Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Andreas84

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  678
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

29 Good

Om Andreas84

 • Födelsedag 1984-01-15

Profilinformation

 • Förnamn
  Andreas
 • Stad
  Karlshamn
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-05-01
 • Akvarievolym
  360+200 L sump
 • Akvarie mått
  110*60*55
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Pacific Sun
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Vertex Omega 150
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  35
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  200 Liter
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Ja
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

988 profilvisningar
 1. stora rev

  Tack för en trevlig rundtur idag. Kommer upp och kollar igen när nya karet är på plats. Lycka till med bygget
 2. 151-720 liter

  Jag ger upp! Dessa alger som jag har fått nu har jag aldrig varit med om. Ingenting jag gör hjälper. Kommer mörklägga i 3 dygn nu och hjälper inte det kommer prylarna säljas. Finns någon intresserad kan det säljas med en gång faktiskt. Kommer sammanställa en annons på grejerna så får jag se vilket intresse som finns. Är faktiskt riktigt knäckt av det
 3. 151-720 liter

  Har nu konstaterat att min förra hanna checker var helt kass. Mätte idag med phosphour ulr och fick då efter omräkningen 0.07. Kanske därför algerna kom i samband med att jag tog ur fosfatremovern, trodde jag hade för låg fosfat men i själva verket lurade checkern mig. Fosfaten steg när jag plockade ur fosfatremovern i samband med att jag började dosera nitrat och allt kom i svaj, min teori.
 4. oj bra fråga. Brukar stå på förpackningen men jag hade det nog låtit torka minst ett dygn men det kanske inte behövs så mycket.
 5. Silikon hade jag köpt hos en akvariehandlare, finns på tub. Bafflarna har jag alltid tagit 2mm kortare än faktiska måtten. Detta för att få in lite silikon mellan glas och baffel. Vill inte att det skall vara glas mot glas så att säga. Har fungerat bra för mig
 6. 151-720 liter

  Ska testa det med växtgödning. Ja om det är som du säger danne att den mäter 0 eller 0.05 är den rätt kass i mina ögon. Då kanske mn skulle satsa på phosphorus ulr. Skickat från min ASUS_Z016D via Tapatalk
 7. 151-720 liter

  Min hanna checker för fosfat är paj. Mäter noll på vad jag än stoppar i den. Har testat akvarievatten flera ggr med 2 olika reagenser, referensvätska som är 0.05, dammvatten men ändå 0.00. Behöver nytt test/mätare. Några förslag? Funderar över hanna igen men finns 2 modeller phosphorus och phosphate vilken är bäst? Finns det något tillförlitligt droptest?
 8. 151-720 liter

  Lutar åt det med filtret vad skall det vara för pump på det? Går det att häva allt direkt ner i sumpen och sila det i en finmaskig filtersocka tror du? Vore skitsmidigt och billigt annars ? Tack för bra svar.
 9. 151-720 liter

  Tack för svar. Nej tyvärr inget mikroskop. bara en känsla av att det är så. Ja det är mindre på morgonen. Kommer snabbt tillbaka om jag tex rört i det lite. Min teori är nu: 2 nya djur i karet en goby och en pistolräka som gräver och härjar mycket, har plockat ur fosfatremover samt börjat dosera nitrat. Har även ett lite svajande KH på ca en halv dkh i veckan som jag håller på att buffra. Kanske det lugnar sig när allt blir stabilt igen.
 10. 151-720 liter

  Så ser möget ut. Är det dino eller kisel? Hade väldigt låga värden innan på po4 och no3 så tog ur fosfatremovern och doserar lite försiktigt med nitrat. Hade tidigare 0 i po4 med hanna chcker och 0 i no3 med salifert. Har nu 0,5-1 i no3 och forfarande 0 i po4. Har fått för mig det blev lite värre efter jag började med detta.
 11. 151-720 liter

  Tack. Ja jag funderar med på nåt sånt. Har idag en stjärna några sandsnäckor och 15-20 eremiter. Kanske skulle testa att dubbla det
 12. 151-720 liter

  Börjar få alger i sanden. Några tips på bra djur som bökar i sanden. Vill inte ha puelaris eller vad den heter, har tidigare haft en sådan och den skita ner nåt fruktansvärt.
 13. 151-720 liter

  jag har också tyckt det verkade högt. CA också. Hade bra värden när jag låg på ca 31 psu i salthalt. Drog iväg när jag började salta upp. Blir annat salt i fortsättningen.
 14. 151-720 liter

  Tack. Jo jag använder blue treasure pro reef eller vad det heter. Misstänker det har skiktat sig eller något så därför jag har skeva värden. Har bara ett par hundra gram kvar så ska köpa nytt. Tack. Ja så var min tanke också att byta till ett salt med låga värden och på så vis få ner mg och ca. Ha det programmet så ska kolla lite Undrar om inte min saltprobe behöver kalibreras igen tycker den verkar blivit "trög". Hur ofta kalibrerar du lasse?