Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

j0nas

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  483
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

141 Excellent

1 följare

Om j0nas

 • Födelsedag 1984-02-25

Profilinformation

 • Förnamn
  Jonas
 • Stad
  Ramlösa
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-12-13
 • Akvarievolym
  270
 1. 151-720 liter

  Superfint, ser ut som att du har bra tillväxt på korallerna också
 2. 151-720 liter

  En macrobild från en mobiltelefon, ganska coolt ändå ☺ Synd att det inte blir fler Microsoftlurar.
 3. 721-1199 liter

  Galet fint, som alltid ☺
 4. Ca 10cm. Ja de hoppar, någon form av hoppskydd är nödvändigt. Solo eller stort harem brukar rekommenderas. Mina två hannar har gått tillsammans snart ett år, markerar ganska ofta mot varandra men slåss eller jagar inte.
 5. Jag är barnsligt förtjust i mina cirrhilabrus lubbocki. Vackra och snälla och går ofta och plockar plattmask från stenarna. Har två hanar vilket inte brukar rekommenderas, funkar dock fint hos mig.
 6. 151-720 liter

  Den här chalicen har varit ordentligt på krigsstigen senaste veckan. Når inga andra koraller som tur är. Någon som vet art?
 7. Yes! Jag praoade på de båtarna i åttonde klass, runt år 1999. Det var häftigt att se vilka monstergösar och gäddor där fanns. Mindre spännande att stå och sortera fisk med kalla händer i många timmar. Sorry för trådkapning! Blev bara så nostalgisk ☺
 8. 721-1199 liter

  Äntligen! Grymt fint ☺
 9. 151-720 liter

  Slänger in en ny fts för egen komihåg. Min montipora superman har nu vuxit över fraggstenen. Ska bli spännande att se om den lyckas växa ner på stenen under eller om den slutar växa när den kommer till underkant av fraggsten?
 10. Har några olika stenar med Fire and Ice zoas. I några av kolonierna så har "fransarna" gått från röda till bruna samt att den ljusblå skivan blivit mer åt det gråa hållet. Någon som vet vad som kan påverka färgen? Alla står under snarlika förhållanden flöde/ljus. Belysta med en maxspect razor och får lite korallfoder en gång i veckan ungefär. Syns ganska tydligt på denna bild. Nere till vänster och i bakgrunden några med originalfärg.
 11. Tycker mer det ser ut som någon slags skivor. Kanske discosoma eller ricordea.
 12. Det var bra. När jag som vanligt vid vattenbyte var och drog i algerna så släppte de i stora sjok, utan att brytas av. Det finns såklart kvar mindre partier och jag har inga illusioner om att de inte kommer tillbaka.. Men för stunden så är det ok iaf
 13. Fantastiskt fint. Hoppas du får igång nytt kar på nya stället också
 14. Har inte hittat någon lämplig betare ännu men idag så ser de ut såhär. Bra eller dåligt? De opåverkade områdena ser tyvärr grönare ut än någonsin.
 15. Hej Johan! Vågar inte spekulera något om ditt vatten men vill passa på att önska dig välkommen och gratulera till ett riktigt fint kar! Bra jobbat på så kort tid.