Gå till innehåll

Tizy

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Profilinformation

 • Förnamn
  Peter
 • Stad
  Karlstad
 • Akvarievolym
  200+720
 1. Tizy

  Bästa Skummare

  Funkar den i sump också? Mitt kar är på 200 men kommer att köpa ett större inom kort... runt 800-1000 liter stort , Jag köper gärna en som är riktigt bra (får gärna kosta lite extra)
 2. Tizy

  Bästa Skummare

  Jag letar efter att köpa en bra skummare som ska vara i en sump på ca 100L.. Samt att den ska vara så tyst som möjligt. Hoppas ni har några bra förslag;)
 3. Tizy

  sump bilder

  Kan ni inte ta kort å lägga ut så man ser hur ni har gjort
 4. Tizy

  Sjukt Vatten m.m

  akvariet är ca 6 månader
 5. Tizy

  Sjukt Vatten m.m

  Hej jag har problem med vatten värden... för höga halter av nitrate hur ska man ta bort detta snabbt.. måste man ta bort något mer??? tror gruset i botten är en orsak till detta.. Någon som vet vad detta är??? Det vitani ser på bilden???? samt alla *censur* alger som finns i vattnet??? vad är detta? Kom med förslag vad jag ska göra...
 6. Hur ska man sänka värdena snabbt... Nitrite 05-1 ...... Fosfat 3 Varför har det blivit så???
 7. Tizy

  Svamp på fisk

  lägg den i sötvatten en stund.. 10 min ungefär... så försvinner det uv-c är bra mot detta också
 8. Tizy

  Oljigt vatten?

  Jag har inte den möjligheten... men vad kan detta bero på?
 9. Tizy

  Oljigt vatten?

  Våran 2 åriga son hjälpte till att mata fiskarna idag med ca en halv burk fling foder. vi försökte att fiska upp det mesta med håven .och körde runt med pumpen på botten för att få upp lagret med mat som låg där.Vi har 2 anemoner och några mjuk koraller men nu ser vattnet alldeles oljigt och grå grumligt ut, Vad ska vi göra!?
 10. Jag har ett nystartat akvarium där jag tänkte slänga in en uv-c men vet inte riktigt vilken typ eller styrka jag ska köra... vad händer om jag kör en för stor uv-c?
 11. Tizy

  Svart Alger????

  Jag har fått något på mitt korallgrus som ser ut som svart färg på botten i karet... Men det är inte överallt endast där det är bra cirkulation.
 12. Tizy

  Kirurger

  Jag har sett på mina kirurger att dom verkar ha saltkorn på kroppen samt på tjärt partiet. Ser inte ut som det är vita prickar för dom verkar lite större på tjärtpartiet....
×