Gå till innehåll

mrmugg

Medlem
  • Antal inlägg

    367
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Albert
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    400
  • Akvarietillverkare
    juvel rio
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    4 x 54w t5.
    2 st marin
    1 color "lila/rosa"
    1 daylight Vitt
  • Om JA vid skummare - Vilken
    mce 600
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 45

mrmugg's prestationer

Växande sjöstjärna

Växande sjöstjärna (9/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. kan vara så att någon vänlig själ putsat utsidan på rutan utan att vara försiktig med nått medel. men det lär jag aldrig få nått svar på.
  2. nej tempen låg fint och även salthalten låg helt som den skulle.
  3. nja vet inte riktigt vad det kan vara faktiskt. har några få teorier. en del av stenen fick ligga "torrt" mad våta tidningar i flytten ca 10 timmar och en del kan ha dött i dom och sen släppt av massa skit i vattnet. men den teorin har jag lite svårt att tro på. om någon möjligen har råkat ha i nått skit när inte jag vart hemma. det som är det skumma med det hela är att det gick så fort. hade lite grumligt i karet 2 dygn ca efter att jag ställt upp det igen. men det hade börjat lägga sig och allt såg ut ungefär som vid förra flytten. så jag tog det lugnt matade sparsamt och alla fiskar åt. korallerna slog ut men sådär halvdant som dom gör när man stört som lite väl mycket. dock märkte jag att skummaren skummade en hel del. vilket den har gjort ibland när jag har bytt vatten. har en liten fundering på om det sallt jag startade upp med denna gång var kass. häromdan när det luktade död när jag kom hem så va verkligen allt sten dött. lite polyper på min lps var fina som valing men alla sps er va bara skellet kvar. har faktiskt inte någon blek om vad det e som gjort det. möjligt anemonen som fått tok spel och förgiftat skiten. så kan det gå. surt som tusan men det e väll bara att andas djupt och komma igång igen.
  4. Total haveri!!! kan bara med sorg meddela att efter senaste flytten av tank och djur tog det bara en vecka så hände nått galet med tanken. ena stunden ser det ut att klara sig hyffsat. min tanke var ge det lite tid och lugn så ordnar det till sig. 2 timmar senare när jag kommer hem e allt och då menar jag allt. sten dött och det luktar död i hela lyan. Snyfft. så kan det vara. så nu står tanken och gapar tom tar ett litet break men kommer tillbaka stark och redo senare igen. Ha det gött alla.
  5. Tack peter. jo det rullar sakta men säkert framåt här. Har haft lite bortfall i flytten har ju tyvärr inga drakar kvar den sista klarade sig nån månad här i nya. troligen stress av flytten för den matvägrade efter flytten varken levande eller fryst var intressant. så just nu e ju tanken lite "lung" sitter i funderingar på vad jag ska göra med inehållet i tanken. hade vart jävligt nice med ett gäng drakar till för det har ju blivit lite av in grej nu och dom e otroligt härliga. det enda neg med drakar e ju att det e lite risky att dra ner händerna och böka i karet när man har ett par. som mest hade jag 3 och bestämmer jag mig för drakar igen så lär det bli minst 3 nya iaf. får väll se nu vad som händer. nästa steg bli att beställa en doserpump minst 3 kanaler så att jag kna komma igång med ballingen igen. sen har min tanke en glasros invation som har gått över styr så innan några drakar eller dyligt kommer i ska jag testa att ha ner några pepparmints räkor och ska nog testa en foxface samtidigt som jag tar dom största med nått gött preparat eller kok vatten. börjar bli rätt trött på dom nu.
  6. danke!!! det lysser som satan här hemma nu. e nöjd faktist.
  7. en blid ej bra men nya ljuset e på iaf
  8. ojojojojo det var inte igår man var inne här och skrev. så nu när det har hänt lite tänkte jag att det kanske var dax att göra någon form av uppdatering. ja vad har hänt sen sist? Jag har flyttat till ny lya. så nu e det ny scape i karet. har fixat nytt lyse till karet. så nu kör jag med 6x54w t5 3 blå och 3 fiji purle tycer det blir en smaskig effekt på mina koraller. hehehe mycket ljus e d. tyvärr har jag förlorat ytterligere en drake men har fortfarande en kvar. stor och fin, blir nog att fixa någon/några nya polare till honom inom en framtid. drakar e något av min kärlek. Har även fått flytta in en Odonus niger i tanken en fin liten krabat som äter bra och ger F-N i mini koraller så jag e nöjd med den. annars e det inte så mycket nytt på tapeten det rullar på med allt. Har vart rätt slarvig med min balling men ska gå på nu igen och starta upp tänkte jag. väntar på skatten då blir det bestälning av doserpump 3 eller 4 kanaler har inte riktigt bestämt mig än. nu när allt lugnat ner sig efter flytt och allt så ska jag börja ta tag i mitt projekt med tanken igen. ligger i lite funderingar på nya invånare i karet. Har någon ett kul förslag på fisk så kom gärna med det. det som än så länge e på min håll koll på lista är: någon form av kofisk drakar någon kirurg fler chromis foxface listan kan göras lång
  9. grattis till det lilla livet. ha det gott nu och hälsa familjen
  10. tjingeling. vi var det bar längesedan jag var inne här och skrev något om mitt kar. har vart i utlandet och jobbat en sväng och väll hemma har man jobbat som en liten gnu så det har inte blivit så mycket aktivt. Men lite har ju hänt sen sist. Den största grejen är väll att rampen nu börjar närma sig slutet av tillverkningen. ska bara koppla det sista och sen ska det på plats. ska betälla 2 st reflektorer till sen blir det drag. Kommer köra med 3x54w fiji purpel och 3x54w superblue. tror att det kan ge ett bra sken och för hoppnings vis få fram bra färger på mina koraller. annars växer det på sakta men sägert, har så smått dratt igång med ballingen igen efter ett litet uppehåll pga resa m.m. har sen jag la i krabbor räkor och annat från västkusten som drakmat fortfarande minst en krabba som lever och växer i karet. Lite skumt att den klarar sig så fint i karet då den borde tycka att det e lite varmt. Sen har vi haft ett dödsfall. min fina mandarin var en morgon inte mycket mer en huvud med skelett, skumt vet inte vad det är som har tagit den då den dagen innan käkade bra med pellets m.m. sånt e livet. sitter nu även och funderar på vad jag skulle slänga ner i karet "fisk" som skulle passa. har funderat på en eller 2 drakar till möjligen någon kirurg,foxface eller varför inte en ny muräna. någon som har någon ide så kom gärna med den. kan vara någon som vet något kul som skulle passa. mvh albert
  11. nja e inte så säker på att det är någon sjögurka. skulle tro att det är någon form av gorgonia. tänker mest eftersom man inte kan se någon "kropp" undertill.
  12. jag köpte min blåa på clas ohlsson. en tub med hobby färg
  13. nu kommer det nått nytt. hehehehe eller hur man ser det. min sjöborre behöver ett nytt hem. inte för att han inte trivs utan för att pappa inte tycker att han passa här i tanken längre. e det någon som vill förbarma sig över honom e det bara att höra av sig här eller på mailen. Mrmugg@gamil.com har även lagt en annons på den. det är en diadema setsotum om jag jnu stavade rätt. hehehe vill ha en 150:- lapp eller nått annat skoj för den.
×
×
  • Skapa Ny...