Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  2 918
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  7

Anseende bland gemenskapen

268 Excellent

1 följare

Om nike83

 • Födelsedag 1983-03-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-05-21
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. jag tappade en del koraller när jag doppade med FM-pestkontroll (den gamla varianten som inte säljs längre) när jag körde med pump för att cirkulera vattnet under själva doppningen. numera skakar virvlar jag bara runt i vattnet med pipetten
 2. spännande!
 3. 151-720 liter

  några foton från idag...
 4. är den stressad av något? varför ska du slita ur all sten om den dör?
 5. 151-720 liter

  Uppdatering efter sommaren. karet tuffar på och jag har haft tid att försöka hålla lite koll på mina vattenvärden och göra vattenbyten etc. färgerna blir bättre för varje vecka som går, men det verkar vara något som inte är riktigt 100, då jag kan se att 2st acro har tendens till att vara vita/ljusa mot basen - ser skabbiga ut. gjorde ett Marinelab-test (köpt från triton-akvairum) av maj och det visade att jag hade låg strontium (2mg/l). försökt buffra upp detta med Aqua forests Strontium, men inte riktigt haft någon större framgång, enligt Saliferts Sr-test. tyvärr är Saliferts Sr-test jobbigt och väääldigt svårt att avläsa några mindre variationer. idag blev det mäta och allt såg bra ut. P = 15 => 0.05 i fosfat = lite att jobba på. Sr var också lågt, kanske 3-10.... gjorde också ett nytt Marinelab-test och det ska gå iväg idag. ska försöka fota någon dag när det regnar...
 6. orkar inte läsa hela tråden så kanske lite samma info som andra. jag hade kört med en paxfläkt på lågfart som har fuktsensor och ökar flödet vi hög fukthalt. om det inte räcker så kör du en portabel avfuktare på sommaren. sätt upp en fuktmätare så du ser hela tiden RH. kolla också i ett Mollierdiagram för att se hur fukt i luften funkar (lite överkurs). tänk på en portabel AC drar ut ca 50-100 liter i sekunden med varm luft så du måste skicka "ut". det innebär att samma luftmängd måste komma in i rummet och denna luft kommer vara varmare än rummet. så denna lösning jobbar lite mot sig själv - är min uppfattning.
 7. jag hade reklamerat pumpen och bytt impeller. den kan skapa problem för dig!
 8. XL-zoo i barkarby var inte värt ett besök sist jag var där. en döende Mandarin (Splenderus) som de matade med pellets i ett kar på 30liter med någon risig sten... min kompis erbjöd sig att ta fisken (som var så tunn som en mandarin kan bli), men de ville ha 150kr för den.
 9. kan du inte ha ett tillfälligt kar med din gamla sten och koraller? så flyttar du över dem när det nya är klart.
 10. du kan testa dra ner belysningen (tiden) innan du börjar slänga ner "medel"...
 11. är detta inte en bluffsida?
 12. de växer på ganska så bra är min erfarenhet. typ som en hystrix...
 13. Super attack. drog en sträng runtom på utsidan sedan också ner mot glaset.
 14. byggde en egen som kostade mig typ 100kr. inte snyggast, men funkar kanon!
 15. 151-720 liter

  jag har aldrig lyckats med några små musslor. ser inte hur stor denna är. musslor behöver ljus och lite skit i vattnet. har du någon form av foder för den?