Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  3 301
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  13

Allt postat av nike83

 1. jag ser att det kom ut en ny produkt med filter för mobilen för att få bort det blåa när man fotar med mobil. https://shop.foretagsakvarium.se/product/d-d-mobil-kamera-lins-filter Är det någon som prövat att montera ett gult filter på sin systemkamera? Jag får varje gång jag tagit foto med min systemkamera, justera upp det gula för att få bort det blåa. typ sådant här: https://www.kamda.se/gulfilter-67mm?gclid=Cj0KCQiAuf7fBRD7ARIsACqb8w7kQbX6zPPOUQWAozYIThk--2Re6UB0JefboNsRMjE1cOWOl_F4A_YaAiz4EALw_wcB //Fredrik
 2. gissar att den är stressad. låt den vara så kommer den nog fram i morgon.
 3. om jag inte googlade fel så är huvudkaret på 350 liter. min åsikt är att du har en väldigt hög belastning på detta kar. framförallt om det är relativt nystartat. min gamla Eheim kan man ställa in hur mycket mat som ska ramla ur "tombolan" varje gång den snurrar. tror också att dina noriblad bidrar till ditt nitratproblem. jag hade skippat dem tills du är på "rätt spår" igen. mina kirurger får inge noriblad alls, och de ser bra ut (har bara 2)
 4. i hur stort kar?
 5. hur många fiskar har du och hur mycket matar du?
 6. har du osmos?
 7. 50 skulle jag säga. övermatning, dålig skummare, nystartat kar, dålig sten som släpper, något som dött och släpper.
 8. håller med Stig, och sedan se över varför du har så högt nitrat.
 9. stora rev

  @niki68, kom ihåg att du ska ta bort fraggpluggar. där kan AEFW-ägg finnas.
 10. inte ännu
 11. mycket spännande. blir intressant när någon med problem med cyano testar.
 12. Tack Bosse, då lägger jag ner denna tanke
 13. WOW säger jag. vilken butik. Del 1:
 14. Har du mycket blåljus? Hur ser det ut från ovan? //F
 15. Dags att nedgradera mig. Mer info kommer!
 16. 151-720 liter

  tomten kom tidigt i år och levererade en full-formatkamera. blev några foton idag...
 17. 151-720 liter

  ser tillstymmelse på PE på någon korall nu som inte hade det tidigare. jag har börjat mata med mer korallfoder kvällstid nu också för att försöka trigga PE. undrar hur lång tid det tar för en korall att repa sig efter detta? dock misstänker jag att det inte är bara Okinawan som orsakat detta.
 18. tror @jonasroman gjorde en uträkning och kom fram till att brytpunkten gick vid ca 1000 liter. sedan är det billigare att köra kalkreaktor.
 19. jag doserar typ 160ml/dag KH ca 40ml Ca/dag. har 300 liter.
 20. 151-720 liter

  så simmar min Okinawa goby i ytavrinningen. frågan är bara om dess närvaro stör koraller? en annan sak jag observerat de senaste dagarna är att min sista cyano börjar släppa helt plötsligt. kan inte minnas om jag gjort något speciellt.
 21. 151-720 liter

  Nä, inge PE på vissa koraller nattetid heller Skickat från min iPhone med Tapatalk
 22. 151-720 liter

  lite fler gobitar som jag fick med i kameran. alla foton är tagna med macro-lins i raw-format. sedan justerade färger för att efterlikna det jag ser i karet. dvs, dragit ner på blåljuset och justerar ljuset (nedåt).
 23. 151-720 liter

  Bland är denna hobby fantastisk. Jag har haft en "skärp acropora" som hamnat högst upp i mitt rev. nu har näringsvärdena gått stadig nedåt och det märks på många koraller, som ljusnar. körde en liten dos med zeoSpur och nedan är resultatet ser ni resultatet. Den har blivit helt vit och knallblå koraliter och polyper.
 24. 151-720 liter

  mycket bra tanke! kan vara så. jag har inga kejsare, men jag har en liten gul gobby (minns inte vad de heter) som bor typ i koraller. kan vara den.