Gå till innehåll

Jman

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Det blev glas i hörnet för säkerhetsskull. I sumpen har jag skiljeväggarna i plexi men själva karet i glas.
  2. Glas beställt hos glasmästaren!
  3. Kanske ska till lägga att min sump är limmad med plexi skivor och silikon. Men där är ju inte samma tryck som när 300L trycker mot. Men o andra sidan så går ju vattnet i överinningkammaren högt upp. Vill ju inte att det släpper för då har man 350l på golvet
  4. Tilläggas att det är ett hörnkar 350L
  5. Ska montera väggen till över rinningen och har lite funderingar. Har en bit 5mm Akryl/plexi som hade passat perfekt i hörnet, men vad ska man limma det med mot glaset? Finns ju Acrifix 116 eller vad den heter, men vad jag förstått så är det bara akryl mot akryl den funkar med? Eftersom det bara är en skiva upptryckt i hörnet så låser ju man den mot glas så skulle man inte kunna använda Akvastabils akvariesilikon för den har jag hemma? Annars bara att ringa glasmästaren.
  6. Nu är karet på g och bänken är byggd och isolerad, så när på luckor som ska fixas. Karet är borrat med 2x25 1x32.Köpte ett 35mm och ett 45mm hålborr på Ebay för 260kr ink frakt, och måste säga att det blev jäkligt bra sågat med dom. Rören är kapade och limmade och jag tänker köra med en hävert på ena 25mm och använder 32an till evakueringsrör. Kulventiler på alla rören så jag kan justera som jag vill. I stället för måla glaset har jag tonat det med svart film. Även införskaffat en Aquabee 2000/1 till returen. Ska bara montera väggen till överrinningen och har lite funderingar. Har en bit 5mm Akryl/plexi som hade passat perfekt i hörnet, men vad ska man limma det med mot glaset? Finns ju Acrifix 116 eller vad den heter, men vad jag förstått så är det bara akryl mot akryl den funkar med? Eftersom det bara är en skiva upptryckt i hörnet så låser ju man den mot glas så skulle man inte kunna använda Akvastabils akvariesilikon för den har jag hemma? Annars bara att ringa glasmästaren.
  7. Tänker lite som dig där Claes med limningen och att bara kunna plocka ner rören om det skulle behövas. Gummi ringen på insidan känns oxå lite fel då jag fått för mig att nylonen står emot saltet bättre.
  8. Ska börja måtta in mina rör, men blir inte klok på vilket håll genomföringen ska vara! Mest logiska är om gängan är inne i karet annars får man ju inte ut den om man ska ta av rören och har limmat dom i den. Men då är det svårare att spänna den. Gummi ring på undersidan och nylon inne ? Sen durson, brukar ni bara trycka ner den i genomföringen?
  9. Du har alldeles rätt Turboadde! sitter en ph2500 i Nac6a oxå.
  10. Har införskaffat en begagnad Bm100 med Atman Ph2500 pump. Skummaren går perfekt och låter inte så mycket men är dock kinkig att få igång efter rengöring. Nu är min fråga om man kan byta rakt av till en Aquabee 2000/1 pump som sitter i efterträdaren Nc6a? Har en känsla av att den är ytterligare lite tystare plus lättare att starta om. Ska kanske till lägga att den är inköpt för 700kr hos Akvarieudstyr och är i kanonskick så totalkostnaden blir inte så blodig om jag byter pump. Tystnad är guld värd!
  11. Efter att haft ett Rsm 250 kar i ett år så tröttnade jag på det eviga ljudet ifrån skummaren så nu är det sålt och projekt tystnad tar vid! Då man bara såg gaveln ifrån soffan innan så har jag beställt ett 350 Aquael hörnkar nu. Tekniken jag tänkt mig! (några tips så meddela gärna) En begagnad Bubble Magus Bm100 med Atman Ph2500 pump som jag hittade på Akvarieudstyr i Danmark för 700kr som funkar perfekt och låter väldigt lite. Sumpen blir av utrymmes skäl ett 112 liters inkl 26liters osmo fack. pumpen upp funderar jag på en Eihem 1260 med kulventil på röret. cirkulation Polario 15000 Tunze 3155 osmolator Belysning funderar jag på antingen en Boyu Hqi 1x150w + 2x24w T5 eller en Giesemann Nova II 250w + extra 2x39w t5
  12. Efter ett bra år med mitt 250 kar så känner jag att det är dax med ett nytt, så har sålt mitt Rsm och bygger nytt hörnkar i stället.
  13. Efter 2 månader så dök så äntligen skummaren upp ifrån Usa. Kört den i tre dagar och nu börjar den köra igång skummandet med fint gegg. Jäklar vad den e tyst! fläktarna till lamporna är det som låter mest under dagen. Återkommer snarast med mer update och bilder
  14. Äntligen fick man hem sin skummare efter två månader! Märkte att dom bytt pumpar ifrån Resun till något annat så nu var man tvungen att ha transformator. Haft den igång ett dygn och den e riktigt tyst men den har inte skummat något alls eller svämmat över som andras gjort. Lite dålig anvisning om den långa rör delen skulle vara uppåt eller neråt.
  15. Tackar! Bara haft den några dagar men verkar funka bra.
  16. 3 veckor sedan jag beställde skummaren från Usa och den har fortfarande inte dykt upp! Enligt företaget så finns den i Sverige hos tullen. Har roat mig med lite modifiering medan jag väntar. Har lagt i ca 4 kilo sönder knackad Ls i filter kammaren och i bubbelfällan. Även skaffat en D-D Dc300 kylare och en Eheim 1250 pump. Kopplat den så att den tar vatten ifrån lilla kammaren. Utblåset kopplade jag in på karets original munstycke i samma kammare med ett Hydor 360 munstycke så det kylda vattnet får bra spridning. det gjord att jag kunde plocka bort en pump i från karet, (spar ström och värme ökning).
  17. Lite nya bilder! Tyvärr så lider kvaliteten av att det är en pocket kamera.
  18. Nu är en Euro-reef nano skimmer på väg ifrån USA, så nu ska sista störande ljuden försvinna. Hoppas jag bara att värme problemen försvinner oxå när jag byter skummare annars blir det att köpa en kylare. Hade ju blivit billigare att plocka ihop karet i lösa delar ifrån början!
  19. Tjena!

