Jump to content

leucosternon

Medlem
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by leucosternon

 1. leucosternon

  Clowner hittar inte anemonen?

  Hej på er! Vi har ett 80 l nano med 2 st percula clowner i, för 1 v sen skaffade vi en röd bta till dem men dem har inte hittat den än! Vill inte odlade clowner bo i anemoner eller kan man hjälpa dem hitta den på nått vis eller är det bara att vänta? Hela vitsen med karet var att ha ett par clowner som lever ihop med en anemon! Tacksamma för svar Micke, Maria & Ida
 2. leucosternon

  Clowner hittar inte anemonen?

  Kanon Hör säkert av mig om nån månad om det är ok. Har som sagt varit borta från hobbyn i ca 8 år så jag har inte så många gla kontakter kvar.
 3. leucosternon

  Clowner hittar inte anemonen?

  Tänkte jag skulle försöka med nån euphyllia om ett tag när karet har varit igång lite längre Vi är lite ringrostiga då vi varit utan salt i 8 år... Verkar dock svårt att få tag i euphyllia i V- ås trakten! Känner inte för att testa med nån 1500 kr euphyllia...
 4. leucosternon

  Clowner hittar inte anemonen?

  Hej och tack för svar! Då låter vi tiden ha sin gång och hopas hoppas att dem hittar den till slut
 5. leucosternon

  Visa upp er senaste helbild

  Vårat lilla 70 liters! Haft vatten o sten i i en vecka ungefär! Vi höll oss borta från saltvattnet i 7 år! Hade tidigare ett 540 l så det är lite skillnad att köra 70 l.Men vem vet det blir kanske ett större snart? Måste bara få terrariumet o ormen sålt först/ Ha det Micke, Maria & Ida
 6. leucosternon

  Lyckas med Vitbröstad kirurg?

  Ett väl inkört akvarium med stabila värden! Mitt tips! Lycka till....
 7. leucosternon

  Nano André's NanoRev

  Snyggt!!! Tänk på att Harlekinräkor endast äter sjöstjärnor! God Jul.
 8. leucosternon

  Macrolon

  Hej Jag har gjort ordning ett litet 96l akvarium till dottern och har limmat ett ytavrinningsfack av ett slags plexiglas som heter Macrolon. Som vanligt fixar man först och tänker sen;-) Funkar det med Macrolon i saltvatten eller avger det nått som inte är så bra för vattenkvaliten? Tacksam för svar....
 9. leucosternon

  Macrolon

  Tack för svaret nu känner man sig lite lugnare...
 10. leucosternon

  TMC V-2 skim 120!

  Tack för svaret! Funderar för fullt, det kanske blir en sån!
 11. leucosternon

  TMC V-2 skim 120!

  Nån som har några erfarenheter av denna, är den nått att ha, låter den mycket mm. Annars kom gärna med andra förslag på skummare till ett 96 l akvarium som är lite belastat. Avrinningsfacket är 14 x14 cm och ca 33 cm djupt!
 12. leucosternon

  TMC V-2 skim 120!

  Okej! Hur länge har du kört den, hur låter den, några microbubblor?
 13. leucosternon

  151-720 liter Gege:s 250 liters mjukis kub

  Hej Gustav! Jädrans vad sugen man blir på att dra igång igen när man ser din burk, fast vi precis har fått vårat 540 sålt! Tänkte ligga lågt med akvaristiken ett tag! Crille är ju helt makalös på att bygga. Vi kanske kan få komma förbi o kolla nån gång om vi är i Örebro? Otroligt snyggt är allt jag kan säga!
 14. leucosternon

  Kalium?

  Hej på er. Har en liten fundering om Kalium. Vad är det bra för? Behöver man dosera detta separat eller ingår det i nåt kombi preparat? Är det lika viktigt att hålla koll på det värdet som kalcium, strontium, och magnesium? Finns det några bra tester för kalium? Och vilka preparat ska man använda sig av? Tacksam för svar
 15. leucosternon

  RSM 250 skummare

  Ursäkta att jag snor tråden, jag undrar bara vart du fick tag i ditt RSM-250, är det tyst eller låter det mycket?
 16. leucosternon

  Ati bm 160

  Hej allihopa! Våran gamla Tunze 3140 böjar på att ha gjort sitt. Efter som att vi inte har någon sump, bara ett litet ytavrinningsfack som skummaren sitter i funderar jag på att byta till en BM 160. Någon som har en som vet om de funkar bra och så får gärna svara, gärna med EXAKTA mått då det är precis på gränsen att en sådan får plats! Andra tips på skummare som är små men effektiva tas gärna emot!
 17. leucosternon

  Sump överiningsbox

  Hej! Ursäkta att jag lägger mig i tråden! Jag undrar om boxarna går att "få över kanten" på ett akvarium med aluminiumram ellel är de för "smala". Svårt att förklara hoppas att ni förstår vad jag menar!
 18. leucosternon

  Hjälp mig hitta Akvarist i Västerås

  Hej! Du kan få komma och kolla hos oss om du vill? Vi bor mellan Enköping och V-ås, skicka ett PM med tel nr så kan vi bestämma när!
 19. leucosternon

  Hjälp mig hitta Akvarist i Västerås

  Micke heter jag och har hållit på med saltvatten ett antal år nu! Är det nått särskillt du funderar på eller är det mer "allmänna frågor". Jag kan ju försöka svara i allafall! Men det finns så mycket att lära inom detta område så fullärd blir man aldrig. Då är saltvattensguiden en otrolig hjälp, då det finns extremt kunniga akvarister här!
 20. leucosternon

  Rsm 250

  Hej igen! Nä tyvärr tänkte jag inte alls på prislappen!
 21. leucosternon

  Rsm 250

  Hej! Var inn på Djurmagasinet på Hälla i Västerås för ett tag sen! Där hade de ett RSM 250 stod i ett hörn. (dock vet jag inte om det finns kvar nu)
 22. leucosternon

  Ålder och yrke, på forumsmedlemmar??

  Micke 36 år. Lastbilschaffis i 11 år men är numera transportledare vid LBC Västerås sen två år tillbaka (har inte saknat livet bakom ratten en sekund sen jag började som t.r.p ledare) Har haft saltvatten i ca 4 år, övriga intressen motorsport!
 23. leucosternon

  Ytan

  Hej! Det är förmodligen för att du inte har någon ytavrinning!
 24. leucosternon

  "Bandmuräna"

  Takar för svaren! De sa att den åt artemia, mysis och små små räkbitar. Den har ju så liten och "smal" mun! Har sjäv aldrig hört att muränor äter artemia! Ja det är den blå och gula muränan.
 25. leucosternon

  "Bandmuräna"

  Hej allihopa! Det var länge sedan vi skrev nått här på "guiden" som vanligt har vi lyckats göra ett dumt impulsköp som vi vet att man inte ska göra. Vi har hållit på med saltvatten ett bra tag nu men vi lär oss visst aldrig! Nu till saken vi har köpt en Bandmuräna, ja vi vet att det är en jättesvår muräna men den hade funnits i butiken i ca 5 mån sa dem, och att den åt. Den ser frisk och fin ut enligt vad man kan se. Nu undrar vi om det är någon annan här som har erfarenhet av denna mycket fina muräna. Hur ofta ska den matas, och med vad? Är den fredlig som det sägs? Är den lika rymningsbenägen som stjärnmuränor som vi har erfarenhet av? mm, mm alla tips är vi tacksamma för.
×