Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

j0nas

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  547
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

169 Excellent

1 följare

Om j0nas

 • Födelsedag 1984-02-25

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Ramlösa
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-12-13
 • Akvarievolym
  300l samt 25l
 1. 151-720 liter

  Nytillskott:
 2. 151-720 liter

  Lite sunkiga referensbilder för eget kom-ihåg. *edit* äh, blev inga bilder pga filrestriktioner. Någon som har tips på hur man smidigt skalar ner storlek på redan tagen bild med iPhone?
 3. nano

  Haha, ingen fara. Riktigt grymma kar och fiskar Skickar tråden på banan med en färsk bild. Nu med mangrove från @mcjagg.
 4. nano

  Den är fläktlös så helt tyst.
 5. nano

  Tack Kessil a80. Kulfisk på dass, det lät väldigt spännande. Om karet finns på guiden så har jag missat det helt. Om inte, upp med en tråd!
 6. Sorry för trådkapning, får man fråga vart du åkte David? Har snorklat och vindsurfat mycket förr i Röda havet (Egypten och Israel) men har inte velat åka dit sedan barnen kom. Saknar dock snorklingen massor.
 7. nano

  Första invånarna som inte är lokalproducerade (från andra revet :)) Sexy shrimp x 3 och en rock flower.
 8. 151-720 liter

  Plattmask med pincett.. Det låter som en utmaning
 9. 151-720 liter

  Är det bara på gsp så skulle du kunna doppa/rista den i sötvatten så trillar de av. Tar kanske inte allt men decimerar antal iaf. Om ”vanlig” plattmask så rör den inte koraller och ingen anledning till panik
 10. nano

  Den här gjorde sig betydligt bättre i nanot
 11. Tack @BatmanGefle. Kanske svårt att se på ovan bild men när de blir större så är det väldigt mycket gren/stam och få och korta polyper. Inte riktigt så som jag är van att se clavularia. Finns kanske fler arter än viridis iofs
 12. Har ploppat upp några små beiga träd med ljust gröna polyper från min ls. Någon som vågar spekulera om art? Tror att jag först hittade de på undersidan av en av dina fraggar @Robbyn
 13. nano

  Äntligen! Men det var en lampa väl värd att vänta på Macroalgerna är en tillfällig invånare, tror jag. Är det någon som funderar på att avyttra lite udda och färgglada knappar och skivor så skicka pm. Mangroveskott och gorgonia också av intresse.
 14. 721-1199 liter

  Jag har ett par stycken i mitt kar och den som är absolut snyggast får inget direkt ljus alls, mycket mer lila i grundfärg än övriga. Så du kan ju alltid testa att ställa skuggigare
 15. 721-1199 liter

  Det är en echinopora lamellosa om det är den som kommer från mig. Ser ut att ha växt bra