatus 2st stenogobiops nematodes stjärn murena strombus giberulus 3st ecsenius bicolor nerita sniglar 10st enoplometapus debelius colobocentratus atratus 2st heteractis magnifica 2st putsar räkor som äter glas rosor
  14. humpade i allt ändå. verkar funka, fisk och krabbor äter för fullt och anemonerna har satt sig till rätta:) dock lite jobb kvar, måste bygga en snygg ram och ordna en bra bakgrund, sen kvarstår sumpen. kommer ju utgå från ett 200liters akvarie. kom gärna med förslag.
×
×
  • Skapa Ny...