Gå till innehåll

danne031

Moderator
 • Antal inlägg

  1 674
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  13

danne031 last won the day on Januari 23

danne031 hade den mest omtyckta innehållet!

Anseende bland gemenskapen

479 Excellent

1 följare

Om danne031

Kontaktmetoder

 • Hemsida URL
  http://www.aquaticlog.com/users/danielsalt

Profilinformation

 • Förnamn
  Daniel
 • Stad
  Bollebygd
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-04-13
 • Antal år inom saltvatten
  8
 • Akvarievolym
  200
 • Akvarie mått
  90*60*40
 • Akvarietillverkare
  custom
 • Ljusuppsättning
  LED
  T5 lysrör
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Radion gen 1
  39W T5
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  bubble magus
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Stenkoraller SPS
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Mitt första kar med sps som det dominerande
 • Antal år inom sötvatten
  12
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  45
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  248L
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Nej
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

1 960 profilvisningar
 1. danne031

  Vattenpreparat

  Nu snurrar du till det lite Stefan, den blå hinken är avsedd att mixa med osmosvatten och dess värden är tänkt att efterlikna haven kring våra rev. Den svarta hinken är helt enkelt bara preparerad med extra allt, onödigt för de flesta och framförallt för en nybörjare. Vet inte om Red Sea har ett salt avsett för kranvatten. Vad de skickar med gratis i sina stora burkar varierar, senast jag köpte en så fick jag med 2 småflaskor korallfoder Kranvatten duger för många men det är omöjligt att veta innan man testat, därför anses osmos vara ett tämligen billigt säkerhetsbälte mot framtida problem.
 2. danne031

  151-720 liter Akvastabil 275

  Hur kan du ha blandat fel? Totalt hjärnsläpp? En liter vatten (nästan) till vardera förpackning pulver. Om du sedan doserar från en bytta som då är 2 liter och en kanal så doseras dubbelt aå mycket som från 1 och 2.
 3. danne031

  Mandarin pga flatworms.

  Hm sitter de på en gsp så finns ju risk att de är elaka såklart..det kan jag inte mycket om. De mer ofarliga typerna brukar finnas i drivor på glaset om man inte skrapar varannan dag. Gör en googling på "rust brown flatworm" och se om det kan hjälpa. Jag har också fått för mig att sixlinen är ganska aggressiv, men en fördel med gyltor istället för mandarin är att de mycket oftare tar pellets och annan mat.
 4. danne031

  Mandarin pga flatworms.

  Det beror på plattmasken, de som är ganska vanliga algätare brukar vara antingen bruna eller grå/transparenta - de tycker oftast mandariner är godis.
 5. Skulle säga att Tunze är populärast, de har en som kallas nano för under tusenlappen.
 6. danne031

  Vattenpreparat

  Nopox är ett preparat, inte ett test. Det är ett medel man häller i karet som förenklat gynnar sådana bakterier som äter no3 och po4. Näringen kan tas bort ur vattnet på andra sätt, det är andra sätt som du troligtvis kommer att använda dig av en längre tid
 7. danne031

  Vattenpreparat

  Tur jag har någon som korrekturläser, tack @Lasse det blev lite många siffror, kan du gissa huruvida jag någonsin ägt ett test med N och H på Fast då undrar jag varför exempelvis saliferts test är för NH4, jag trodde det var den farliga i gasform och ammoniak är den flytande mindre farliga.
 8. danne031

  TRIDACNA MAXIMA 12-15CM

  Manteln sträcker ju ut sig åt alla håll, sen om det är rätt att mäta så kan nog diskuteras, jag skulle själv ange mått på skalet som du visar. Det enda som kan tänkas ge något är plankton, men det ska normalt inte behövas. Så små Maxima har nog extremt låg överlevnad oavsett tyvärr..de är löjligt känsliga för allt.
 9. danne031

  Vattenpreparat

  Om du följer Lasses metod till pricka så åker fisken i första dagarna Ja tester finns det många av, det hade varit enkelt att säga "läs på tills du förstår vad du ska mäta och varför", men det är ju inte särskilt trevligt. Lite förenklat, Nh2 är ammonium (väldigt giftigt), no2 är nitrit (mindre giftigt), dessa ska bara finnas i karet under uppstarten. När det lever en tillräckligt etablerad bakterieflora i karet så kommer de att hålla dessa på icke mätbara nivåer. Möjligtvis intressant att mäta ovanstående för att hålla koll på processerna men inte nödvändigt. Sen kommer näringsvärden, där pratar man om nitrat, no3 och fosfat po4. Ska alltid förekomma i låga nivåer, bör alltid mätas och bör därför införskaffas direkt vid uppstart. KH, karbonathårdhet, CA är kalcium, MG är magnesium. Dessa tre är de väsentliga byggstenarna för koraller. Bra att ha redan från början men inte särskilt nödvändigt. Däremot nödvändigt om ett par månader när du tar klivet från "superenkelt" till nästa nivå. PH är det många som aldrig mäter, mest för att, "det blir vad det blir". Det förstår du bättre längre fram
 10. danne031

  Vattenpreparat

  Det enda jag skulle rekommendera av det är reef mature kit, det är absolut inte nödvändigt men kan möjligen klassas som ett sätt att skynda på uppstarten - det går precis lika bra utan. Jag bor inte i staden men skulle ändå hellre rekommendera besök på Aquariatech europe eller Triton. No3po4-x kallat nopox i folkmun, är inget för dig. Inte heller reef foundation av någon sort. Testkiten är väl helt ok men lite onödigt många.
 11. Vad är det för osmolator? Behållaren måste stå lägre än själva karet annars är risken för hävert överhängande.
 12. danne031

  Mekaniskt Filter

  Sök på Clarisea filter och Theiling rollermat, de är de vanligaste (enda?) i Sverige.
 13. danne031

  Bygga eget kontra köpa färdigt?

  Förstår inte riktigt vart ifrån uppfattningen att det inte skulle löna sig att bygga själv kommer, det är givetvis billigare som med allt hantverk. Du kan säkert spara ett par hundringar ytterligare på att bygga bänken själv också. 30 låter i dyraste laget, vet inte vad du tittat på och vill ha.. Däremot skulle jag råda emot måtten, 80 högt kräver rejält med ljus, 70 också för den delen. Saltvatten bryter ljus på ett sätt som gör att 50 djupt kommer kännas väldigt platt, det finns en anledning till att man oftast ser salta kar som är 60-70-80 djupa när L*H är mer "normala". Finns ingen anledning att ha ram i metall, eurobracingen gör ju exakt det jobbet Sen har du glömt några kronor till glas för avrinningsbox och ett borr för håltagning.
 14. danne031

  151-720 liter dannes grunda med källarsump

  Så, en påse kaliumdivätefosfat löst i en liter osmos, doserar 5ml/dygn i 450L vatten från idag så får jag hålla ögonen öppna efter förändringar
 15. danne031

  151-720 liter dannes grunda med källarsump

  Ja enkelt och konsist, varför inte. Bör t.o.m. ha lite fosfat kvar från pmdd jag kan skvätta i, ska nog ta och göra det.
×