Jump to content

Scubahawk

Medlem
 • Content Count

  343
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Håkan
 • City
  Stockholm
 • Antal år inom saltvatten
  Började runt den 20 Feb 08 med ett clownhotell.
 • Akvarievolym
  70L visningskaret + ca 10 liter i sumpen.
 • Akvarie mått
  41 x 43 x 39
 • Akvarietillverkare
  Elos Aquariums
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Maxspect R420R Led - 70w 15000k
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Bubble Magus NAC 3.5
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Antal år inom sötvatten
  Haft sövatten ett par år när jag var liten.
 • Använder du Osmosvatten
  Nej
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  ca 10kg gissningsvis
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  ca 10L vatten i den
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

619 profile views
 1. Scubahawk

  Vortech mp10wQD snurrar inte

  Mm, det gjorde min med. Men det verkar inte ha hjälpt. och evotech svarade nyss med: ”In that case, you will want to purchase a new MP10QD motor. I would recommend contacting your local EcoTech Marine dealer for more information on ordering a dryside. Alex Young Customer Service Manager” troligt att jag köper det när det kostar nästan lika mycket som ny. Hej då ecotech. besviken att de inte ens kan sälja loss den delen när det till och med finns ett ”part number” påklistrat på den från just echotech.
 2. Scubahawk

  Vortech mp10wQD snurrar inte

  Hej folk. jag tror jag lokaliserat felet på den här till synes kassa kvaliteten! :( hittade tråden @turboadde tipsade om och tyckte kullagren kanske hackade lite så jag skruvade isär pumpen. Innan jag ens började såg jag att kablarna satt löst på ngt vis. Och när jag öppna den såg jag det ni ser på bilden. Den orangea är ju till och med helt av! Så hur i hela friden ska man löda detta nu?! Ska se om EcoTech har nåt å säga om det här. Pumpen rörs ju inte så varför skulle detta vara ”slitage”?
 3. Scubahawk

  Vortech mp10wQD snurrar inte

  Hej Andreas. japp, redan gjort allt det där. Den snurrar fint och är hel och ren. Jag vill ju tro att det är något med controllern tyvärr. Det är som en blinkande julgran.
 4. Scubahawk

  Vortech mp10wQD snurrar inte

  Hej alla goa! Se min videolänk på pumpen. Min mp10wQD vill inte snurra längre. Den liksom bara ger en knuff om jag petar lite på den. That's it. Vad kan vara trasigt? Jag har badat "wet side" i vinäger och vatten så den är helt ren. Testat den i akvariet med och utan mellanlägget men inget fungerade. Och som ni ser i videon kan jag inte ens utföra en "hard reset". Såg en video på nätet där man öppnar upp styrenheten och plockar ut "RF modulen" och sätter tillbaka den men det hjälpte inte det heller. Echotech Marine gav mig bara tipset att tvätta "wet side" i vinäger och testa igen.... Någon som har någon ide? Vilken del är det fel på? Var kan man få den fixad? Tack alla! Video på min mp10
 5. Saknar "markera som såld" funktionen. Verkar kunna lösa sig med att avinstallera pluginen och installera om den på nytt... https://invisioncommunity.com/forums/topic/428423-mark-as-sold/?do=findComment&comment=2729478 #datanörd/hacker Hälsar Håkan
 6. Scubahawk

  Har min Gula kirurg fått Uronema marinum?

  Hej. Jag skulle inte jaga rätt på fisken, tror bara den blir mer stressad och det är svårt att fånga dem. Men gör som jag och försök att stödgala den lite. Efter mitt problem så kom det tillbaka några gånger till under året och nu nästan 2 år senare så gick den tyvärr bort. Men den verkade svag som tusan och riktigt smal och dessa fläckar fanns då också men bara svagt. Hoppas det går ätter för dig.
 7. Gör om sumpen: Fixa ett litet refugium i det med lite levande sand, alger och kanske lite udda eremiter eller krabbor kanske som knallar runt där. Det är kul att se på. Kör också en ordentlig repa med att rensa ALLA rutor supersnyggt. Det livar alltid upp tycker jag, det blir liksom krispigare att titta in. Och om man kommer fram kan man alltid sätta på en "blå" bakgrund som kanske ändrar utseendet. Sen är det ju mera höst/vinter som är akvariets säsong.... Nu är vi på semestrar m.m. Hälsar Håkan
 8. Scubahawk

  151-720 liter PBM:s Elos120

  Snyggt! Riktigt snyggt! Får man fråga om facit...? Pumpar? vattenbyten? Tillsatser? balling?
 9. Scubahawk

  151-720 liter Scubahawks Great Barrier Reef Stockholm!

