Gå till innehåll

j0nas

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  617
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  1

j0nas last won the day on Juni 20 2018

j0nas hade den mest omtyckta innehållet!

Anseende bland gemenskapen

215 Excellent

1 följare

Om j0nas

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Ramlösa
 • Stödjande medlem t.o.m
  2020-02-01
 • Akvarievolym
  300l samt 25l

Senaste besökare till profilen

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. j0nas

  Ersätta uttjänt refugium med vad?

  Tack för klok input @Claes_A Kanske ska prova en hybrid med mer sten och lite alger på toppen. Med risk för att finalgerna blir övervuxna av diverse fulalger.. Får dra ner på belysningstiden och se till att hålla näringsvärdena på en bra nivå.
 2. När jag startade mitt kar för drygt två år sedan avsattes en bit av returfacket till chaeto och caulerpa. Senaste tiden har algerna fört en tynande tillvaro och jag har fått kämpa för att hålla uppe näringsvärdena i karet. Har doserat nitrat manuellt och ökat matningen. Funderar nu på att släcka ner refugiet och kanske fylla upp med levande sten för att husera poddar och annat kul. Flödet är ganska lågt och blir förmodligen stillastående på sina ställen. Är det ett problem? Alternativ så finns det säkert en massa smarta prylar som skulle kunna nytta för karet på den platsen men känner inte att jag saknar något just nu iaf. Vad skulle du använda utrymmet till? Det är det här karet det gäller: Bifogar en bild på när refugiet var nytt och fräscht.
 3. j0nas

  Var söker ni inspiration?

  Åh, youtube hade jag ju glömt. Kollar mycket reefbuilders och bulk reef supply. Har du tips på något annat man borde kolla in @danne031?
 4. j0nas

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Fantastiskt @Lasse!! De där stora orangea skivorna nere till höger, R. Florida på steroider eller något annat? Häftiga iaf
 5. j0nas

  Montipora växer onormalt

  Hittade två usla bilder men de illustrerar ändå tydligt skillnaden (båda tagna med samma mobil och ofiltrerade så visar kanske även på skillnader mellan hydra och maxspect) Vill inte påstå att det växer snabbare nu men annorlunda och jag gillar det
 6. j0nas

  Montipora växer onormalt

  Jag har två montiporor (confusa och hoffmeistri) som började växa på samma sätt efter att jag uppgraderade från maxspect razor till hydra26. Så hos mig beror det nog på starkare ljus. Grön flakväxande växer som tidigare men den står också mer skuggigt. Alla har fortfarande bra färg och tillväxt så har inte funderat så mycket mer på det
 7. j0nas

  151-720 liter j0nas rumsavdelare

  Kom hem med en zoafragg efter senaste Dogmanbesöket Någon som vet vad den här varianten brukar kallas?
 8. j0nas

  Var söker ni inspiration?

  Jag är ganska ny på instagram men om man har ett nördigt intresse så är det ju fantastiskt Det tråkiga är att man blir lite väl bortskämd med häftiga kar och koraller. För mig är det svårare att hitta den där riktiga upptäckarkicken som jag ändå fick uppleva då och då för några år sedan när man snubblade över ny korall i butik eller fantastiskt kar hemma hos någon. Tur att det finns andra aspekter av hobbyn att glädjas åt också
 9. j0nas

  Ny affär i Helsingborg

  Justerat nu noterade jag idag Ca 700 gör blå spann och 800 för svart.
 10. Var där inne idag och noterade att priserna är justerade Ca 700kr för red sea blå spann och 800 för svart. Många fina acans och zoas hemma just nu också. Udda sorter som t ex Sunny Ds för 479kr för 10talet polyper. Riktigt kul!
 11. j0nas

  151-720 liter j0nas rumsavdelare

  Vad tråkigt att höra @Tobbe! Skäms nästan för att säga det men har inte gjort mycket mer än att öka matningen. Frysfoder utan att skölja kuberna först, pellets, Red Sea reef energy, lpsfoder någon gång i veckan. Gör mina 10% vattenbyte var 7-10 dag men nitraten har dragit iväg en del. Oroar mig dock inte så mycket för det så länge korallerna ser ut att må bra.
 12. j0nas

  151-720 liter j0nas rumsavdelare

  Yeay, nu är vi på banan igen Det mesta har repat sig och växer nu bra igen. Cyanon har dragit sig tillbaka och ersatts med en grönare och segare variant på sina ställen. Är inte redo för en helbild men slänger upp en bild på Goniastrea Dragon soul som kommer från @Andy88 samt en bild på en Echinata som har färgat om efter bytet till Hydra. Tidigare var den jämnt orange men nu men snygga gröna och lila inslag.
 13. j0nas

  151-720 liter j0nas rumsavdelare

  Haha, visste inte att man kunde göra på mer än ett sätt men oj vad fel jag hade Inser nu att jag kan förfina mina metoder något. Tack för utförlig redogörelse.
 14. j0nas

  151-720 liter j0nas rumsavdelare

  Dryg månad sedan, ska jag läsa av mina koraller så har det förmodligen varit nära noll hela tiden. Hittade Hannas youtube så följer den. (Första gången havererade jag pga att det tog mer än 3min från nollställning tills jag fick i provvattnet, det stod det inget om i manualen..)
×