Gå till innehåll

ZoOlOgiC

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    jimmy
  • Stad
    gävle
  • Antal år inom saltvatten
    2008-09-19
  • Akvarievolym
    54
  • Akvarie mått
    60x30x30
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Nanoskimmer
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    Låga kreatur och det estetiska.
  • Antal år inom sötvatten
    2001
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 5-7

ZoOlOgiC's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hehe! sorry, men jag var bara tvungen att påpeka! " I Oktober VARJE månad" hehe... tur att jag kolla detta, så jag ochså får en korrekt tid.
  2. fasen... skulle vara smidigt med lim från claesolson eller nå.... biltema finns inte här i gävle...
  3. Ja, jag bumpar väl tråden lite jag med, nybörjare som jag är! "spank u wery musch!" - Lärde mycket från dig.
  4. XENIA! AAAH! då vet jag äntligen vem den omtalade Xenia är tackar för det Trilobite.
  5. Tack Stig. Mycken hjälp. Ja min kamera är en kass mobiltelefon så den ger inte mycket till övers jag har det mycket bättre i akvariet men som alla säger så gör kameran aldrig verkligheten tillrätta. men nu vet jag iallafall på ett ungefär vad jag har i burken och det tackar jag för.
  6. Nu har jag e bild från sidan på akvariumet men jag har precis börjat med en ny aquascape... så jag måste jaga en ny kamera att knäppa några macro bilder med. Är det någon som ser något i denna bild? jag har ingen aning vad nånting är. jag har delat upp den i rutor med siffror så om bara någon kan identifiera något alls i någon ruta så e jag glad. men som sagt... jag skall försöka få hit broders flickvän att knäppa lite bilder. en till pryl som "greppar i vattnet" efter mat. tack på förhand och för att påminna er om en sak.. jag vet att det "finns" anemoner knappar skivor å kassetdäck å allt vad det heter, men jag har inte en susning hur dessa serut eller borde seut... stenkorall kan jag ju gissa att dem e hårda men de andra e lite luddigt.
  7. nu har jag ca 4kg "död" korallsten och 6 kg LS i mitt lilla 54 litersakvarium hehe det borde väl räcka? samt att jag har 4kg Levandekorallgrus... hur ser det ut med reningen för min del då? Hur lång tid kan det behövas för mina döa stenar att börja leva igen? nån som har en kvalificerad gissning?
  8. Var och köpte korallsten igår och e lite skrajj för att stoppa i den stora biten för jag undrar hur mycke nitrit det kan vara i dem... jag har kokat allt försäkerhets skull men nu vill jag i med min nya bas i min aquascaping. någon som har nån bra synpunkt? jag har nu suttit å sökt i forumet i ca 7timmar om allt i alla ämnen å inte hittat någon med denna fråga... ang korallsten. (torkad död 60kr kg)
  9. Hej Martin, du verkar ha haft otur med med din LS, jag har nyss startat mitt nano och har köpt LS från Triton och en aveklande akvarist i uppsala + lite (halvdöd) från Söderszoo i gävle. stenen från södersZ var ju inflygen å kom paketerad så där kan man ju inte räkna med fripassagerare (inte särskilt) men de andra stenarna formligen KRYLLADE av liv... jag fick ca 50 pytte små sniglar , en krabba, 3 naken-sniglar. kalksjöstjärnor, en liten mussla (valnöt) och kräftdjur å borstmaskar å allt hellskotta som far runt. riktigt kul att sitta och glo på.
  10. Detta är en otroligt rolig tråd tycker jag. Precis lika som jag hållt på med mina projekt fast i HYPER FART! kul med ditt intresse, jag måste bara fråga vad du har för bakgrund inom detta, tex sötvatten. lyckatill annars med skolarbetet.
  11. nu har detta projekt verkligen avstannat... vi vill ha uppdatering!
  12. Helt plötsligt en dag när jag tittade in i mitt alltid väldigt mörka akvarium som precis var tänt så såg jag att det följt med en mussla på en levande sten! fan va roligt.... hur mycker kan en liten valnötsstor mussla vara i för prisklass på en butik... tyvär har jag ingen kamera att knäppa kort på den med för det syns så dåligt men den ser ut som en sötvattens... alltså inga massa otroliga färger... bara vitt kött inne i ett skal.
  13. nu e jag uppe i 4 timmar.. å ingen blommning hittils... skall nog köra på 4 h ett tag till.
  14. aj då. ja då lär jag väl sänka till 2 timmar då... jag har det bara igång 5 nu...
  15. Det har uppstått problem, jag har fått algblommning och det beror garanterat på ljustimmarna, men då e frågan (Jag har sökt och letat) hur länge skall MH´n lysa optimalt? jag vill ju inte att korallerna å anemonerna skall kolavippa... jag tänkte att fasen vid ekvatorn lyser det ju jämt men såklart i sötburken hde man ju den magiska 8timmars gränsen för alger... dessutom har jag så inåt helvitte med bubblor i akvariet... skummaren vill jag ju inte stänga av... aja hoppas på något matnyttigt svar.
×
×
  • Skapa Ny...