  Bra tips! Har ju en liggandes här hemma. Ska kolla med mina Salifert-tester igen!!
 10. Scubahawk

  151-720 liter Scubahawks Great Barrier Reef Stockholm!

  Cyanon Cyanon från sidan. Och denna krabat har vuxit superfint! Från att ha dött helt (trodde jag) tog den sig själv till detta. Såg ut så här när jag fick den.
 11. Scubahawk

  151-720 liter Scubahawks Great Barrier Reef Stockholm!

  Ok. Nu var det riktigt länge sen jag gjorde någon typ av uppdatering. Så det är dags nu. Först lite tester sen i fredags. Tropic Marin: Mg=1500 ppm Ca=446 ppm JBL: Mg=1080 ppm Ca=520 ppm kH=9,5 Nitrit:0,07 ppm Salifert: Mg=1335 ppm Ca=450 ppm Salt: 1,026 Enligt en källa så verkar det som att JBL-tester "svajar" när man haft i några som helst typer av tillsatser och det hade jag dagen innan. Tipset är att ta tester med JBL när karet varit orört i minst 2 dagar. Då ska testerna vara mer rättvisande. Ska prova det vid ett senare tillfälle. Har även bestämt att jag ska ta bort en del sten för ett "luftigare" kar med mera SPS och några LPS här och där. Ska satsa på färg nu! Har även gjort min första fragghylla som funkar toppen. Får se om fraggarna vill växa bara. Fyllt på med balling-light som tickar på perfekt. Dock så har de ju gjort om doseringen. Har tidigare kört t.ex, ca 498g Mg-pulver på 5 liter Osmosvatten. Nu ska man bara blanda 2kg Mg-pulver med 4 liter osmos vilket blir ca 5 liter Mg-balling. Kör man samma dosering som tidigare till karet eller ska man minska? Tips? Skänker även bort en hel del pumpande xenia till den som vill. Även köpt ett till Fiji-Purple 54w T5-rör som skall byta ut ett av dem blåa rören. Dags att byta lysrör helt enkelt. Hoppas även att min Cyano som jag fått försvinner med det. Haft cyano i ca 3 veckor nu. Bör vara ljusrelaterat. Men kör även med dubbel dos ZeoBak + CoralSnow i några dagar till det försvinner. Bilder kommer snart. En sten är redan borta och bor nu hos Akvarieleasing. Min stora sarkophyton sitter på den stenen nämligen. Tog en hel del av ljuset till mina koraller.
 12. Scubahawk

  151-720 liter Scubahawks Great Barrier Reef Stockholm!

  Bara för det så hoppade min tryckare ut ur karet och till sin död. Jättetrist! Han som mådde så bra.
 13. Scubahawk

  151-720 liter Scubahawks Great Barrier Reef Stockholm!

  Tack grabbar! Det går fortfarande framåt faktiskt och allt växer så det knakar! Tummen upp för Fauna Marines Balling och självklart Bio-pellets. Svar till dig Ted, tryckaren mår toppen och är inte alls dum på något sätt alls hittills, peppar peppar.
 14. Scubahawk

  151-720 liter Scubahawks Great Barrier Reef Stockholm!

  Dags att uppdatera lite. Kommer helbilder senare. Var i alla fall hos Martin Jämtgren igår och hämtade hem en stoooor (ca 22cm X 12cm) fin Turbinaria frondens (gul) som jag hoppas färgar ut fint om ett par veckor. Lägger också med en bild på min nuvarande lilla bit Turbinaria som i alla fall har riktigt stora fina polyper precis som allt annat jag har i mitt numera exploderande kar! Har även i veckan köpt hem en fin liten Funghia som verkar trivas riktigt bra i karet. Och till min stora förtjusning så hittade jag bakom min levande sten , som står med kortsidan mot väggen, 2st nya ricordea florida som gömmer sig och sakta försöker växa till sig! Jättekul! Och bredvid (syns inte på bilden ) satt min ANEMONKRABBA som jag trodde försvunnit/dött bort sedan några månader tillbaka då anemonen jag tog hem tynade bort på 3 dagar tyvärr. Så riktigt kul dag igår!
×