Jump to content

danne031

Moderator
 • Content Count

  1762
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by danne031

 1. danne031

  Belysning hjälp

  Eh det beror ju helt på storlek på karet, vilken lampa som behövs Har för mig att 60*60*60 är ungefär vad en xr30 hanterar, du får kolla specsen. Mitt display är 90*60*40 högt, känns som det kan bli ett suveränt fraggkar när jag uppgraderar. Fraggkar är lämpligt allt från 5 till 720 liter beroende på hur mycket plats och lust du har..
 2. danne031

  Blandade nybörjarfrågor :)

  Vad kan man tänkas behöva ge för en parmätare värd namnet?
 3. danne031

  Blandade nybörjarfrågor :)

  Det säger att hjälper den x antal tusental akvarister på andra sidan pölen med goda resultat, så är den nog tillräcklig bra för att ge en god vägledning åt oss också.
 4. danne031

  Blandade nybörjarfrågor :)

  Seneye verkar erkänt godkända i staterna.
 5. danne031

  T5 armaturer

  Nä det var ingen specifik jag tänkte på, på drakfisken ser jag olika ramper dock flera hybrider.. Bioted verkar ha KZ också
 6. danne031

  T5 armaturer

  Giesemann är stora
 7. danne031

  Blandade nybörjarfrågor :)

  Det låter som lite i underkant med par? Jag har aldrig riktigt lagt det på minnet men 2-300 högt upp har jag för mig många acro och dylikt vill ha..
 8. danne031

  Belysning till alg-refugium

  Jag vet inte vad de säger att den täcker, ett refugium ju oftast ett bra mycket mindre fack än ditt. Jag ville mest poängtera skillnaden på bra och skit ifall du inte insåg det redan Oavsett så är det otrolig skillnad på tillväxt under ljus och ljus, brs på Youtube har gjort både en och flera jämförelser.
 9. danne031

  Ojämn dosering

  Det har antagligen inte med pumpen att göra utan snarare slangarna. Luft i dom är döden för en stabil dosering.
 10. danne031

  Belysning till alg-refugium

  Inte för att det behövs lika mycket som till koraller, men 10W på 200 liter lär du få oerhört begränsad tillväxt med Alger är inte kräsna men: litet och billigt funkar, större och dyrare funkar bättre, dyrast som kessils growlight funkar bäst.
 11. danne031

  Blandade nybörjarfrågor :)

  Procenten säger absolut ingenting utan att ha mer kunskap utantill gällande både lampan och ditt kar, par hade varit mer intressant. Bleka euphyllia förknippar iallafall jag främst med låga näringsvärden och/eller för mycket ljus. Spontant tycker jag 6.5 timme peak låter lite snålt.
 12. danne031

  Lantanklorid

  En tråd från 2015, jag blir imponerad om svaret kommer och källan finns kvar
 13. danne031

  Fästa koraller och fraggsten på glas/bakgrund

  En klick superlim, skrapa rent ytan så gott det går först.
 14. danne031

  Butiker i skåne

  I Ystad finns en kille som heter Stefan Fischlein som har butik som hobbyverksamhet eller lite mer, han verkar väldigt omtyckt av de som varit där. Du får nog hitta honom på Facebook dock.
 15. danne031

  Problem med bleknande r.floridas

  @jingfee jod hade säkert era knappar tyckt om att få lite extra i vattnet, där ligger ni bra lågt och det är en ganska vanlig sak att behöva tillsätta.
 16. danne031

  Limma korall

  Superlim härdar fort och är kanon till små saker, epoxy blir hårdare och har mycket högre hållfasthet när det väl härdat. För att motsvara en puttekula epoxy så lär du behöva 3 tuber superlim
 17. danne031

  Identifiera anemon

  Behöver bild med foten
 18. danne031

  Limma korall

  Ta bort pluggen eller ej är mestadels en ren smaksak, den kommer ju bli övervuxen så småningom, tar dock lång tid, men det kan vara enklare att limma...för versus nackdelar Jag har bara använt DD och det tycker jag funkar ok, ett tips är att ha lite superlim också, det tar man en klick av närmst korallen och närmst stenen så att säga. Epoxyn kan ta många timmar att härda medans superlimmet håller allt på plats på en minut.
 19. danne031

  Passande fiskar

  Oj listan kan göras ofantligt lång. En kirurg skulle jag lägga högt på listan, de allra flesta om inte alla är effektiva algätare som betar hela dagarna på stenen. Dvärgkejsare finns det ett antal, några har en tendens att ge sig på koraller medans andra, centropyge argi till exempel också mestadels betar alger. En salarias kan vara trevligt och klassiskt, clowner, chromisar, ett flertal gobys är små och anspråkslösa, kardinalfisk som bangaii eller pyjamaskardinal. Gyltor är mångas favoriter, de är även i många fall effektiva på att ta eventuell framtida pestdjur. Wrasse på engelska. Rekommenderar liveaquaria.com för att hitta fakta och information
 20. danne031

  Lantanklorid, fördelar vs risker.

  Flaska eller påse hängande med sakta dropp ner i filtersocka.
 21. danne031

  Frågor kring osmos-installation

  4000 låter helt vansinnigt även om rörläggare är bland de dyrare hantverkarna, en femhundring för material och 2 timmar på fakturan är rimligt, så snarare 2000.
 22. danne031

  Core7 flaska 2 sätter igen slangmynning

  Jag har 4/6 slang som sista centimetrarna är trädd på 5mm(?) grönt hårt rör.
 23. danne031

  Core7 flaska 2 sätter igen slangmynning

  Det slog mig just att du kanske har för tunn slang? Jag får nästan samma sak men det bygger bara på utsidan så att säga, det korkar inte igen hålet. Tror inte det spelar någon större roll om man doserar från 1 eller 2 med a+b.
 24. danne031

  Core7 flaska 2 sätter igen slangmynning

  Nej jag menar inte hävert, jag menar att vätskan blandas med saltvatten i slangarna hela vägen till pumphuvudet om man doppar änden på slangen.
 25. danne031

  Core7 flaska 2 sätter igen slangmynning

  Jag skulle absolut inte låta slangarns mynna i vatten, känns som att det vandrar åt båda hållen då och doseringen borde bli ojämn.
×