Gå till innehåll

Mikiz

Medlem
  • Antal inlägg

    61
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Mikis
  • Stad
    Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    1 månad
  • Akvarievolym
    RSM 130
  • Akvarietillverkare
    Red Sea
  • Om JA vid skummare - Vilken
    RSM, Tunze
  • Antal år inom sötvatten
    5 år
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    15

Mikiz's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Får väl göra det. Nån som vill köpa? Ska lägga in på säljes.
  2. Har Royal Dottyback, gulfenad blå frökenfisk och en Juweled Blenny. Dessa tre är på varandra rätt mycket. Hittills så lever alla, men det känns som om jag kanske inte valt rätt fiskarter i samma 130 liters RSM. Hade hoppats att frökenfisken skulle hålla sig framme med clownen och inte försöka gömma sig bland stenarna där konkurrensen är som värst. Några ideer om vad man kan göra?
  3. Köpte en liten blåbenad eremit. Dagen efter så var han försvunnen. Beslutade mig för att leta om han hade fastnat någonstans. Om möblerade hela revet lyfte på varje sten.. Hittade hans tomma skal inne i en skivanemon. Verkar som om Anemonen tagit kol på honom. Trodde inte det var vanligt att en skivanemon kunde göra detta.
  4. Ser inte späckhuggare i artguiden. Är det revvänliga och går ihop med min eremit kräfta?
  5. Fick liknande problem som du Lasse. Plockade isär hela locket 2 ggr för att kolla var det kunde vara glappkontakt. Visade sig vara ett nytt lysrör. När jag sedan bytte ut lysröret mot ett gammalt så fungera det utan problem. Det nya röret skulle vara avsett för RSM 130.
  6. Precis. Lite svårt att tolka beteendet på fisken under 15 minuter för att se om det är onormalt beteende. Är dock inte naiv nog att tro att zoo affärernas behandling av djuren skulle vara optimalt. Därav beslutet att fråga de som bryr sig i detta forum och som inte har kommersiella intressen att tänka på.
  7. Ok tack för svaren Ja. Tror jag börjar med 2 clowner. Ska kolla om jag ser ett litet exemplar av Kirurg. Men det känns ju lite synd att göra sig av med den när man haft den flera år. Kände en smula ångest när min gula Scalare "kolja" blev såld med mitt sötvattensakvarium hehe.
  8. Kanske borde nämnt det: Gul Kirurg Zebrasoma flavescens 1 kirurg och 2 clowner totalt i ett RSM är ursprungsplanen.
  9. Hej Jag skulle vilja köpa en kirurg och ha i mitt RSM 130. Har sett att affären hade kirurger i ett RSM kar. Nu ser jag däremot att maxlängden är 20 cm vilken innebär att den kan bli rätt stor. Och om det blir så att den lider i mitt kar för att det är för litet så får jag helt enkelt avstå. Vad tycker ni? Mvh Mikis
  10. Jajamen Plockade isär den och satte ihop den igen. Kollade slangen och testkörde i min vattenhink. Nu skummar den som den skall. Tycker den har lite högre ljud än jag hoppats på. kanske inte har monterat den exakt som man skall. Satte fast magneten i glaset (har RSM130) på höger sida där alla kablar ligger från grendosan. Som Marko skrivit någon gång så är det problem att hålla den rekommenderade vattennivån och samtidigt kunna stäng locket till sumpen på grund av skummarkoppen som sticker upp. Hm nu när jag tänker på det så satte jag inte fast de "gummikuddar" på magnet delen. Kanske det som gör att det skapar extra resonans.
  11. Klockrent Marko Ska kolla detta när jag kommer hem. Jobbigt när man har 4 möten inplanerade och allt man vill är att springa hem och pyssla med pumpen. Tack
  12. Tjenare Koppen fortfarande helt torr. Öppnade den lilla blå ventilen från sluten till nästan maximalt utan att jag märker någon skillnad. Ska göra som du sa att titta under koppen för att kolla om det finns bubblor därunder.
  13. Hej Kan ni hjälpa mig? Jag köpte precis exakt en sådan. Kopplade in den för 1 timma sedan. Kan inte avgöra om den suger i sig något? Kommer inte upp nån skum. koppen är helt torr. Jag hör att den är på och vatten nivån är exakt där den skall vara. Tar det tid innan det kommer upp skum eller borde man se vatten i koppen direkt?
  14. Såg bra ut. Har lite för litet kar för att kunna utnyttja pvc rör eller bygga nåt större. Ska fundera lite på att bygga nån liten platå i alla fall.
×
×
  • Skapa Ny...