Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  3 264
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  10

Anseende bland gemenskapen

433 Excellent

1 följare

Om nike83

 • Födelsedag 1983-03-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. 721-1199 liter

  pumparna tystnar normalt efter 2-4 veckors användning. så lite mer tålamod (men du verkar ju ha betydligt mer än "medel-akvaristen")
 2. nu har triton släppt sin produktserie https://reefbuilders.com/2018/10/25/triton-reagents-organics-range-includes-bio-base-nitrogen-phosphorus/
 3. hmm, saknar den något i sitt foder ? tänker om den letar efter något annat...
 4. 151-720 liter

  enligt mitt senaste Triton-lab test så har jag nästan perfekta vattenvärden. det som ororar mig lite är att vissa koraller inte har någon PE. beror detta på att korallen inte trivs? någon parameter som inte är perfekt, gissar jag på. frågan är vad? Tritontest 2018-10-26.pdf
 5. bilder på musslorna ?
 6. 151-720 liter

  gått igenom lite snabbt AF. tyvärr så ligger många produkter i Mg-behållaren och jag har väldigt låg Mg förbrukning i mitt kar. så jag antar att resultatet kommer bli det samma, tyvärr.
 7. 151-720 liter

  tack för påpekandet! jag känner också att jag borde byta recept på ballingen. vart hittar jag "riktiga" ballingrecept/metoder?
 8. 151-720 liter

  jag kör FM ballig Light. när jag justerar mina vattenparametrar så gör jag det med Triton-labs produkter (doserar varje vecka Bor, Strontium och Kalium). jag funderar på om mina tillsatser i ballingen är för svaga. de borde väl vara anpassade efter förbrukningen? tidigare har jag slarvat lite med vattenbytena, men nu byter jag 20% varje vecka. detta för att gissar att jag har kanske dubbelt så mycket koraller som man "borde ha" och då tänker jag att jag förbrukar en hel del mikroämnen och makroämnen som jag inte tillsätter med ballingen eller mina tillsatser utan att det kommer via saltet.
 9. 151-720 liter

  Vissa koraller börjar se riktigt bra ut, medans vissa tjurar fortfarande efter sommarens händelser. Någon korall som sett bra ut, ser nu helt plötsligt sämre ut. Jag har skickat in ett Lab-test till Triton i förra veckan, så det återstår att se hur det ser ut. Just nu rullar det lite alu-baserad fosfatremover i min reaktor för aktivt kol för att få ner fosfaten. ca 0,05 enligt hanna Fosfor. vill få ner under 0,03 innan jag är nöjd. jag har tagit ur sand ur karet vid 2 vattenbyten. USCH vad illa sanden luktar och vad mycket skit som samlas i den. jag förstår varför det bildas cyano i sanden (gruset). nu åker det inte i någon mer sand i karet. 2 bilder blev det i veckan.
 10. kontakt dem och fråga. alltid fått 2 rör.
 11. hur länge har karet varit igång?
 12. 151-720 liter

  allt börjar se riktigt bra ut, men 2st koraller som ser sämre ut helt plötsligt. jag har en ny teori för varför mina koraller börjar dö. för mycket koraller i jämförelse med vattenvolym och får få vattenbyten. jag har väldigt mycket koraller som täcker i princip alla stenar. kanske blir detta ett resultat av att jag slarvat med vattenbyten och då har vissa macro och micro-ämnen tagit slut i vattnet. Lab-testerna kan ju inte detektera allt, men jag har ständigt brist på Bor, Jod, Strontium och Sulfat. Lite bilder från dagens fotografering. de 2 sista bilderna blev riktigt coola macro-bilder, på tråkiga koraller tyvärr så får jag inte till färgerna på min SCC, men den är mer grön och lite mindre röd IRL. "tyvärr" så börjar den bli för stor, så jag måste fragga ner den i vinter. gäller en hel del andra koraller också (lyxproblem).
 13. 151-720 liter

  då bokar jag fragg av dig om 2 år
 14. funderar på om man kan ha 0 i jod ? kanske är läge att maila triton om det verkligen stämmer. för övrigt så tycker jag det ser bra ut. öka vattenbytena till varje vecka kanske?