Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Henric

Medlem
 • Antal inlägg

  1 038
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  2

Anseende bland gemenskapen

180 Excellent

Om Henric

 • Födelsedag 1969-05-30

Profilinformation

 • Förnamn
  Henric
 • Stad
  Stenstorp
 • Akvarievolym
  930 liter + 330 liter sump
 • Akvarietillverkare
  Diamantaquarium
 1. Att man får Kaliumbrist varje gång efter ett test, kan ju vara så att saltet man byter vatten med har lågt Kalium
 2. stora rev

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 3. stora rev

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 4. Var har de varit o kontrollerat?
 5. Du ska inte prova dog fram. Kan ju gå sönder. Skriv till deras support är bäst
 6. Skulle vara intressant om ni kunde testa axilur. Typ olika styrkor mm. just nu så är det bara gissningar på hur mycket som krävs.
 7. Trist med cyano. Du får återuppta testen senare. Hoppas du blir av med pesten.
 8. För några år sedan så fanns det en artikel om dsb i coral magazin. Typ 8 helsidor om hur den skulle byggas upp och myter och sanning. I den står det precis som Jonas beskriver att alla sniglar o fiskar som rör om i dsb bara förstör. i en relativt tunn sandbotten uppstår ju inte samma balans som i en dsb, men det är inte lätt o hålla botten fin.
 9. Det är 20% på Aqua bee hos Företagsakvarium nu
 10. Jag ska prata med din chef om nytt akvarium. Hon kan skälla lite på mig så går det smidigt för dig sedan:)
 11. 721-1199 Liter

  Nä kommer inte o slänga ur reaktorn. Jag får så mycket spårämnen ur krossen som jag vill ha. Och balling blir inte billigare. Jag brukar köpa 4-5 liters burkar ändå. Och så gäller det o hitta en spårämneslösning som inte bara består av gissningar. Och den dagen jag köper dina maskiner så tror jag att det kommer o lira rätt bra ihop med min reaktor Fast balling med bra pumpar är fantastiskt smidigt o när doserpumpen för reaktorn går sönder så är det inte kul... så vem vet hur det blir i framtiden:)
 12. 721-1199 Liter

  Ja, jag kör 1,5dl balling, har testat o skruva upp doserpumpen för kalkreaktorn mina tester så att varje test har sett att utgående kh har ökat. När ratten hamnar rumt kö 1 så sjunker utgående kh och precis innan det läget har jag stannat. Ska fylla på med argonit nästa gång för o få ut lite mer kh. På detta viset så får jag ett pH i karet på morgonen ca 7:85 - 7:88 och kvällen 8:15 -8:22
 13. 721-1199 Liter

  Vissa koraller ville inte färga ut ordentligt, vissa var lite gråa o trista, och cyanon gick till o från. Så jag wxprementerade med näringsvärden upp o ner, nitratttillsatts, spectrat och styrka upp o ned. Vid varje ända på testerna testade jag med lite tillsatser. Och sedan har jag trimmat kalkreaktorn för en medelväg med kh ut och bra genomsnitt på pH över dygnet. så mycket jobb men lärorikt:)
 14. Jag har lyssnat på pumpar, Eheim, Deltec, Royal exclysive, Jebao, Ecotech. Har säkert glömt någon. jag säger så här. Har du för avsikt o stanna vid hobbyn välj en Aquabee 8000. Lyssnade på en igår o det var fantastiskt lite ljud. Kostar en slant men kan ändå vara värt det. Är du osäker på hobbyn. Välj en Jebao som är relativt tyst och billig. Själv kör jag Royal exclusive och en Jebao 6000. men Aqua bee är tystare
 15. 721-1199 Liter

  Ett tag sedan jag, men här kommer lite bilder. Korallerna färgar bra nu efter mycket exprimenterande. Har investerat I en Royal Exclusive supermarine 250. Ph höjdes ordentligt med den nya skummaren.