Jump to content

Jocke

Medlem
 • Content Count

  433
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Jocke
 • City
  Mjölby
 • Akvarievolym
  400
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  60
 1. Jocke

  151-720 liter Norberg 400

  oj oj det där kommer att bli sjukt snyggt. Vart har du gömt överrinningsfacket?. Mer bilder tack.
 2. salar vad har du för reaktor?.
 3. ok ska testa det hur ska jag ställa värdet på kontroller om jag vill ha ett ph på 6,10 ska on då vara 6,10 och off 6,05
 4. Hej jag har en IKS PH controller. hur ska jag ställa in den för att hålla ett ph på ca 6,10. jag har nu ställt den på on 6,20 och off 6,10 men då så sjunker ph ner till 5,70. eller måste man ta 5,70-6,10=0,40 och sen lägga på det på off värdet 6,10+0,40=6,50 ska jag då stänga av vid 6,50 och sätta på vid 6,10 är det så det funkar. Hur gör ni?,jag försöker styra en Shuran jetstream 1 reaktor. MVH Jocke
 5. Jocke

  151-720 liter Richard 546 Liter

  vad använder du för lampor. tycker att ljuset i ditt kar är snyggt. skulle vara skoj om man kunde få komma förbi på en titt någon gång.
 6. Jocke

  TOTMs vattenparametrar

  anledningen till dom höga värden är att dom kör något system som inkluderar tillväxthormoner som man blandar i någon hem fixad mat mix.
 7. Jag tror att det är så att min styrskena inte ger min IKS dator någon ström så den står och drar ur batteriet. någon som har lust att öppna sin skena och kolla dom inringade kablarna och titta om den gråa kabel ska sitta någon stans. vart ska jag mäta på kontakten för att se om det kommer någon ström och hur mycket ska det komma. bilden finns i tråden Manual till IKS Ph Controller
 8. Jag tror att det är så att min styrskena inte ger min IKS dator någon ström så den står och drar ur batteriet. någon som har lust att öppna sin skena och kolla dom inringade kablarna och titta om den gråa kabel ska sitta någon stans. vart ska jag mäta på kontakten för att se om det kommer någon ström och hur mycket ska det komma.
 9. Det jag söker är orginal manualen fast på Engelska. den ska finnas det var ju någon snäll forum medlem som mailade den till mej.
 10. kontroll max 6,5 min 6,0 alarm max 9,0 min 5,0
 11. Är det någon här som har den engelska manualen till den här reaktorn. Jag har tidigare fått den mailad till mej av någon här på forumet. Men nu så har jag tappat bort den. har stora problem med att få igång den efter som jag vet inte hur man ska göra för att tömma reaktorn på all luft.
 12. har problem med min controller. den stänger av sig fast att jag har ställt in så att den inte ska stänga av sig när den håller på och controllerar ph. Jag använder den till att styra ph:t i min reaktor. någon som vet vad det är för fel. Om jag gör en fabriks reset på den måste jag då kalibrera om proben?.
 13. Jocke

  Vad är det här för alg

  såg at du hade fått några svar på ett annat forum. där dom även rekomenderade Siganus Virgatus kan det då även funka med Siganus Lo vulpinis (Foxface). Någon här som vet om en sån fisk funkar mot dom här algerna?.
 14. Jocke

  Vad är det här för alg

  Har problem med en alg som tar över hela karet. finns det något djur som ni vet äter den här algen?.
 15. Tack så mycket. nu kan man äntligen börja att använda controllern.
×