Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

bengt

Medlem
 • Antal inlägg

  75
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

24 Neutral

Om bengt

 • Födelsedag 1957-06-16

Profilinformation

 • Förnamn
  Bengt
 • Stad
  Växjö
 • Antal år inom saltvatten
  25
 • Akvarievolym
  7000
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Sander Helgoland
 • Antal år inom sötvatten
  5
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  500
 • Använder du UV-C
  Ja
 1. Egen pump!
 2. Ocean nutrision formula two flakes är bra och även O.S.I spirulina flakes tilll dina fiskar.
 3. c:a 40 kg sten, 6025 är riktade lite snett mot framrutan, 6015 rakt mot framrutan, jo det är bra blås därinne men tycker ändå inte det är tillräckligt bra placering, har ju också returpumpen på 3500 liter.
 4. Jag söker efter optimal placering av 4 Tunze streamers i ett red sea reefer 250, 2 är Tunze 6025 och 2 Tunze 6015nu sitter alla 4 på bakrutan och det blir döda partier på framsidan av revet.
 5. Chemiclean funkar finns på eBay.co.uk
 6. Chemiclean funkar mot cyano, finns på eBay.
 7. En del mjuk koraller, skivanemoner 8 små eremiter 10 turbosniglar. En flavecens 8 cm en hipatus 6 cm och 6 chromisar en gramma loreto 2 percula clowner några sandsniglar. Hur kommer man tillrätta med obalansen mellan nitrat och phosfat som du skrev???
 8. Det var inget akut mer en för frågan hur man skulle göra med stenen ifall, det går ju alltid att koka stenen. Annars funkar det rätt så bra, mäter egentligen aldrig något förutom PH och Nitrat och KH. PH är 8.1 på morgon och 8.3 på kvällen Nitrat knappt mätbart KH 8-9 med Salifert. Tillsätter 1 tsk/10 liter hemmagjord dubbelbuffer 80% Natrium bikarbonat och 20% Natrium Karbonat i påfyllnads vattnet. Kalkvatten ibland.
 9. Cyano, och Dino!!!
 10. Hur steriliserar man levande sten och hela akvariet? Tänkte att fylla akvariet med kranvatten och 5 liter klorin och köra detta med pumpar och allt igång några dagar skulle det bli sterilt då? Utan fisk och koraller så klart.
 11. Mitt Reefer 250
 12. Någon som provat att byta ut den värdelösa ventilen på Red Sea Reefer mot en sådan här.
 13. Om ni behöver något till era RED SEA akvarier så handla här: https://redsea-shop.de
 14. Skummare, intern blir ju aktuellt om du inte har sump Tunze har riktigt effektiva. Cirkulation är mycket viktigt, minst två stycken mellan 20-50 gånger akvarievolymen per timme sammanlagt beroende på innehåll i akvariet, rent fiskakvarium klarar sig på mindre 10-20 gånger. Sten att fästa korallerna på eller för fiskarna att gömma sig och känna trygghet, algätande sniglar från början Sump är ju bra där du kan gömma teknik som doppvärmare skummare, mediafiltrering som fosfatremover, activt kol m.m.
 15. Jag och frugan plockade ut stenarna, satte fiskarna i en stor balja med 2 syrestenar och värmare och placerade stenen i 2 stora baljor. Vi hade blandat vatten 110 liter som stått med streamerpumpar. Resten av vattnet sparade vi, så det var inte ett helt nytt vattenbyte. Akvariet är ett Red Sea Reefer 250 Det som slog mig var hur rent det var mellan stenarna, nästan en känsla att det var sterilt, däremot sanden var det värsta jag upplevt under mina 30+ år inom hobbyn. Som om det inte fanns några bakterier bara smuts mycket smuts. Akvariet är 14 månader gammalt, verkar som om bakteriertillväxten varit obefintlig. Den slemmiga bakteriehinnan som jag haft i mina tidigare akvarier, fanns inte. Någonting kändes helt enkelt fel, en onaturlig känsla med stenen och sanden.