Gå till innehåll

StatusQ

Medlem
  • Antal inlägg

    270
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Markus
  • Stad
    Märsta Stockholm
  • Antal år inom saltvatten
    2009
  • Akvarievolym
    240
  • Akvarietillverkare
    Juwel
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Aqua Medic
  • Använder du Osmosvatten
    Ja
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    20
  • Använder du UV-C
    Ja

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

StatusQ's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Kanske det är en sån här: http://se.reeflex.net/tiere/5543_Leptodius_sp.htm Men jag är inte säker. Den är väldigt lik dock. Står att den är allätare som främst äter alger och ibland as.
  2. Jag hade två i ett 250 liters, de överlevde i 4 år tills jag bestämde mig för att renovera hemma och hade ihjäl halva karet :/
  3. Jag har en som jag inte lyckats artbestämma. Det är en smasher som är helt grön med vissa röda delar framme vid klubborna, ca 6 cm stor. Den har varit i akvariumet sedan 2009 och vad jag vet så har den inte dödat något alls. Den går med fiskar och turbo utan att röra dem, finns även en terminatorkrabba moddel pytteliten som fortfarande lever. Den kommer fram vid matning och simmar i frivattnet för att fånga maten. Ibland kan man se den jaga små kräftdjur i inredningen som den sätter efter som en katt.Jag tycker de är väldigt intressanta och underhållande, och som sagt, den ger sig inte på något av värde än så länge.
  4. Jag plockade ur en röd eunice när jag flyttade för några veckor sedan. Det som skrämde och fascinerade mig mest (förutom att den bitvis tålde ramlösa) var att när jag brände ihjäl den så började den blinka med ett starkt blått ljus. Gawddamn jäkla rymdvarelser.
  5. Det finns rätt många arter med liknande utseende. Många snäckor som äter as, äter även andra blötdjur. Många andra gör inte det. Better safe than sorry?
  6. Du kommer förmodligen har en ganska stadigt minskande mängd fisk, då drakfisken är bland de hungrigaste rovdjur du kan hitta. Dessutom har du en abborre. Jag förutsätter att du handlar dina fiskar hos en handlare som faktiskt kan informera dig om vilka fiskar som är giftiga och hur pass farligt de kan tänkas vara. Förhoppningsvis informerar de dig även om vilka fiskar som går att blanda med andra fiskar samt vilken belastning biomassan gör på ditt akvarium. Får jag gissa att det var mandarinen som vart drakmat?
  7. Ja på samma sätt som det finns olika underarter med olika beteende finns det individer med olika beteende. Vissa individuella fiskar av vissa arter äter på koraller medans andra inte gör det. Trådskaparens fråga var om det var många som haft problem med diadema som äter koraller, 5 av 6 som svarat har fått koraller uppätna eller tuggade på. Revsäkert?
  8. Är den kvar, och isf, har du en bättre bild?
  9. http://se.reeflex.net/tiere/975_Amphiroa_foliacea.htm Men jag tänker inte svära på det
  10. Om man läser kommentarer på reeflex så hittar man bland annat denna: Och på svenska står det nerkortar att han stödmatat sin med alger, nori, div animalisk föda. Och den åt fortfarande koraller. Vidare anser han att dessa inte hör hemma i revkar.
  11. Slår ännu ett slag för http://se.reeflex.net/tiere/417_Amblygobius_phalaena.htm som är en alldeles förträfflig fisk på att rensa sand och som jag har en del erfarenheter av. Jag kör med 3-5 cm sand och har en streamer som inte är allt för kraftig. Jag har satsat på djur för att hålla sanden i rörelse, så som sjöstjärnor, snäckor och fiskar. Efter en viss inlärningsperiod så gör jag inte längre vattenbyten. Har inte gjort ett vattenbyte på över 2 år.
  12. Jag har använt mig av lite olika macroalger för att hålla nere näringsämnen. Men som du säger så får man tillsätta lite extra av vissa spårämnen. Värt det enligt mig. Dock har jag inte råkat ut för att den försökt föröka sig.
  13. Den här fisken: http://se.reeflex.net/tiere/417_Amblygobius_phalaena.htm är magisk. Den rensade mitt kar på cyano när jag fick ett lite mindre utbrott. Inte haft något sedan dess trots att fisken är borta.
  14. Jobbigt om man har en eunice på 2 meter i bottenstenen..
  15. Min hänvisning till inläggen ovanför kom av kommentaren att du skulle bli förvånad om den åt koraller. Med tanke på att tråden startades med frågan om arten diadema setosum äter koraller och många har svarat att den gör det så reagerade jag på din kommentar som helt bortsåg från övriga inlägg. Det framgår inte någonstans att det gäller en specifik diadema. För andra personer som sitter i samma tankar på att införskaffa en sjöborre kan det då vara värt att förtydliga att det finns risk att diadema setosum äter koraller, men det behöver inte nödvändigtvis vara så. Det behöver heller inte vara så att bara för att den beter sig på ett sätt i ett kar, så beter den sig på samma sätt i ett annat. Tillgång på föredragen föda, vattenvärden och yta kan eventuellt spela roll för beteendet. Man bör vara medveten om att man tar en risk med att införa arter som visar tendenser till att inte vara revsäkra, även om de inte ätit av koraller tidigare. Därav min syrliga ton.
×
×
  • Skapa Ny...