Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  3 219
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  9

Anseende bland gemenskapen

402 Excellent

1 följare

Om nike83

 • Födelsedag 1983-03-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. Menade att det räcker med 2st (varmt...) Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. jag tycker det är onödigt med 3st bafflar för bubbelfälla. håller med Björn, snåla inte med osmosbehållaren.
 3. japp, efter den var "inkörd" ja. absolut ! den lilla på full fart och den större på halvfart var båda tystare.
 4. 151-720 liter

  Kraschen/koralldöden nära! Följande har hänt senaste månaden: Helt plötsligt såg jag att vissa koraller började ljusna. "bra" tänkte jag, nu börjar korallerna ljusna för jag kommit ner i näringsvärde. Jag har senaste tiden haft väldigt låga fosfatvärden (ca 0,01-0,02) och nitrat runt 1. En dag när jag kom hem var en lite acro-fragg död. "shit happens". kör på som vanligt. några dagar senare ytterligare en död av samma korall. börjar ana oråd när "moderkorallen" började vitna också. Gjorde alla "hemma-tester" jag har och allt verkade Ok. Bytte aktivt kol och slängde iväg ett Triton-test. Började rannsaka mig själv. Vad har jag gjort för förändringar? Bytte Zeo-sten för 1 månad sedan. Kollade flödet genom reaktorn. #/")&!¤(/&"#)=!/¤&. Jag ökade nämligen flödet, för det var lågt efter bytet av zeo-stenen och dubbelkollade inte flödet efter detta. Stängde av zeo-reaktorn, då jag inte vågade ha den igång längre. Korallerna slutade dö (några andra som började dö och en till fragg som dog). Mätte näringsvärden och nu ligger nitratet på 2.5 och fosfaten på 0,08. Drog igång zeo-reaktorn igen. Hoppas verkligen att det var för högt flöde i reaktorn som orsakade att koraller dog och inte mår bra. annars så vet jag inte vad probelmet är. Jag hade utslag på min TDS-mätare från osmosen, så jag bytte silikatmediat. Konstigt, för jag har bytt väldigt ofta media. Funderar på om jag ska gå över till refugium istället, då det verkar enklare med alger. Nu är fokus på att "överleva" sommaren
 5. i går när jag skulle sova så lyssnade jag igen på pumpen. måste hålla med om att de inte är den tystaste pumpen. den låter mest i mitt kar, och går inte jämföra i ljud med min tidigare Crossflow. Betyg av mig: Flöde: 4/5 Ljud: 3/5 Kontroller: 2/5 Pris: 4/5 Snittbetyg 3,25
 6. 151-720 liter

  hur såg ditt triton-test ut? någon idé varför dina acros slutade växa?
 7. dessa kör jag med: https://www.aquariatech.se/webshop/3x1-5l-doserings-behallare ända nackdelen är att den blir ganska så tung, då jag måste ta ur hela behållaren när jag fyller på.
 8. min är i stort sätt knäpptyst när jag kör konstant flöde, och jag har ett helt tyst akvarium. i mitt hem är det vinkylen som för mest väsen (om man inte räknar med barn och fru). jag tog bort lite gjutrester på impellern med kniv när jag gjorde rent min sist. de satt mellan bladen. hur länge har du haft din i drift? brukar normalt ta 2-3 veckor innan pumpar tystnar. annars så låter det som att du måste reklamera den.
 9. 721-1199 liter

  riktigt fint! ditt kar har verkligen bra potential.
 10. Triton. tidigare körde jag på Microbe-lift, men de verkar inte vara så lätta att få tag på längre.
 11. min lät en hel del i början, men det har lugnat ner sig nu. dock hör jag fortfarande när jag kör på reef-mode att pumpens ljud pendlar ganska så mycket. kontrollerna verkar vara av tveksam kvalité, tyvärr. jag överväger att köpa en T1:a.
 12. spännande! vad ingår mer i den totala alkaniteten?
 13. har en sådan som snurrar hos mig. flödet är riktigt brett, som passar mig med kub-kar. tyvärr så var min första kontroll deffekt och hängde sig. fick en ny snabbt, men tråkigt att vara Beta-person. tydligen ett vanligt fel på dessa kontroller. pumpen är riktigt bra, men kontrollern har väl lite mer att önska med funktioner och upplägg. jag kan t.ex inte "feed-paus:a" när den är i "night-mode". dock kan man köpa en T1a (nya versionen) och få bra styrning på pumpen.
 14. 721-1199 liter

  riktigt kul att du är igång igen! bra att du inte ger upp, det är många som andra skulle ha gjort i ditt ställe.
 15. svårt att säga vad det är, men "prick" brukar vara ganska så små som sandkorn. den där ser lite större ut, men det kan vara att synvilla.