Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

greger

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  4 997
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  3

Anseende bland gemenskapen

300 Excellent

Om greger

 • Födelsedag 1958-05-07

Profilinformation

 • Förnamn
  Leffe
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2018-05-08
 • Antal år inom saltvatten
  35år
 • Akvarievolym
  25000L

Senaste besökare till profilen

1 421 profilvisningar
 1. Refraktometerkalibrering, för de som förstår tyska... :
 2. Då är det nog dags att byta, om du inte mäter på spillvattnet Ut-vatten efter osmos ska visa 3-4% av invatten - mindre om du har DI filter (silikatfilter)
 3. Tror nog att det enklaste sättet att kolla din refraktometer är med en referensvätska - elektroniska har ju lite samma problem som allt annat, att det måste kalibreras! Alternativt är att köpa eller låna en "langarvåg" - dvs något som kan mäta tiondels gram och blanda salt enligt tillverkarens spec, t.ex 38,6g salt i en liter vatten vid 25grader ger 35ppm
 4. Det är ju effektivt för att sänka näringsnivåerna, men jag har väl en tanke om att en algreaktor över tid konkurrerar med korallerna om deras näring.
 5. 151-720 liter

  Apropå kattlåda, så kör vi numera med pellets av majs eller växtfiber - funkar sanslöst bra!
 6. 151-720 liter

  Ultra-Leif (Life) från Fauna Marin är ju annars Bentonitlera i "koncentrerad" torr form, om man nu får "blåsa lite i eget horn"
 7. 151-720 liter

  Hur mår du ?
 8. Sjöäpplen, om det r sådana du menar kan under vissa omständigheter, t.ex. om de triggas av vissa foder, släppa giftiga ägg och alla som äter äggen (dvs, de flesta) dör inom en halvtimme - men det verkar även ha ytterligare ett toxin som kan triggas av yttre angrepp - t.ex. tryckarfiskar, fastna i pumpsyndromet osv. Skithäftiga, men inget för fiskakvarium är mitt stalltips! Sedan finns det ju några coola sjögurkor typ Colorichus robustus, som är lite samma stuk, men som jag åtminstone påstår är ofarlig
 9. Finns denna kvar maxspect gyre 60w :kaffekopp:

  1. greger

   greger

   Hej 

   Nej den är såld!

    

  2. Conjor

   Conjor

   Roger :)

 10. Jag tror ättikan i många av deras produkter faktiskt kan vara där av flera skäl - bland annat som "konserveringsmedel"
 11. En del av problemet med den där är att godset i kroppen är rätt tunt och att "lådkonstruktionen" är ganska resonant.
 12. Oj, den är nog inte lätt att få tyst på..... Möjligen om du kan skarva in en decimeter siliconslang mellan skummare och kropp. Kolla också att impellern är skadad på något sätt
 13. Vilken skummare rör det sig om?
 14. Det är mer regel än undantag att skummaren funkar sisådär de första dagarna pga av att plasten är fet. tips 2 är att försöka fixa problemet hellre än symptomen - dvs, fixa den del som brummar istället för att börja isolera först.
 15. Absolut inga nya fiskar om du har problem - det är ju som att be om nya bekymmer!