    Har beställt en Euro reef skummare till mitt 250rsm efter din rekommendation.

    Var hitta du bra adaptrar till usa kontakterna? är inte pumparna på 110 volt?

    Mvh

    Jörgen

  20. Har ju bytt ut cirkpumparna till Eihem så då tog jag och bytte mellan den gamla cirkpumpen och skummarpumpen utan resultat i temp.
  21. Lite update om karet. Haft det igång ett tag nu och all teknik funkar som det ska utom värmen som ligger runt 29 om man inte har fläkten på fast det är runt 23 i huset. Blir att beställa en euroreef skummare när ekonomin tillåter. Inom det levande så förlorade jag desvärre Perculorna till clownsjukan. Allt var frid o fröjd, så köpte Vad dom kallar Percula anemon och en putsräka. Två dagar senare dog första clownen pang boom, och ytterligare två dagar senare så rök den andra med. Nu ska jag vänta någon månad innan jag tillför nya för att vara säker på att inga clown bakterior finns kvar. Fiske&fiskar i Malmö lägger ner sin akvarie avdelning på grund av fuktskador så dom sålde allt för halva priset så blev lite koraller och en kejsare plus en jäkla massa tester o andra prylar. nya bilder kommer snart!
  22. Inget fel på dom alls! känns bara så förutsägbart när la familia får vara med och tycka till.
  23. Då vart första gänget i karet! Blev Hitta Nemo temat men klagar inte för är fina firrar. 1st Zebrasoma flavescens (gul kirirg) 1st Paracanthurus hepatus (palett kirurg) 2st Amphiprion percula (clown)
  24. Vet inte riktigt vad det blir för fisk! Om dom här hemma får bestämma så blir det Hitta Nemo rakt av.
×
×
  • Skapa Ny...