Jump to content

Henric

Medlem
 • Content Count

  1066
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Henric last won the day on April 13 2018

Henric had the most liked content!

Community Reputation

202 Excellent

Profilinformation

 • First name
  Henric
 • City
  Stenstorp
 • Akvarievolym
  930 liter + 330 liter sump
 • Akvarietillverkare
  Diamantaquarium

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Henric

  800+

  Trist med pumpen. Och alltid bra o ha en i reserv. Jag skulle gissa att du kommer få förslag på nästan alla pumpar. Jag har testat eller varit i kontakt med royal exclusive, jebao, Tunze, sicce, Aqua Bee och ecotech. Mitt val är aqua Bee styrbar. Går oerhört tyst och vet bara en reklamation. Ecotech är tyst också, men finns några som har krånglat,fast det har sålts många också. Jebao är ett billigare alternativ men kvalitén är sisådär. Aldrig mer en AC pump då brummet är jobbigt.
 2. Henric

  ION Director

  Kul med nya grejer, men kalibrering inför varje test låter dyrt. Och vad är noggrannheten? Fosfatmätning saknas. Är skeptisk.
 3. Henric

  Bra föreläsning om akvariekemi

  Korallen tar inte upp kolkällan. Kolkällan är till för bakterierna. Enligt föredraget tar korallen upp bakterien som bundit nitrat. Jag får titta en gång till, för jag får inte ihop det riktigt då det nämns att korallen inte tar upp fosfaten. Men kan vara så om zoozanthellen tar upp fosfat och ökar i antal.
 4. Henric

  Bra föreläsning om akvariekemi

  Kolkällan gör att bakterierna kan öka i mängd.
 5. Men om den totala kvävenivån ligger längst till höger och de har ett refernsvärde så betyder det ju ändå att det ä för högt enligt tritons rekommendationer. Om sedan fosfat är högt också så går det ju dra slutsatser. Men ändå behöver man inte ta hänsyn, fast då kanske det inte är så stor mening o betala för ett test.
 6. Såg på Youtube hur det hänger ihop. Det röda strecket är det som är när värdena är rätt i förhållande. Men talar inte om nivån.
 7. Ok, ungefär 4,5 för högt Tnb. Ok Lasse har en linje precis i ovankant på nitrat och fosfat betydligt högre och kol betydligt lägre. Vad kan linjen betyda? Är det bara ett förhållande som visas och Tnb säger att det är hög nitrat enligt tritons sätt o tänka?
 8. Henric

  Vilka tider är bäst att dosera?

  Om du Doserar 2ml/dygn så blir det svårt o dela upp på många doseringar. Måste innebära att du har få förbrukare. Lättare när du kommer upp på lite större doser.
 9. Henric

  Vilka tider är bäst att dosera?

  Låter helt otroligt att ni förbrukar mest under natten. Jag har kört Alkatronic i snart ett år och jag doserade 24ggr dygn och doserade 62ml under fullt ljus och 16ml under natten när jag körde balling
 10. Henric

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Spännande Lasse. Första jag ser. Hur ska man göra en analys? Vad betyder de olika värdena?
 11. Henric

  Ogräsättika

  Ska göra rent skummare. Ogräs ättika på biltema är billigare än på Ica. Är det någon som testat?
 12. Henric

  Wet dry filter

  Vad har ni för erfarenheter av wet dry filter? En del tycker att det är bra, andra kass. Det verkar som att det är viktigt att filtret inte får för mycket grov skit då det lätt blir en nitrat fabrik. Är det bättre o satsa på typ bio-bricka eller liknande?
 13. Henric

  Refugium i sump

  Tack!
 14. Henric

  Refugium i sump

  Ok, räcker det eller behöver jag göra något mer?
×