Jump to content

Henric

Medlem
 • Content Count

  1064
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Henric


 1. Korallen tar inte upp kolkällan. Kolkällan är till för bakterierna. Enligt föredraget tar korallen upp bakterien som bundit nitrat. Jag får titta en gång till, för jag får inte ihop det riktigt då det nämns att korallen inte tar upp fosfaten. Men kan vara så om zoozanthellen tar upp fosfat och ökar i antal. 


 2. Vad har ni för erfarenheter av wet dry filter? En del tycker att det är bra, andra kass. Det verkar som att det är viktigt att filtret inte får för mycket grov skit då det lätt blir en nitrat fabrik. 

  Är det bättre o satsa på typ bio-bricka eller liknande? 


 3. 7 timmar sedan, stigigemla sa:

  Hur varmt det blir i mitten av klustret beror på konstruktionen. Jag har gjort av med ungefär 100 st 100w dioder och inte hört talas om ett enda fel på lysdiodklustret ännu. Med en vettig konstruktion skall det skilja högst någon grad. Mina ligger på ungefär 50 grader C vid full effekt.

   

   

  Nä fel är det inte det jag är ute efter. Det är om de mattas av med tiden. 50 grader är ju ok temp. Jag är uppe i 63 grader, på kylfäns


 4. Jag har kört en hybridramp i ca 3 år nu. Jag kör den på 100%. Jag tror om jag hade kört den på 100 från början så hade jag säkert grillat mina koraller. Jag tror att clustertekniken är förödande för led då mitt i clustret blir väldigt varmt och då mattas leden.

  detta är bara en teori, och då undrar jag om någon har sett mätningar på belysning när de är nya och när de är några år gamla


 5. Det är bra tryck i de armaturerna. Kolla på bulk reef supply när de testar de lamporna. Testa två lika koraller där du sätter den ena i fullt ljus och den andra på botten med betydligt mindre ljus och se vad som händer. En Acropora givetvis.


 6. On 2018-01-04 at 16:47, Lasse sa:

  En halvböj går bra. Vad gäller etanol alltså

   

  Det kommer inte att bli förbjudet eftersom det redan är så. Det är bara så att kontrollapparaten inte hsr mäktat med en så liten branch som akvariebranchen men i Västsverige har miljö och Hälsa börjat kontrollerna. Avgift för varje ej rätt deklarerad produkt 5000:-

   

  MVH Lasse

  Var har de varit o kontrollerat?


 7. 24 minuter sedan, nike83 sa:

   

   

  idag fotade jag igen. men ser ingen större skillnad på korallerna. ska ta in fotona i datorn och analysera i morgon.

   

  dock har min cyano ökat massor och jag avbryter för att köra en kur Red slime cyano remover. 

  jag har haft lite cyano i sanden på något ställe, men jag har haft det under kontroll med vattenbyte (suga i sanden) och KZ-produkter samt med Väteperoxid som jag sprutade på cyanon där det blev "mattor". dock verkar det som om att min cyano har accelererat och idag när jag kom hem så var det syre-bubblor i hela sanden.

  Trist med cyano. Du får återuppta testen senare. Hoppas du blir av med pesten.

  • Like 1

 8. Jag har lyssnat på pumpar, Eheim, Deltec, Royal exclysive, Jebao, Ecotech. Har säkert glömt någon.

  jag säger så här. Har du för avsikt o stanna vid hobbyn välj en Aquabee 8000. Lyssnade på en igår o det var fantastiskt lite ljud. Kostar en slant men kan ändå vara värt det. Är du osäker på hobbyn. Välj en Jebao som är relativt tyst och billig. Själv kör jag Royal exclusive och en Jebao 6000.

  men Aqua bee är tystare

  • Like 1

 9. Ok, det ska bli intressant o se.

  min erfarenhet är att för o få effekt med spårämnen o aminosyror så måste man ha låga näringsvärden o mycket ljus.Annars så är det ingen mening. Och jag hoppas att du håller värdena stabila nu under testen.

  • Like 1

 10. On 2017-10-20 at 19:14, petnym sa:

  Lite falsk marknadsföring om de säger att dosen är sju gånger starkare... Min Balling blir ju inte dubbel så koncentrerad om jag börjar dosera från två behållare, jag tvingas ju bara använda ytterligare en doseringspump (vilket i realiteten är sämre).

  Sant, skillnaden är väl att man slipper o blanda med vatten. 

×