Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

j0nas

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  507
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

149 Excellent

1 följare

Om j0nas

 • Födelsedag 1984-02-25

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Ramlösa
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-12-13
 • Akvarievolym
  270
 1. 151-720 liter

  Har bubbelalgerna (eller något annat) reagerat på vibrant ännu?
 2. 151-720 liter

  Skitsnyggt! ☺ Får man be om en bild på konstruktionen? Smidig att ta av/på?
 3. 151-720 liter

  Glöm inte dela din ritning på huven här! (Har ett liknande kar med en riktig fullösning för huv..)
 4. 151-720 liter

  Nu är det motigt. Tror tyvärr att jag har tappat min andra nya wrasse också. Extra tungt att jag inte har några rimliga förklaringar till varför. Dag tre, fem och sex var den framme några timmar och smakade på både mysis och cyklops. Sedan spårlöst försvunnen de senaste tio dagarna. Har hoppskydd men har kollat runt karet ändå för säkerhets skull. Är det rimligt att ett gäng nassarius skulle kunna attackera en fisk under sanden? Har sett dem suga fast i en försvagad men levande anthias squamipinnis. Hade även suspekta fläckar på leopardwrassen som mystiskt gick bort.
 5. 151-720 liter

  Snyggt! Din radiant wrasse är ju en riktig fotostjärna också ☺
 6. 6g är väl ca 20l? Eller? Tror nog att bangaier blir för stora i så fall.
 7. 151-720 liter

  Aha, så du köpte också både leopard och radiant wrasse? Min radiant lever förhoppningsvis, har dock inte sett den sedan i söndags kväll..
 8. 151-720 liter

  Den var halvstor, ca 5-6cm. Vad tänker du på? ☺
 9. 151-720 liter

  Leoparden klarade sig tyvärr inte. Söndag fm var den framme en kort stund, såg då frisk och nyfiken ut. Framåt kvällen hittar jag den liggandes på sidan, kraftigt flämtandes och med en vit fläck på sidan. Släppte den i refugiet men den dog strax efter. Frustrerande att inte kunna förklara vad som hände. Har ett gäng Nassarius men har svårt att tänka mig att de skulle attackera en frisk fisk, även om den var nedgrävd. Några andra troliga teorier?
 10. 151-720 liter

  Snyggt! Du är ju på god väg med dina montiporor ☺ Både gren och flak (för visst är de på toppen digitata?)
 11. 151-720 liter

  Som om den alltid hade bott här ☺ Leoparden gjorde ett gästspel på någon minut i morse men bestämde sig sedan för att återvända till lugnet under sanden.
 12. 151-720 liter

  Passerade Kungsbacka på väg hem från jobb i torsdags. Blev såklart en sväng inom Företagsakvarium. Fick med mig en liten Halichoeres iridis och en Macroph... Leopard wrasse hona ☺ Båda grävde omgående ner sig och har inte varit framme sedan dess. När ska man börja oroa sig? *edit* Hittade lite info på amerikanska forum, många som varit av med wrassar i 10-14 dagar efter introduktion. Håller tummarna ☺
 13. Razorn är tyst och funkar för sps. På minussidan så upplever jag att koraller som går i orange/rött blir ganska beige. Har köpt många koraller som sett fantastiska ut under dyrare lampor men högst ordinära hos mig.. Fått igång dina coral care ännu? ;-)