Gå till innehåll

leucosternon

Medlem
  • Antal inlägg

    127
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Euphyllia, montiopora köpes i V-ås trakten! Även räkor, snäckor o andra lägre djur av intresse!
  2. Kanon Hör säkert av mig om nån månad om det är ok. Har som sagt varit borta från hobbyn i ca 8 år så jag har inte så många gla kontakter kvar.
  3. Tänkte jag skulle försöka med nån euphyllia om ett tag när karet har varit igång lite längre Vi är lite ringrostiga då vi varit utan salt i 8 år... Verkar dock svårt att få tag i euphyllia i V- ås trakten! Känner inte för att testa med nån 1500 kr euphyllia...
  4. Hej och tack för svar! Då låter vi tiden ha sin gång och hopas hoppas att dem hittar den till slut
  5. Hej på er! Vi har ett 80 l nano med 2 st percula clowner i, för 1 v sen skaffade vi en röd bta till dem men dem har inte hittat den än! Vill inte odlade clowner bo i anemoner eller kan man hjälpa dem hitta den på nått vis eller är det bara att vänta? Hela vitsen med karet var att ha ett par clowner som lever ihop med en anemon! Tacksamma för svar Micke, Maria & Ida
  6. Vårat lilla 70 liters! Haft vatten o sten i i en vecka ungefär! Vi höll oss borta från saltvattnet i 7 år! Hade tidigare ett 540 l så det är lite skillnad att köra 70 l.Men vem vet det blir kanske ett större snart? Måste bara få terrariumet o ormen sålt först/ Ha det Micke, Maria & Ida
  7. Tack för svar! Det var lite långt avvaktar så länge...
  8. Hej! Finns akvariet i Västerås?
  9. Ett väl inkört akvarium med stabila värden! Mitt tips! Lycka till....
  10. Snyggt!!! Tänk på att Harlekinräkor endast äter sjöstjärnor! God Jul.
  11. Tack för svaret nu känner man sig lite lugnare...
  12. Hej Jag har gjort ordning ett litet 96l akvarium till dottern och har limmat ett ytavrinningsfack av ett slags plexiglas som heter Macrolon. Som vanligt fixar man först och tänker sen;-) Funkar det med Macrolon i saltvatten eller avger det nått som inte är så bra för vattenkvaliten? Tacksam för svar....
  13. Tack för svaret! Funderar för fullt, det kanske blir en sån!
  14. Okej! Hur länge har du kört den, hur låter den, några microbubblor?
  15. Nån som har några erfarenheter av denna, är den nått att ha, låter den mycket mm. Annars kom gärna med andra förslag på skummare till ett 96 l akvarium som är lite belastat. Avrinningsfacket är 14 x14 cm och ca 33 cm djupt!
  16. Hej Gustav! Jädrans vad sugen man blir på att dra igång igen när man ser din burk, fast vi precis har fått vårat 540 sålt! Tänkte ligga lågt med akvaristiken ett tag! Crille är ju helt makalös på att bygga. Vi kanske kan få komma förbi o kolla nån gång om vi är i Örebro? Otroligt snyggt är allt jag kan säga!
  17. Ursäkta att jag snor tråden, jag undrar bara vart du fick tag i ditt RSM-250, är det tyst eller låter det mycket?
  18. Hej allihopa! Våran gamla Tunze 3140 böjar på att ha gjort sitt. Efter som att vi inte har någon sump, bara ett litet ytavrinningsfack som skummaren sitter i funderar jag på att byta till en BM 160. Någon som har en som vet om de funkar bra och så får gärna svara, gärna med EXAKTA mått då det är precis på gränsen att en sådan får plats! Andra tips på skummare som är små men effektiva tas gärna emot!
  19. Hej! Ursäkta att jag lägger mig i tråden! Jag undrar om boxarna går att "få över kanten" på ett akvarium med aluminiumram ellel är de för "smala". Svårt att förklara hoppas att ni förstår vad jag menar!
  20. Hej! Du kan få komma och kolla hos oss om du vill? Vi bor mellan Enköping och V-ås, skicka ett PM med tel nr så kan vi bestämma när!
  21. Micke heter jag och har hållit på med saltvatten ett antal år nu! Är det nått särskillt du funderar på eller är det mer "allmänna frågor". Jag kan ju försöka svara i allafall! Men det finns så mycket att lära inom detta område så fullärd blir man aldrig. Då är saltvattensguiden en otrolig hjälp, då det finns extremt kunniga akvarister här!
  22. Hej igen! Nä tyvärr tänkte jag inte alls på prislappen!
  23. Hej! Var inn på Djurmagasinet på Hälla i Västerås för ett tag sen! Där hade de ett RSM 250 stod i ett hörn. (dock vet jag inte om det finns kvar nu)
×
×
  • Skapa Ny...