Gå till innehåll

Gustav Ek

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Gustav
  • Stad
    Ystad
  • Akvarievolym
    54+25 Sump
  • Akvarie mått
    60x30x30
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Bubble Magus NAC5
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    15
  • Storlek på sump
    25L

Gustav Ek's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jo jag betalade i förskott, brukar göra det. Verkar vara en seriös hemsida så får hoppas på det bästa.
  2. Hejsan jag har en kort fråga angående http://www.meerwasser-aquaristik.de/onlineshop/catalog/index.php. Jag beställde lite grejer därifrån förra veckan och det har stått att det är paketerat och att jag får ett mail när det skickas. Det har dock haft samma status i drygt en vecka nu och jag får inga svar ifrån affären. Har jag blivit blåst, är detta en falsk webshop? mvh Gustav
  3. Köpte en digital ballast vid namnet lumatek och bytte lampan. Funkar superbt nu. Tack för all hjälp och Drakfisken.
  4. Hur högt upp sitter armaturen? Ser ut att sitta lite högt, hade nog sänkt den lite till runt 30 cm. Gillar ditt kar och scapen väldigt mycket med de två öarna:)
  5. Ja där finns både icecap och coralvue på Ebay för runt 1200 inkl shipping. Men går dessa att beställa? Har de inte 110v i Usa och vi har 220v?
  6. Har kollat alla kontakter och smörjt upp dem, fungerar fortfarande inte. Börjar gå på spåret att det är lampan. Drakfisken har superbra kundhantering och skickar en ny lampa. Undrar om det kan ha varit min timer som har smällt lampan om det skulle vara så, behövs speciella timers för mh lampor? Börjar även spåna på att byta ut ballasten om det skulle vara problemet, fungerar swedish growsystems ballaster med dubbeländade lampor? Tack för all hjälp!
  7. Hejsan nej tyvärr har jag ingen annan lampa som jag kan testa, men jag har svårt att tro att den skulle skapa problemet då den tänds lite och ser ut som den har kapacitet till att tända mer i blinkningarna.
  8. Hej alla och tack för snabba svar. Lampan har varit kall över ett dygn och blinkar fortfarande inte så det är inte problemet. Socklen är rätt och är en RC7, har inte en aning om vad det kan vara eftersom det funkade bra igår. Ska försöka dra ut och sätta i kablar i ballast och se vad som händer annars slänger jag skiten, fruktansvärt trött på den.
  9. Hejsan efter två månaders problem med lampor till min Gieseman 250W Ballast så fick jag äntligen igång den igår. Var borta över dagen och till min stora förtvivlan så funkar den inte när jag kom hem. När jag försöker tända upp lampan så lyser den väldigt svagt samtidigt som den blinkar precis som den inte får tillräckligt med el för att tända upp fullt och stängs sedan av efter några blinkningar som ser ut som försök. Vet någon vad detta kan bero på? Lampan fungerade utmärkt igår och lös jättestarkt, håller på att få spel har haft sådana problem med den nu och var glad att den äntligen funkar. mvh Gustav
  10. Fyllde år igår och fick en jättefin ny korall av min flickvän. Är en sk 'Open Brain' eller Trachyphyllia. Modifierad med saturation och contrast. Nuvarande utseende, möblerade om lite. Är med nöjd med detta. Förövrigt flyttar jag snart och undrar om ni har några tips på hur jag skall gå till väga. Flyttar från Ystad till Ggb så det resan är på ungefär 4 timmar. Jag tänkte att jag kan plocka upp korallerna och placera dem i påsar med vatten och sedan i en frigolit box. Själva akvariet tänkte jag tömma till hälften och köra upp så snabbt som möjligt med, är detta en dum idé? Vill undvika så mycket döda bakterier som möjligt så jag inte får en cykel till. mvh Gustav
  11. Vad kostar ett sådant akvarium på Hornbach? Skall uppgradera min sump till en modell större och undrar ungefär vad Hornbach tar för dem.
  12. Verkligen jättefint kar Ted, är klart imponerad av ditt fraggkar. Du har inte några fler mjukisar/lpser att sälja snart?
  13. Jättefint kar Andre, gillar det verkligen. Vad är detta för korall? http://img267.imageshack.us/img267/3746/pict4853.jpg Den var oerhört vacker, skulle gärna vilja införskaffa en.
  14. Låter som cyano, brukar uppkomma normalt vid uppstart om jag förstår det rätt. Vill du ha bort det snabbt så kan du ta bort det värsta och mörklägga akvariet 2-3 dagar, annars försvinner det förmodligen av sig själv när karet stabiliserar sig ytterligare.
  15. Jag har köpt lampor från Fish Street och den första var feltillverkad vilket resulterade att jag bröt lampan. Fick en i utbyte vilket jag gjorde precis samma sak, den ena kontakten på lampan var gjuten snett i både fall. Tänker bara köpa kvalitets lampor nu i alla fall.
×
×
  • Skapa Ny...