Gå till innehåll

Tellsak

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nu har även jag betalat via BG.
  2. Ska se om jag kan få upp en film i veckan. Annars har jag en bättre idé. Kom över och kolla på den så fort jag har lagt klart golvet i köket. (Det lär nog ta ca 2 veckor) Jag bor ju oxå i Älvsjö..
  3. Kan berätta att jag nu haft min skummare igång en månad och är otroligt nöjd med den. Jag skaffade modell 250 och den skummar riktigt bra. Den surrar lite men är tillräckligt tyst för att jag skall behålla den. Jag ger den betyg 9 av 10 på min skala men med vetskapen att jag kanske har lite för orimliga krav på ljudnivå så får den en 10 av10 på den vanliga skalan. Lägger man till priset så letar den nästan upp på elfte plats =)
  4. nej tack. skaffade 50 kg sten för några månader sedan.
  5. Ska du lägga ner hobbyn eller skall du köpa större?
  6. Jag la in en beställning från Auqapro. Jag får väl agera testpilot på ATI:s powercone. Hoppas bara den är TYST, annars finns den snart ute här under köp & sälj Vi får veta mer så fort jag har fått den och testat den....
  7. Inte nördigt, det är snarare passionerat! Tyckte att det var en bra laboration, fortsätt så lilla professorn. Det var en mycket intressant redovisning. Jag vet bl.a. att reningsverken i Stockholm (slutgiltiga steg, kallad ”biologisk reningsfilter”) ”luftar” vattnet för att öka syrehalten så de mikroorganismer som finns i vattnet lättare kan bryta ner döda partiklar. Kan det vara av samma anledning som du såg så mycket bakterier i mikroskopet?
  8. Annars är en ide att använda bärsele. Är det 12:or som du har i din burk på 650 liter? I.s.f är det nog på gränsen vad två pers. orkar. Skulle se till att det är minst 3 personer i.a.f Jag har en "profssele" för 2 pers om du vill låna?
  9. Följer denna tråd med spänning. Ska bli kul och höra hur det fortlöper. (En jag känner gjorde en bakgrund i cement, men det var något skit i cementen som gjorde att KH seglade upp till närmare 24!! Vi kan väl få en lägesrapport senare för att se om även ditt KH påverkas eller inte.)
  10. Härligt! Systemet är konstruerat för att vara just TYST! Ett tyst system gör saltet 75% snyggare enligt min mening....=) Håll oss uppdaterade vad som händer i din nya burk.
  11. Det är en Aquarium Systems 800. Hur såg gummifästerna ut som håller axeln som impellern vilar på. Hade de blivit slitna/ojämna. Hoppas du får tyst på f*nskapet.
  12. Startade upp en ny burk på 730liter och köpte Red Sea Pro och fick en fällning i akvariet som satte igen mina helt nya corallia pumpar och la sig som en hinna på botten. Fick skrubba med en borste för att få bort den. Såg senare att det stod att saltet var anpassad för RO-vatten, (kör ej med RO-vatten) så det kan mycket väl vara orsaken. Men jag kommer aldrig mer köra med Red Sea saltet utan går tillbaka till min stabila kompis som jag kört med sedan start: Tropic Marin PRO REEF. Kommer nog på sigt att vilja pröva några nya märken, men kommer inte göra det förrän nya burken är stabil.
  13. Lär gå fort till stockholm. Räcker nog med att jag skickar inbjudan en kvart innan sen när det är dags..
  14. Tack Libben. Skönt med en stand in =) "Hallå! får la tacka för föredraget i torsdags! Hur går det med optiwhite baljan? Simma lugnt! /Erik Liljeros - Västerås " Tyckte Libben la fram det rätt bra. Fast det lär ta mer än en månad innan den gamla burken går till salu. Det var ett riktigt nöje att besöka er. Jag får väl bjuda in till en träff när den stora burken är klar. Om man kommer hem! Islänska vulkaner alltså....
  15. Jag ska dit! Biljett redan fixad. Akvarielagret...
  16. Hur har du med KH i burken? Lågt? Kan de behövas buffra upp?? Min reagerade på liknande sätt när KH var lågt.
  17. Jag är varken Kapten eller Styrman och har ingen erfarenhet av att styra stor båtar/pråmar, det är mycket möjligt att det är en kort stoppsträcka. Men det första som dyker upp i huvudet på mig är ord som: Roder?, Radar?, GPS?, (och Ekolod?). (Men man kan väl inte vänta sig för mycket då vi fortfarande har en global finanskris).
  18. Jag har i.a.f beställt nu så jag har något att läsa på muggen, badet eller på soffan under 2 år =)
  19. 29år, Bank: SEB. Har haft salt i 2år och sötvatten i.....för länge! (och nej, jag kan inte sänka bolåneräntan...=))
  20. Nu har det gått ett tag och akvariet har rullat på. Inget särskilt har hänt, för akvariet d.v.s. Men jag har köpt en lägenhet som jag håller på att spackla och måla i för fullt. Saken är den att tankarna börjar skena iväg en aning när man ser på sitt akvarium. Det är för litet!!!! Jag vill ha ett större. Så frågan är: borde man köpa ett större? Det finns helt klart potential när man flyttar till en större lägenhet. Jag har ett utrymme på 198 cm (2meter om man snor en bit av dörrkarmen ) till mitt förfogande!
  21. Den heter "Infinity" eller något i den stilen.
×
×
  • Skapa Ny...