Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  3 146
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  9

Anseende bland gemenskapen

373 Excellent

1 följare

Om nike83

 • Födelsedag 1983-03-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. Har sett en ny ATI-ramp T5 och det är inte ett vacker bygge! Ser ut som om att jag själv skulle byggt rampen (passform på grejerna). Skickat från min iPhone med Tapatalk
 2. Inga problem. flyttade tråden till Affärer och Nyheter under Övrigt. jag har tyvärr ingen erfarenhet av dem, och vet ingen annan som köpt därifrån heller. Har du fått något mail att paketet är skickat? borde vara en spårbar försändelse!
 3. 151-720 liter

  håller med föregående talare, riktigt spännande ! upp med nya tråden!!!!!
 4. 151-720 liter

  gav upp och körde en kur Red slime remover. hade jobbat med min cyano denna gång i ca 5 månader, och det fick räcka. denna gång så avrundade jag uppåt och ALL cyano försvann på 2-3 dygn. Ända negativa var att en fragg av två, dog som satt precis bredvid varandra. Nitratet gick från typ 1 till 5. men fosfaten är den samma (ca 0.03-0.04). drog sedan igång VÄS för att få ner näringsvärdena. Väntar på ett prosvar från Triton idag eller imorgon. ska bli lite spännande vad som hänt med Mo. lite bilder från idag då jag vabbar... Helbild Från sidan Fragghylla Död och levande milipora efter RSR SCC SCC närbild Milipora/Spathulata Acro SP. Spathualta Närbild SCC som tjurar... ingen PE Tenius Acro SP???? Kom med förslag @ormet Acro SP. @Vidofner vad hette denna (bonuskorallen) Acro SP. Från @bjomat Acro sp multicolor "helt sjuk när man har låga näringsvärden." Acro australien.
 5. stora rev

  dubbelkolla din Kalium (K) på det saltet. det sista paketet jag hade var på typ 230ppm.
 6. kanske köra en vecka nästa gång?
 7. 151-720 liter

  sugklockor är grymt! jag hade aldrig flyttat kar utan (om det inte är ett mindre 2-300liters kar). finns ju kanske att hyra av någon butik, så slipper du köpa...!
 8. riktigt spännande!
 9. spännande! nästan värt att starta en ny tråd om ert försök!
 10. 721-1199 liter

  riktigt stiligt!
 11. Hej en tanke bara: hur har du det med värmen? många kör utan kåpa pga värmen, så kanske en tanke är att köra utan och köra annan armatur istället? //Fredrik
 12. jag har en kub på 80x70x60. jag upplever nog att "gyren:en" inte funkar optimalt. de vill ha lite längre kar. jag har kört med 2 storlekar (dock JEBAO) och med den större nu så blir det lite mer "storm". tycker också att "gyre"-pumparna tappar snabbt i effekt när det blir lite påväxt på dem.
 13. jag har haft en GHL i 10 år nu och aldrig haft strul med den. ingen erfarenhet eller hört att någon haft problem med just ATI, men jag hade aldrig vågat köra en billig doserpump.
 14. det är ju alltid spännande vad som händer med stenen om behåller den. de kar som börjat "spöka" efter kur har gjort det efter en längre tid, så min spontana åsikt är att ni kanske ska ta ur så mycket som möjligt av sten och sand. finns väl ingen anledning att ta ur skummaren?! tänker att ni borde köra en cykel för aefw, som jag tror är 7 veckor (rätta mig om jag har fel). då borde det vara helt "safe". men ur ett "vetenskaplig" syn, så vore det väl intressant om ni doppar olika koraller typ var 3e dag för att se om det lever någon AEFW kvar.
 15. tror ingen butik skickar levande djur i sverige, tyvärr. iofs så skickas sniglar och eremiter, om jag inte har fel. slå dem en signal !