Gå till innehåll

Inka

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Björn
  • Stad
    Kävlinge
  • Antal år inom saltvatten
    Startade upp under Mars 2008
  • Akvarievolym
    130
  • Akvarietillverkare
    Red Sea
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Red Sea
  • Antal år inom sötvatten
    Många få se nu fick mitt första när jag var 6år och hade kontinuerligt kar igång till jag var 33 år
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    15

Inka's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hallå Jimmy Kolla på Bauhaus, har för mig att de har mindre storlekar på krympslang till rimlig peng.
  2. Kimett Lite mer fakta om RSM500 hittar du på denna sidan: http://reefbuilders.com/ Verkar vara en betydligt mer påkostad variant av RSM-temat, ska bli intressant att se vad den kommer att kosta i butik.
  3. Hej Manne Jag får hoppa av träffen, tyvärr. Jobbet kallar och jag måste jobba hela helgen. Hoppas att vi kan ses någon annan gång i sommar när jag har vägarna förbi.
  4. Detsamma Laggeman, hoppas att dina nytillskott frodas efter flytten Tack Marcus, vi kan väll göra ett nytt försök att träffas när vi bor så nära varandra hade varit skoj att se ditt kar. Planeringen är igång för nästa men det blir ingen uppstart innan hösten, har lite annat att stå i innan det kommer igång.
  5. Hallå, tänkte att jag kunde berätta vad jag har fraggar på om någon skulle vara intresserad till träffen hos Manne. Följande har jag eller kan jag ta fraggar av: Röd och grön flakväxande Montipora, Euphyllia paraancora, E.paradivisa, E.glabresens, två sorters knappar, grön stjärnpolyp och sarcophyton (ehrenbergi???). Byter gärna mot andra fraggar om det går annars löser vi det ändå!
  6. Tack för ett trevligt fraggbytarbesök idag Laggeman! Alltid lika häftigt att fraggarna slår ut nästan direkt när man stoppar ner dem i karet. Jag fick även en glimt av äggen i munnen på min bangaiihane idag, större än jag trodde måste jag säga. Några små bilder på fraggarna och en helbild på karet bjuder jag på, två gröna och en röd Montipora digitata och en Stylophora pistillata blev det (rätta mig om det blev fel Lagge) . Ska bli skoj att se om jag kan få de lite enklare SPSerna att trivas i mitt RSM.
  7. Hej Marie Jag hade låtit det vara kvar, jag hade döda fläckar (i mitten) på min röda flakväxande montipora som blivigt överväxta av ny vävnad. Men det är min erfarenhet, det finns säkert andra... Om det inte stör dig jättemycket så ge den en chans att hämt sig.
  8. Hallå Jimmy Det ska vi säkert kunna ordna, om jag har förstått rätt så går hanen ca 20-25 dygn innan de släpps ut så det finns gott om tid kvar. Jag har misstänkt att de lekt en gång tidigare men då såg jag inte leken och hakpåsen försvann efter några dagar, vi får se om han klarar det bättre denna gången. Vi pratar vidare om det ikväll, du är välkommen!
  9. Hej på er, jag har under en tid funderat på var jag ska göra av mina förbrukade fosfat- och silikatremover. Det känns sådär att skicka det i soperna när jag inte har någon koll på vad de innehåller. Hur brukar ni göra med liknande "förbrukningsvaror" som de allra flesta i denna hobby använder, går de i soporna eller lämnar ni de till kemikalieåtervinning? Vilket är rätt väg att gå och vad innehåller t.ex. en aluminiumbaserad fosfatremover förutom det mest uppenbara?
  10. Eftersom jag låtit allt vara och växa på senaste tiden, så spenderade jag min Söndag med att fragga lite och rensa upp i burken. Till och med pumparna fick sig en omgång! Döm om min förvåning när jag sätter mig ner och slår ett öga på karet, så håller mina bangaiikardinaler på att leka för fullt och hoans struppåse buktar betänkligt, skitskojBanana man. Man borde tydligen rota oftare i karet än jag brukar göra! Tyvärr har jag ingen möjlighet att ta tillvara eventuella småttingar så nature får ha sin gång. Lite bilder blev det också, även om jag inte får till dem längre tycker jag (sbs antagligen). Först mina nya R. Folorida, min tuggande bangaii och det nya scharmtrollet!
  11. Ja vad ska man säga riktigt snyggt manne! Är det din ambition att ha en blandning av macroalger och övriga koraller eller har det bara blivigt så? Fantasktiskt hur ditt RSM har förändrats både i teknikväg och innehållet sen starten!
  12. Ja här tuffar det på, jag har funderat en del på min planerade uppgradering och beslutat mig för att det kommer att bli några större förändringar. Troligtvis kommer jag att beställa ett nytt kar med möbel under sommaren istället för det 310 som jag påbörjat mixtrea med (dock utan egen tråd). När jag kommit en bit längre på vägen startar jag upp en ny tråd för det karet. Tillbaka till mitt RSM så har jag startat upp balling för att kunna hålla stabilare värden i karet. Precis som flera andra här så har jag haft problem med snabbt fallande KH värde och lösningen (hoppas jag) blev ballingen. Nu ska jag bara justera in doseringen, mycket mätande blir det:snurrig: Tyvärr har jag inte hunnit fånga mina senaste nyförvärv på bild än men en helbild kommer i varje fall, det växer på bra och jag ska minska ner en del koraller för att få ett luftigare intryck. Sorry för bildkvaliten men det blev mobilen denna gång.
  13. Ja efter en massa strul sista tiden (dock inte med karet) och för mycket jobb så börjar tiden räcka till igen. Karet rullar på trots lite mindre tid för det enligt ovan. Jag har dock försökt hålla rimliga intervaller med vattenbyten men i övrigt har det gått på tomgång, så några större nyförvärv har det inte blivigt. Dock så har det ramlat in några ricorderior och en bicolor blennie samt en neongobie sista veckan. Uppdatering med bilder imorgon, kanske;)
  14. Hallå Laggeman Det låter som en god ide, alla som är intresserade kan väll höra av sig här alt. PMa så pengarna kan användas till något bättre:ler:.
  15. Hallå Manne Funkar för mig också, ska bli skoj! //Björn
×
×
  • Skapa Ny...