Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  3 331
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  14

Anseende bland gemenskapen

482 Excellent

1 följare

Om nike83

 • Födelsedag 1983-03-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Fredrik
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  3
 • Akvarievolym
  612
 • Akvarie mått
  170x60x60
 • Akvarietillverkare
  Triton
 • Om JA vid skummare - Vilken
  BK Powercone 200 DC
 • Antal år inom sötvatten
  4 2004
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  65
 • Storlek på sump
  1000x50x50
 1. hur stor är biten?
 2. @naso de erbjuder jättemånga betalalternativ enligt deras hemsida. stämmer inte detta? Jag med många fler är väldigt nöjda med Företagsakvariums leveranser och support. Har du varit i kontakt med dem? Enligt hemsidan erbjuds följande betalalternativ + Swish.
 3. 151-720 liter

  tack precis, de heter: Centropyge potteri
 4. 151-720 liter

  liten uppdatering: läge funderat på dvärgkejsare, men är lite rädd för att de ska äta på mina LPS:er. helt plötsligt blev det två st dvärgkejsaren och även i en gul kirurg. det blev storbråk i karet direkt. men 2st små speglar från biltema gjorde susen. min xanthurum stod där och slogs med sin spegelbild och även andra fiskar var där och krigade. nu är det helt lugnt. vid introduktionen blev det mer mat än tidigare och därmed drog näringsvärdena iväg en bit samt KH steg upp till 8.5, så jag har fått jobba på detta lite. Drog igång VÄS igen (lovat att aldrig kör kolkälla igen, men nu blev det så ändå). nu är värdena superbra igen. Dock tänker jag gå över till Triton Core7, då jag tycker det är ohållbart att hålla på med FM:s balling. den har helt enkelt inte rätt mängd med spårämnen som tillsatser. idag doserar jag 40ml K, 40ml Sr, 15ml B, 10ml Br, etc etc samt gör 20%igt vattenbyte var 10e dag i snitt, för att hålla värdena i schack.
 5. vet att en akvarist kör just nu med gott resultat en kur med Axilur enligt receptet jag skrivit.
 6. okey, om fläkten har vred på sidan så är det inte 0-10v. då kan du sätta ett motorspjäll om du vill styra luftflöde mot fukt. dock jobbar fläkten då mot spjället som stryper och sedan kan öppna (forcering). hur kommer ersättningsluften in? tänk på att om du tar in kall luft (uteluft) så kommer du få kondens på kanalen i det varma/fuktiga utrymmet. jag hade därav avslutat röret där kanalen kommer in i rummet.
 7. om det är en separat kanal för utrymmet och du ska ha ett grundflöde så behövs inget spjäll. har du 0-10v styrning på fläkten (aldrig sett detta märke förut)? jag hade bara satt ett trådnätsgaller i intaget. men om du vill göra det "snyggt" så kan du dra ut en kanal en bit och sätta 2st frånluftsdon/galler. en liten ljuddämpare om du störs av fläktljudet kanske är på sin plats.
 8. SPS:er växer på glas. bara att limma upp och vänta. vet dock inte hur mycket vikt de klarar att hålla sig fast med. jag hade förut montipora superman på en del av bakggrunden (den spred sig dit via sten). dock tror jag att den växte på kalkalger.
 9. lägger till: senaste produkten jag köpte från Coralbox var typ en "beta" verkade det som. de hade uppenbarligen inte testat produkten inte de släppte den (kontrollern låst sig och det verkade vara så för alla pumpar de sålde), så jag skulle avvakta minst ½år innan jag köpte denna produkt.
 10. lite OT, men Coralbox har tydligen släppt en ny doserpump: https://www.fish-street.com/coral-box-wf-04-wifi-dosing-pump_UK_warehouse jag tänker inte köpa den, men egenskaperna ser lovande ut.
 11. haft min GHL i 10 år nu. bara gjort rent huvudena en gång
 12. Ramlade över denna film. WOW, vilka fiskar och vilka schyssta sötvattenskar (tar lite emot ) https://youtu.be/tWcwxzOXQWQ
 13. jag frågade @jonasroman om KH-förbrukningen under ett dygn. han hade kommit fram till att ca 70% förbrukas under natten. jag kör efter detta med KH och Ca.
 14. 721-1199 liter

  vad jag förstår så har @jonasroman lyckats med kamelräkor. finns ett par som kraschat sina kar med Axilur och några som haft framgång. frågan är om det är liknande produkter?
 15. gissar att den är stressad. låt den vara så kommer den nog fram i morgon.