Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  2 907
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  7

Anseende bland gemenskapen

260 Excellent

1 följare

Om nike83

 • Födelsedag 1983-03-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-05-21
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. de växer på ganska så bra är min erfarenhet. typ som en hystrix...
 2. Super attack. drog en sträng runtom på utsidan sedan också ner mot glaset.
 3. byggde en egen som kostade mig typ 100kr. inte snyggast, men funkar kanon!
 4. 151-720 liter

  jag har aldrig lyckats med några små musslor. ser inte hur stor denna är. musslor behöver ljus och lite skit i vattnet. har du någon form av foder för den?
 5. 151-720 liter

  vad är detta för liten firre?
 6. 151-720 liter

  hehe jag har 2 små barn.... säger inget mer! alla koraller är tyvärr inte så jättefina. måste jobba ner min fosfat. sen tror jag många koraller kommer att "poppa".
 7. 151-720 liter

  droppade KH (igen) till 4-5 vilket orsakade att många koraller surnade till. till detta har min fosfat gått upp till 0.08 (Hanna Fosfor). eventuellt beror detta på att 2st antias Evansii är borta (döda). som åtgärd på den höga fosfaten har jag bytt min zeo-sten i reaktorn. hoppas på att fosfaten hoppar ner till 0.03 minst igen. lite bilder från dagens lilla fotosession.
 8. Vill kunna ta bättre foton från ovan med mitt macroobjektiv. ett alternativ är https://www.avastmarine.com/collections/avast-built/products/top-down-porthole-smartphone-edition , men den kostar typ 8-900kr att få hem från USA. tänker att det måste finnas billigare på nätet, men har inte hittat någon kopia eller liknande produkt. en annan tanke var att bygga en själv i akryl, men har inte hittat någon lämplig cylinder. plastskruvar finns på Conrad. spanat lite på denna också, men har ingen lämpligt rör för det. http://www.3reef.com/threads/diy-looking-glass-for-top-down-viewing-very-cheap.130276/ någon som har en kreativ idé ?
 9. jag har en GHL och den har funkat i nu 8 år. fått göra rent pumparna en gång. aldrig något strul.
 10. 721-1199 liter

  10 papp hos PS egna hemsida... https://pacificsun.myshopify.com/collections/hybrid-led-lamps/products/diuna-t5-ultimate-fixture
 11. för min del så tror jag att vi måste jobba åt många håll. 1. @jonasroman gör ett jättefint jobb med artiklarna på en hög nivå och det är jag tacksam för. 2. jag föreslår att några kloka huvuden gör ihop och gör en guide för att starta upp saltvattensakvarium. en liten fin ordlista etc. detta tror jag skulle kunna attrahera fler användare från FB. 3. jag har tyvärr läst flera gånger på FB "jag fick inge svar på Guiden, så jag använder FB istället." tror kanske alla vill ha svar snabb och det är snabbare svar på FB än här, tyvärr. dock är kvalitén mycket bättre här. kanske marknadsföra oss (alla användare) lite bättre på diverse FB-sidor och andra forum? 4. chatten i form av IRC var ett tag ganska så populär, men dog lite av och nu helt död. tror denna är ett bra komplement till nr3, som kan ge snabba svar. tyckte det var en bra grej när administratörerna en gång hade en "nybörjarkväll", när det svarades på frågor. 5. tillgänglighet med bilder. ta ett foto som laddas upp snabbt på guiden i sin tråd. kanske finns bra program för det redan, men kanske kan göra reklam för det i sådan fall. men just nu är det kanske lite motigt att få upp aktiviteten när vi hade 27 grader igår i Stockholm. till hösten....
 12. jag utrotade mina glasrosor med pepparmintsräkor, men då matade jag inte med något annat. om man håller dem utan mat i ett par dagar innan man släpper i dem och sedan inte matar på några dagar så kanske de ökar chansen att de börjar knapra på glasrosorna. vem äter morötter när det finns oxfilé?
 13. OT, men om jag inte är felinformerad så är grön slang med salt ingen bra kombo, då den blir skör av saltet. dra ner pvc och anslut med silikonslang istället. silikonslang tror jag är bättre ljudmässigt också.
 14. jag hade kontaktat företaget jag köpt pumpen ifrån. jag har själv 2st pumpar från Jebao 1200 och en 2000 och jag upplever dem som tysta i jämförelse med gamla AC-pumpar. men jag har också en RD-pump som är knäpp tyst. kan du inte ställa pumpen och låta den gå i några dagar innan du dömer ut den helt? har du kollat impellern noggrant ? kan det kanske bli något ljud av luft som inte kommer ur pumphuset när du sätter ner den i vattnet?
 15. lite OT, men KZ:s ZEOstart luktar ättika. blir så klart lite misstänksam om det är ättika som jag betalar dyra pengar för?...