Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

nike83

Moderator
 • Antal inlägg

  2 975
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  7

Allt postat av nike83

 1. var lite trött när jag läste och skrev. blandade ihop det med strontium
 2. 151-720 liter

  vad kör du med för inställningar?
 3. 151-720 liter

  mycket fina foton. tar du alla foton med mobilen i vattnet?
 4. hej japp, tar kanske 24 timmar innan man ser någon effekt. enligt rykte innehåller det koppar som gör att korallerna blir ljusare.
 5. jo det verkar som det. Inte hört att den ska vara på södra sidan, men det är väl strategiskt i sådant fall. på AquariaTech Europe:s FB skrev de själva att de inväntar alla tillstånd för att få sälja levande. tills dess kör de bara "torra" grejer. kanon med en butik till!
 6. @BatmanGefle kan du inte köra jod med ballingen? jag har försökt få upp min jod (typ 3ppm enligt MarineLab) med Aquaforest droppar (pipett). har doserat en hel flaska utan att få någon resultat (enligt Marinelab). köpte också ett Salifert-test och det var nog det sämsta testet jag gjort. inte en chans att få ut något av det, så det är bortkastat med pengar.
 7. Hej Julia och välkommen till Saltvattensguiden! Berätta gärna lite mer om ditt system, vad du har för tester och vad du har för mätvärden. Min personliga åsikt är att "zoo-butiker" har väldigt varierad erfarenhet/kunskap av saltvatten, så du kan prata med någon som är speciallist på hamstrar ..... Självklart finns det en del som är duktiga på saltvatten på zoo-butiker också, men om jag vore du så skulle jag försöka handla av "riktiga" saltvattensbutiker (som kanske inte säger att dina koraller blivit uppätna, för det tvivlar jag på).
 8. en jebao 1200 är enligt mig en billig lösning! tror den har någon funktion att den inte ska gå torr och då måste man dra ur sladden för att "nollställa" den. testa fyll pumpen med vatten innan du sätter i impellern och prova igen så du säkerställer att det är vatten i pumphuset (fick göra så på en Red-dragon när den spökade)... hittade ingen i sverige, men finns i england http://www.fish-street.com/jebao-dc1200-return-pump
 9. berätta gärna lite mer om akvariet! det där är bara att suga upp och skrapa bort.
 10. 721-1199 liter

  ibland så känns det som att koraller inte trivs på ett ställe. synd, för det är en riktigt fin korall, men växer lååångsamt...
 11. såg igår att "nybildad" cyano visst dör när man sprutar på det. kör på med lite andra bakterier (KZ) samt FM - Bactoballs för att försöka ersätta de baktererier som jag dödar med väteperoxiden.
 12. Har brottats med Cyano i säkert ½ år nu och ser inget slut! Har försökt med, mer cirkulation, blåsa bort, suga bort och nu med KZ:s produkter. Senast så köpte jag röd mangrove för att odla löven. de ska tydligen ta bort cyanot, men det går verkligen lååångsamt att odla löven. Vill undvika Red slime, då det känns som att skjuta med kanon på en fågel! Snubblade över tråden där man använder väteperoxid mot cyano. http://reef2reef.com/threads/back-at-it-peroxide-vrs-cyanobacteria.241002/page-13 snart läst halva tråden, men funderade på om någon som har prövat denna metod?
 13. uppdatering ½år senare: dosen med Red slime remove gick bra och cyanon försvann. näringsvärden i mitt kar blev "höga" i samband med detta samt att jag introducerade lite ny LS. dock har jag jobbat på att få ner näringsvärdena och nu lagom till att nitratet visar 0.5-0.2 (Salifert) så kommer cyanon som ett brev på posten. jag gör nu ett litet experiment med att dosera väteperoxid direkt med en lång pipett på cyanon och detta ger bra resultat där det är "matta". cyanon blir genast grå (från grön) - tolkar det som att den dör. dock tycker jag inte att jag får samma utdelning på "förstadiet" när cyanon är röd och bildar ett spindelnät och har bubblor. då upplever jag att väteperoxiden inte ger någon större effekt. återkopplar efter ett par veckor med denna metod.
 14. skriv gärna vad det är för märke på din refraktometer. flyttar även tråden till rätt forum.
 15. 721-1199 liter

  aqua medic har en större fälla som jag lyckats fånga fisk i många gånger. dock aldrig någon på 20cm
 16. 721-1199 liter

  gällande pumparna så inbillar jag mig att gyre m.f är bättre lämpade för avlånga kar. vi som har kuber verkar ha samma problem. jag har bra flöde på vattnet mot rutan och sedan vid sidorna. inte så mycket i mitten. upplever du det så med? det är lätt att kolla hur flödet går med hjälp av KZ Coral snow. vad har du för planer för karet ?
 17. 721-1199 liter

  vad hade du för skummare tidigare och vad var anledningen till bytet (ser att koppen är större i vilket fall:) )?
 18. 151-720 liter

  karet rullar på och försöker hålla allt stabilt. nitratet har börja gå under 1 och ner mot 0.2 (salifert) och nu syns lite cyano igen i sanden. försöker suga upp detta vid vattenbytena. hoppas att det inte blir någon massiv invasion. mina 2 pepparmintsräkor har nu käkat upp alla mina glasrosor. hade kanske 30st, men nu är de borta. räkorna ser jag aldrig, men såg ett skal förra veckan. lite bilder från dagens fotografering
 19. Dags att nedgradera mig. Mer info kommer!
 20. lätta regler för Acroporor: 1. doppa alltid i avsett medel 2. ta alltid bort fraggpluggen där det finns risk att det ligger ägg 3. observera alltid nya koraller efter bitmärken.
 21. om du har bara har 2st acros kvar, så är det ganska så lätt att bevaka dem. doppa dem en gång i veckan och kolla efter ägg.
 22. ditt kar ser nystartat ut! om det är så, ska du gott avvakta en stund innan du får "panik"...
 23. någon med tarmarna skulle jag gissa på. vad matar du med? har de ätit förut? berätta lite mer om ditt system
 24. detta vore guld om du kunde göra!
 25. spännande! jag har alltid hört att KH ska doseras på natten, men det är troligen en myt/missuppfattning då. vore riktigt spännande om du kunde stänga av din Reaktor ett dygn och logga. tror du det är möjligt? detta för att vi som kör balling ska kunna optimera och få ett stabilare KH på dygnet.