Jump to content

Henric

Medlem
 • Content Count

  1064
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Henric

 1. Henric

  Bra föreläsning om akvariekemi

  Korallen tar inte upp kolkällan. Kolkällan är till för bakterierna. Enligt föredraget tar korallen upp bakterien som bundit nitrat. Jag får titta en gång till, för jag får inte ihop det riktigt då det nämns att korallen inte tar upp fosfaten. Men kan vara så om zoozanthellen tar upp fosfat och ökar i antal.
 2. Henric

  Bra föreläsning om akvariekemi

  Kolkällan gör att bakterierna kan öka i mängd.
 3. Henric

  Ogräsättika

  Ska göra rent skummare. Ogräs ättika på biltema är billigare än på Ica. Är det någon som testat?
 4. Men om den totala kvävenivån ligger längst till höger och de har ett refernsvärde så betyder det ju ändå att det ä för högt enligt tritons rekommendationer. Om sedan fosfat är högt också så går det ju dra slutsatser. Men ändå behöver man inte ta hänsyn, fast då kanske det inte är så stor mening o betala för ett test.
 5. Såg på Youtube hur det hänger ihop. Det röda strecket är det som är när värdena är rätt i förhållande. Men talar inte om nivån.
 6. Ok, ungefär 4,5 för högt Tnb. Ok Lasse har en linje precis i ovankant på nitrat och fosfat betydligt högre och kol betydligt lägre. Vad kan linjen betyda? Är det bara ett förhållande som visas och Tnb säger att det är hög nitrat enligt tritons sätt o tänka?
 7. Henric

  Vilka tider är bäst att dosera?

  Om du Doserar 2ml/dygn så blir det svårt o dela upp på många doseringar. Måste innebära att du har få förbrukare. Lättare när du kommer upp på lite större doser.
 8. Henric

  Vilka tider är bäst att dosera?

  Låter helt otroligt att ni förbrukar mest under natten. Jag har kört Alkatronic i snart ett år och jag doserade 24ggr dygn och doserade 62ml under fullt ljus och 16ml under natten när jag körde balling
 9. Henric

  151-720 liter Ett nytt projekt

  Spännande Lasse. Första jag ser. Hur ska man göra en analys? Vad betyder de olika värdena?
 10. Henric

  Refugium i sump

  Ska bygga om ett fack i sumpen till ett refugium. Hur gör man på bästa sätt för att algerna inte ska åka med till nästa fack? Är överringskam bra, eller behövs inget mer än glasskivan?
 11. Henric

  Wet dry filter

  Vad har ni för erfarenheter av wet dry filter? En del tycker att det är bra, andra kass. Det verkar som att det är viktigt att filtret inte får för mycket grov skit då det lätt blir en nitrat fabrik. Är det bättre o satsa på typ bio-bricka eller liknande?
 12. Henric

  Refugium i sump

  Tack!
 13. Henric

  Refugium i sump

  Ok, räcker det eller behöver jag göra något mer?
 14. Henric

  Vodkametoden

  Kör samma mängd
 15. Henric

  721-1199 Liter Henric V2

  Har börjat planera för ett större kar. Det nuvarande på 350 liter börjat bli trångt så jag funderar på 700-1000 liter denna gång. Jag har pratat med Majornas glas och fått lite prisuppgifter men vill gärna ha något att jämföra med. Jag vet några som har köpt i Tyskland. Har ni några bra tips? Hittade denna på ebay: http://www.ebay.de/itm/Aquarien-komplett-Super-Sonderangebot-Versand-kostenlos-/130975103623?pt=de_haus_garten_tierbedarf_fische&var=430186328283&hash=item1e7eb97a87 Tyvärr så är det inte riktigt de mått jag vill ha. En bild på mitt nuvarande
 16. Henric

  Par mätning led då och nu?

  Jag har kört en hybridramp i ca 3 år nu. Jag kör den på 100%. Jag tror om jag hade kört den på 100 från början så hade jag säkert grillat mina koraller. Jag tror att clustertekniken är förödande för led då mitt i clustret blir väldigt varmt och då mattas leden. detta är bara en teori, och då undrar jag om någon har sett mätningar på belysning när de är nya och när de är några år gamla
 17. Henric

  721-1199 Liter Henric V2

  Min PS-ramp är på 4x145 led och 4 80w t5. Och ytan den ska belysa är 1900x70. Skulle behöva mer ljus i alla kanter. Tack också för din kommentar om karet.
 18. Henric

  Par mätning led då och nu?

  Nä fel är det inte det jag är ute efter. Det är om de mattas av med tiden. 50 grader är ju ok temp. Jag är uppe i 63 grader, på kylfäns
 19. Henric

  721-1199 Liter Henric V2

  Karet tuffar på bra. Börjar närma mig målet. Nu hoppas jag bara att ljuset räcker till
 20. Henric

  Orphek Atlantik V4+

  Det är bra tryck i de armaturerna. Kolla på bulk reef supply när de testar de lamporna. Testa två lika koraller där du sätter den ena i fullt ljus och den andra på botten med betydligt mindre ljus och se vad som händer. En Acropora givetvis.
 21. Henric

  Angående kalium

  Att man får Kaliumbrist varje gång efter ett test, kan ju vara så att saltet man byter vatten med har lågt Kalium
 22. Henric

  stora rev Bidra till Göteborgs största korallrev?

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 23. Henric

  stora rev Bidra till Göteborgs största korallrev?

  Fina värden David! Jag har för mig att du skrivit att ni hade omätbart fosfat. Men det kanske inte är i detta karet?
 24. Henric

  Triton Labs Icp-Oes observationer

  Var har de varit o kontrollerat?
×