Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Henric

Medlem
 • Antal inlägg

  1 061
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar vunnit

  3

Anseende bland gemenskapen

202 Excellent

Om Henric

 • Födelsedag 1969-05-30

Profilinformation

 • Förnamn
  Henric
 • Stad
  Stenstorp
 • Akvarievolym
  930 liter + 330 liter sump
 • Akvarietillverkare
  Diamantaquarium
 1. Men om den totala kvävenivån ligger längst till höger och de har ett refernsvärde så betyder det ju ändå att det ä för högt enligt tritons rekommendationer. Om sedan fosfat är högt också så går det ju dra slutsatser. Men ändå behöver man inte ta hänsyn, fast då kanske det inte är så stor mening o betala för ett test.
 2. Såg på Youtube hur det hänger ihop. Det röda strecket är det som är när värdena är rätt i förhållande. Men talar inte om nivån.
 3. Ok, ungefär 4,5 för högt Tnb. Ok Lasse har en linje precis i ovankant på nitrat och fosfat betydligt högre och kol betydligt lägre. Vad kan linjen betyda? Är det bara ett förhållande som visas och Tnb säger att det är hög nitrat enligt tritons sätt o tänka?
 4. Om du Doserar 2ml/dygn så blir det svårt o dela upp på många doseringar. Måste innebära att du har få förbrukare. Lättare när du kommer upp på lite större doser.
 5. Låter helt otroligt att ni förbrukar mest under natten. Jag har kört Alkatronic i snart ett år och jag doserade 24ggr dygn och doserade 62ml under fullt ljus och 16ml under natten när jag körde balling
 6. 151-720 liter

  Spännande Lasse. Första jag ser. Hur ska man göra en analys? Vad betyder de olika värdena?
 7. Ska göra rent skummare. Ogräs ättika på biltema är billigare än på Ica. Är det någon som testat?
 8. Vad har ni för erfarenheter av wet dry filter? En del tycker att det är bra, andra kass. Det verkar som att det är viktigt att filtret inte får för mycket grov skit då det lätt blir en nitrat fabrik. Är det bättre o satsa på typ bio-bricka eller liknande?
 9. Tack!
 10. Ok, räcker det eller behöver jag göra något mer?
 11. Ska bygga om ett fack i sumpen till ett refugium. Hur gör man på bästa sätt för att algerna inte ska åka med till nästa fack? Är överringskam bra, eller behövs inget mer än glasskivan?
 12. Kör samma mängd
 13. 721-1199 Liter

  Min PS-ramp är på 4x145 led och 4 80w t5. Och ytan den ska belysa är 1900x70. Skulle behöva mer ljus i alla kanter. Tack också för din kommentar om karet.
 14. Nä fel är det inte det jag är ute efter. Det är om de mattas av med tiden. 50 grader är ju ok temp. Jag är uppe i 63 grader, på kylfäns