Gå till innehåll

j0nas

Stödjande medlem
  • Antal inlägg

    724
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    6

All aktivitet

  1. Stänger annonsen för den här gången. Finns lite kvar så om det var något särskilt du var intresserad så skicka ett pm och kolla tillgänglighet.
  2. Bild för eget kom ihåg
  3. GSP Gorgonia Fireworks Clavularia Kenyaträd Pris? Du swishar valfritt belopp till Barndiabetesfonden. Hämtas utanför Jonstorp.
  4. Kompletterat torch-hyllan. Känns ganska komplett med koraller nu om allt tar sig När jag först introducerade nya torchen så tyckte jag att de befintliga två började sloka lite. Jag var inte medveten om skillnaden mellan indo- och aussietorch men på amerikanskt forum debatterades det en del om att dessa inte gick att mixa. Verkade vara blandad erfarenheter. Har bara haft min indo i fyra dagar men just nu tycker jag det ser ut som att aussie slår ut fullt igen.
  5. Åh vad tråkigt att höra! Mitt rsm250 släppte också i fogen. Gick dock väldigt långsamt så kunde planera tömning och lagning. Började släppa efter två år, anmälde till Red Sea och svenska butiken och fick exakt ingen hjälp alls. Så jäkla besviken. Finns lite bilder i denna tråd.
  6. Liten update för eget kom-i-håg Nu känns det som att uppstartsfasen är förbi (peppar peppar) och karet börjar stabiliseras. Haft lite blandade motgångar/framgångar. Några svårförklarliga motgångar som retar mig; Tappat en stor koloni zoa. På samma sten satt flera olika sorter men bara en som drabbades. Hade varit kul att förstå vad det beror på. Min stora Goniopora vägrade öppna sig efter flytt så den fick åka på rehab till källarkaret. Släppte dock en liten fragg som ser ut att trivas utmärkt på samma spot. Övriga koraller ser ut att trivas bra. Montipora Confusa har alltid varit en favorit i mina kar men just här blev den lite tråkig. Känns dumt att klaga på polypexpansion men på just denna korall så hade det varit trevligt att se lite mer av det gröna
  7. Senaste veckorna har det här karet varit belamrat med innehåll från mitt 250 som skulle lagas. Gick bra trots att det var trångt Karet rullar på med minimal skötsel. Matning, påfyllning ato och skrap av rutor. Ingen teknik utöver ljus, cirkulation och värmare.
  8. Nu är vi tillbaka! Passar på att ta en bild innan allt blir brunt. Tanken är att bygga på revet lite på höjden med några smalare stenar när jag hittar. Tänk horn
  9. Kända problem har varit framförallt frontglas men det finns säkert undantag som bekräftar regeln. Sorry!
  10. Håller med Thomas. Jag uppfattar problemet som ”vanligare” på deras större modeller men vi har egentligen ingen aning om hur många kar som har problem. Klen tröst men glaset släpper inte över en dag. Jag har haft koll på fogen i ca 1,5 år men först nu som jag tyckte det såg ut att bli ett problem på riktigt.
  11. Tog bort plastlisten och fick hjälp med att silikona glasremsa och ny fog i framkant. Höjden på glasremsa motsvarar ungefär plastlisten så inte så stor skillnad i utseende om jag bortser från att jag fortfarande ser spår av gamla silikonsläppet. Nu får det torka några dagar. Hoppas kunna flytta upp djuren igen i nästa vecka
  12. Karet tömt och innehållet fördelat på ett lånat guppyhotell på 80l och mitt rsr170. Blev inte så proppat som jag hade trott. Kunde lägga några stora stenar i sumpen och mina Chromis hamnade hos en kompis. Wish me luck!
  13. Tar hjälp av ett proffs. Killen som byggde mitt förra kar. Planen är att ta bort täckfogen och silikona fast en smal glasremsa längs med hela kanten.
  14. Sista bilden på ett tag. Har nämnt mina problem med silikonsläpp i annan tråd och nu har det tyvärr eskalerat Blir till att tömma och laga om två veckor. Ska sälja en del koraller och fisk, resten fördelar jag mellan mitt Reefer170 och ett mindre lånekar tills att detta är up and running igen.
  15. Supersnyggt! Uppfriskande med bild i ”naturligt” ljus
  16. Helt rätt angående jod @Jois! Kanske i kombination med det höga fosfatet? Det dumma är att jag har mätt fosfat med ett utgånget Red Sea test och inte fått utslag. Då jag inte har sett några synliga tecken på höga värden i karet heller så har jag inte ens funderat på att det skulle vara off. Högt CA är såklart inte heller optimalt. Här visar mitt Salifert (inte utgånget ) 460.
  17. Väntar fortfarande, fick inte iväg testet förrän i fredags förra veckan..
  18. Bra gissning! Jag håller dig uppdaterad. Kan göra en tävling av det. Bäst gissning får plocka valfri fragg från fraggkaret. Endast upphämtning (Jonstorp )
  19. Perfekt semesterväder för att pyssla med karet.. Blev vattenbyte och lite tester idag. Ska skicka iväg ett icp-test också. Första gången för det här karet. Lite nyfiken på om testet kan ge några ledtrådar till varför mina euphyllior inte tar sig. De dör inte men tillväxten är obefintlig och de är inte fullt expanderade. Övriga lps växer på bra (bortsett från en Goniopora som var nära att kasta in handduken i somras. Gonioporan bredvid växte dock på som vanligt. Se bild) Någon som har teori eller vill gissa på avvikande värde innan jag förhoppningsvis får hjälp av icp-testet?
  20. Hej! Har en del fraggar som jag gärna skulle byta mot andra mjuka koraller eller lps. Öppen för förslag Bam-bam zoa Alien explosion zoa Fireworks Clavularia Rosa gorgonia Gröna stjärnpolyper Skivor enligt bild Finns i Jonstorp och skickas ej
  21. Finns kvar. Ca 10x10 cm och kanske ett hundratal polyper.
  22. Större bit enligt bild. Köpta som Alien Explosion. Snygga i blåljus men ganska anspråkslösa i vitt ljus. Helst byte mot annan zoa eller mjukkorall. Har du inget byte så 250kr Hämtas utanför Jonstorp.
  23. Nu med fisk Blev en blandning av oddballs och sällskapsfisk. En Canthigaster Bennetti, en filfisk och tre springeri damseller. Kul med en fisk som faktiskt villigt lät sig fotograferas
×
×
  • Skapa Ny...