Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Henric

Medlem
 • Antal inlägg

  1 054
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  3

Anseende bland gemenskapen

198 Excellent

Om Henric

 • Födelsedag 1969-05-30

Profilinformation

 • Förnamn
  Henric
 • Stad
  Stenstorp
 • Akvarievolym
  930 liter + 330 liter sump
 • Akvarietillverkare
  Diamantaquarium
 1. Ska göra rent skummare. Ogräs ättika på biltema är billigare än på Ica. Är det någon som testat?
 2. Vad har ni för erfarenheter av wet dry filter? En del tycker att det är bra, andra kass. Det verkar som att det är viktigt att filtret inte får för mycket grov skit då det lätt blir en nitrat fabrik. Är det bättre o satsa på typ bio-bricka eller liknande?
 3. Tack!
 4. Ok, räcker det eller behöver jag göra något mer?
 5. Ska bygga om ett fack i sumpen till ett refugium. Hur gör man på bästa sätt för att algerna inte ska åka med till nästa fack? Är överringskam bra, eller behövs inget mer än glasskivan?
 6. Kör samma mängd
 7. 721-1199 Liter

  Min PS-ramp är på 4x145 led och 4 80w t5. Och ytan den ska belysa är 1900x70. Skulle behöva mer ljus i alla kanter. Tack också för din kommentar om karet.
 8. Nä fel är det inte det jag är ute efter. Det är om de mattas av med tiden. 50 grader är ju ok temp. Jag är uppe i 63 grader, på kylfäns
 9. 721-1199 Liter

  Karet tuffar på bra. Börjar närma mig målet. Nu hoppas jag bara att ljuset räcker till
 10. Jag har kört en hybridramp i ca 3 år nu. Jag kör den på 100%. Jag tror om jag hade kört den på 100 från början så hade jag säkert grillat mina koraller. Jag tror att clustertekniken är förödande för led då mitt i clustret blir väldigt varmt och då mattas leden. detta är bara en teori, och då undrar jag om någon har sett mätningar på belysning när de är nya och när de är några år gamla
 11. Det är bra tryck i de armaturerna. Kolla på bulk reef supply när de testar de lamporna. Testa två lika koraller där du sätter den ena i fullt ljus och den andra på botten med betydligt mindre ljus och se vad som händer. En Acropora givetvis.
 12. Att man får Kaliumbrist varje gång efter ett test, kan ju vara så att saltet man byter vatten med har lågt Kalium
 13. stora rev

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 14. stora rev

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 15. Var har de varit o kontrollerat?