Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  2 978
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  7

Anseende bland gemenskapen

288 Excellent

1 följare

Om nike83

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-05-21
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. så klart du inte ska ge upp! mindre kar och mindre komplext system kanske? typ bara balling och låta det tuffa? vad hade du för system i gamla?
 2. hade försökt köpa eller låna ett UV-ljus. äter fisken?
 3. var lite trött när jag läste och skrev. blandade ihop det med strontium
 4. 151-720 liter

  vad kör du med för inställningar?
 5. 151-720 liter

  mycket fina foton. tar du alla foton med mobilen i vattnet?
 6. hej japp, tar kanske 24 timmar innan man ser någon effekt. enligt rykte innehåller det koppar som gör att korallerna blir ljusare.
 7. jo det verkar som det. Inte hört att den ska vara på södra sidan, men det är väl strategiskt i sådant fall. på AquariaTech Europe:s FB skrev de själva att de inväntar alla tillstånd för att få sälja levande. tills dess kör de bara "torra" grejer. kanon med en butik till!
 8. @BatmanGefle kan du inte köra jod med ballingen? jag har försökt få upp min jod (typ 3ppm enligt MarineLab) med Aquaforest droppar (pipett). har doserat en hel flaska utan att få någon resultat (enligt Marinelab). köpte också ett Salifert-test och det var nog det sämsta testet jag gjort. inte en chans att få ut något av det, så det är bortkastat med pengar.
 9. Hej Julia och välkommen till Saltvattensguiden! Berätta gärna lite mer om ditt system, vad du har för tester och vad du har för mätvärden. Min personliga åsikt är att "zoo-butiker" har väldigt varierad erfarenhet/kunskap av saltvatten, så du kan prata med någon som är speciallist på hamstrar ..... Självklart finns det en del som är duktiga på saltvatten på zoo-butiker också, men om jag vore du så skulle jag försöka handla av "riktiga" saltvattensbutiker (som kanske inte säger att dina koraller blivit uppätna, för det tvivlar jag på).
 10. en jebao 1200 är enligt mig en billig lösning! tror den har någon funktion att den inte ska gå torr och då måste man dra ur sladden för att "nollställa" den. testa fyll pumpen med vatten innan du sätter i impellern och prova igen så du säkerställer att det är vatten i pumphuset (fick göra så på en Red-dragon när den spökade)... hittade ingen i sverige, men finns i england http://www.fish-street.com/jebao-dc1200-return-pump
 11. berätta gärna lite mer om akvariet! det där är bara att suga upp och skrapa bort.
 12. 721-1199 liter

  ibland så känns det som att koraller inte trivs på ett ställe. synd, för det är en riktigt fin korall, men växer lååångsamt...
 13. såg igår att "nybildad" cyano visst dör när man sprutar på det. kör på med lite andra bakterier (KZ) samt FM - Bactoballs för att försöka ersätta de baktererier som jag dödar med väteperoxiden.
 14. uppdatering ½år senare: dosen med Red slime remove gick bra och cyanon försvann. näringsvärden i mitt kar blev "höga" i samband med detta samt att jag introducerade lite ny LS. dock har jag jobbat på att få ner näringsvärdena och nu lagom till att nitratet visar 0.5-0.2 (Salifert) så kommer cyanon som ett brev på posten. jag gör nu ett litet experiment med att dosera väteperoxid direkt med en lång pipett på cyanon och detta ger bra resultat där det är "matta". cyanon blir genast grå (från grön) - tolkar det som att den dör. dock tycker jag inte att jag får samma utdelning på "förstadiet" när cyanon är röd och bildar ett spindelnät och har bubblor. då upplever jag att väteperoxiden inte ger någon större effekt. återkopplar efter ett par veckor med denna metod.
 15. skriv gärna vad det är för märke på din refraktometer. flyttar även tråden till rätt forum.