Gå till innehåll

nuked_bunny

Medlem
  • Antal inlägg

    322
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. 220 genom kroppen låter inte så mysigt, hur gick det med det?
  2. Riktigt snyggt kar, och fina koraller. Men behöver inte sjöhästar längre saker att kunna hålla sig fast i ?? Inte så haj på sjöhästar, men har för mig att dom gillar att ha långa saker att hålla sig i. Men jag ska inte säga för mycket. Ska bli kul o se bilder när du fått i hästarna.
  3. Glömde tillägga att det är ett panorama kar.
  4. Ja det blir nog en flytt för den, men vart bör man lämpligast placera pumparna om man har två stycken cirkulationspumpar? en i motsatt kant på var sida? eller blir det bara som en virvel då?
  5. oki, men räcker det med att jag flyttar bubbelkorallen för att den ska klara sig? Som sagt så sitter den på botten snett under ena pumpen, men så fort jag startar den andra pumpen så ser det ut som den ska slitas loss från skelettet, är det nått att oroa sig över eller vänjer den sig vid nya cirkulationen och blir som vanligt? ganska bra cirkulation i hela karet. ska se om det finns nått lugnare ställe.
  6. Undrar en sak. Hur många liter/tim bör man ha i en 200L burk för att SPS koraller ska trivas bäst? Körde 5000L/tim innan, sen pajade cirkulationen, så det har nu gått ett litet tag bara med 1500L/tim. Mina mjukisar mår super och "blommar" för fullt, och min LPS Bubbelkorall är riktigt stor och fin. Men ska börja köra SPS koraller nu, så provade att sätta dit en 1000L/tim pump till, och då blev det sån fart att det såg ut som bubbelkorallen nästan lossnade från skelettet och mina mjukisar la sig ner av trycket, tom polyperna la sig ner som en nertrampad gräsmatta. verkar konstigt med tanke på att man brukar ha kraftig cirkulation. Kan jag ha gjort nått fel eller kan detta bero på att korallerna hunnit vänja sig vid 1500L/tim? För vill ju kunna öka på trycket om jag ska klara SPS koraller. Eller är det dags för ommöblering i karet? Vore tacksam för alla svaren då SPS är min stora inriktning i framtiden. Mvh/Henke -bok
  7. Tycker den påminner om stjärten på en kräfta I övrigt så va den frän.
  8. oki, ja låter som det kan vara värt en investering, ja får man svamp i sumpen så kan man använda det att mata moorish med.
  9. Man kanske skulle köpa hem (Sponge Power 50 ml) svampfoder, o se om man kan få en ökning på svamplivet i burken. har juh några svamptussar som gärna kan ta sig.
  10. Precis, tog en bit av lila och en bit av grå och blandade 50/50 några minuter tills slutfärgen bara va lila, håller med om att det va skummt, det va juh som sagt ett tag sen jag satte ihop den, provade ett annat (mer komplicerat) lim förra gången, och det funkade galant. men denna va lika mjuk nu, funkade inte alls. kan det vara att den e för gammal eller nått?
  11. Ja den pocciliporan va stor o fin. Ja bara o säga välkommen tillbaka till världens bästa hobby :-)
  12. oh fan, jo jag såg att det va rör nu, snygg kvällsbelysning/månsken . Vad har du för koraller i burken denna gången? Några närbilder? Såg mest den gröna stenkorallen där uppe, som lyste snyggt grönt, om den inte färgar så av ljuset. o sen den andra flakväxande? o sen en på toppen, o sen ser det ut som en hysterix fragg där nere? Kul att se att du kommit igång igen efter denna långa väntan
  13. Köpte Deltec Aqua Scape`s Korall lim/scaping begagnad pga att jag behövde en klick akut till en hysterix fragg, men det följde inte med nån instruktionsbok, vet iof att man ska blanda ihop det tills det blir en och samma färg, och det va precis det jag gjorde, sen satte jag fast fraggen ordentligt på en fraggsten o placerade på LS en. Detta gjorde jag den 28 februari. Och härom dan så puttade min flavve ner den från stenen och då lossnade fraggen från "limmet" och limmet från fraggstenen, och när jag tog upp limmet/leran så va det fortfarande lika mjukt som när jag satta dit det.. Gjorde jag nått fel? Jag blandade 50/50 av båda "rören" i förpackningen tills det blev en och samma fär (Alg lila/rosa). Men jag vet inte om det skulle vara 50/50 som skulle blandas, eller hur lång tid jag skulle knåda eftersom instruktionerna fattades. Nån som vet? ------------------------------------------------------------------
  14. Är det nån purple lampa du kör med? eller är det vanlig 20kk blå? Ser ut som det skiftar i lila.. snyggt.
  15. Riktigt snyggt Robban, ser att du fortfarande kör din gammla ramp, ser fram emot o se hur detta utvecklas, så kan man kanske byta lite fraggar o sånt kul
  16. Jo ringa lär jag göra innan jag åker, lika bra att vara på säkra sidan.
  17. Nån som vet vad han brukar ligga på med sina billigaste sps fraggar på KZ? Om någon va där nyligen förståss?
  18. En sån kör jag med på min doppvärmare, funkar utmärkt.
  19. Nån som vet om han har fått i ordning på nån hemmsida än? Har sökt runt utan resultat.
  20. Riiktigt snygga bilder på Mr M, Han fastnade riktigt bra på bild. Sen kan jag inte låta bli att kommentera att korallerna va skit fina.
  21. Sarcophyton ser det ut som, svårt att säga exakt vilken.
×
×
  • Skapa Ny...