Gå till innehåll

naso

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  133
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Good

Om naso

Profilinformation

 • Förnamn
  Hasse
 • Stad
  Ystad
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-11-23
 • Antal år inom saltvatten
  5 år med 10 års uppehåll
 • Akvarievolym
  Endast Saltvatten Reefer 250 version 3
 • Antal år inom sötvatten
  C:a 25 år, startade cikldkar o växtkar på 80-talet

Senaste besökare till profilen

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. naso

  Inloggning?

  Nu fungerade det med användarnamn + lösenord! Äntligen ! Tack för tipset ! Och citerandet var avsett till Danne 031
 2. naso

  Aqua medic twincontroller

  Jag köpte den nya "touch-versionen" för några veckor sedan med titaniumvärmaren, utmärkt! För säkerhets skull har jag en liten billig digitalmätare som visar exakt samma som AM Twin, så den nya versionen är säkert mycket pålitligare. Jag ska ta` upp ämnet om ett år igen, med både pålitlighet på temp och när den går över på fläkt (eller efter sommaren). MVH: Hasse
 3. Jag är ganska säker på att felet ligger i boxen, för det var helt nytt ATO och den slår inte ifrån. MVH; Hasse
 4. I returkammaren i sumpen har Reefer en svagt streckad markering som ligger 15 cm från botten och det är rekommenderat för normal vattennivå för returpumpen. Den optiska sensorn satte jag därför vid den linjen. Jag snålade in på fel teknik, så det får bli en Tunze igen ( det hade jag för 10-15 år sedan, utan problem), men jag trodde som med allt annat att tekniken förbättrats.
 5. Den sitter i returkammaren, och påfyllnadsslangen har jag provat både uppe och nere, p.g.a häverteffekten. Jag tror att boxen är skräp, Tunzes kablar är redan inkopplade och säkrade, så jag tror inte på att det är helt hundra på Coral box ATO.
 6. naso

  Inloggning?

  Hej! Tråkigt med inloggningen, jag använder email + lösen, och får fortfarande logga in på "glömt lösenord?" därför kommer jag inte in så ofta nu på forumet. Jag får väl prova olika, tack!
 7. Hej! Jag får hela tiden logga in på "glömt mitt lösenord", mycket frustrerande. Tacksam för hjälp och svar, gick precis miste om en ATO till mitt akvarium! MVH: Hassse
 8. Jag kan inte logga in längre, så jag måste gå via " glömt ditt lösenord", jag betalar en struntsumma som medlem, men vill ändå kunna få kontakt med mina nördar, annars är detta meningslöst ! MVH: Hasse (naso)
 9. Ursäkta att jag inte kunnat svara, men kan bara logga in på "glömt mitt lösenord" sedan nya sidan kom till. Åter till ämnet, det är en coral box m. optiskt öga+ flottör, men jag tror att ögat inte fungerar, eller så är det i boxen. Jag har osmosdunken ( 25 L) under akvariet i mitt reefer 250, för jag ville inte använda den lilla glasbehållaren ( 8 L, eller något) som följde med. Flottören måste sitta i returpumpskammaren ( där kan man se vattennivån ) och påfyllnadsslangen upp i karet, men det hjälper inte. Därför undrar jag om en pålitlig osmolator med ordentliga delar som samverkar som de ska?
 10. Ursäkta, att jag inte svarat, men jag kan inte logga in mer än på " GLÖMT MITT LÖSENORD" Tack, men jag tror att jag kommit på det. Lightning var på, så det hängde sig nog där och nu har jag installerat om appen igen och låtit den vara off, man får hoppas att det bara var det ( kört detta i 36 timmar nu).
 11. Hej! Jag ställde in lampan på LPS och auto, fungerade några dagar sen släppte den wifi:t och började blinka i både belysning och den gröna lampan framtill med röda, korta blinkningar. Jag tog bort appen och installerade den igen, och fick tillbaka aqualed wifi. Nu fortsätter den att blinka igen, som sagt jag är inte bekväm med den nya tekniken och undrar vad jag kan göra? Nästa problem: ATO:n hänger sig, så det forsätter fylla vatten, provade med påfyllningsslangen i både sump och akvarium ( Reefer 250) Jag vill gärna få tips om en pålitlig osmolator?
 12. naso

  151-720 liter Nytändning efter 10 år

  Hej, det är nu i början innan den börjar skumma gegga. Det blev lite mycket skum, men jag tror att jag behåller den i ytavrinningsfacket. Jag torkar ändå rent skummare och topp så fort det blir lite gegg. UVC:n har jag inte startat än, men den kommer att gå på timer någon timme per dygn. // Hasse
 13. naso

  151-720 liter Nytändning efter 10 år

  Hej igen, det har varit många turer med uppstarten, först fick jag fel top till skummaren, sedan kass osmos, och nu fungerar inte ATO:n som den ska. Vilken är den pålitligaste eller näst intill automatisk vattenpåfyllning som man kan lita på, och hur är det bäst att placera flottör eller optiskt öga ( reefer 250, så det måste vara lämpligast i kammaren för returpumpen), eller inte? Och påfyllningen i karet, så att det inte blir en häverteffekt? Jag har installerat AquaMedic`s titanvärmare med deras Twin-kontroller för både värme och fläkt, känns säkert. Har även lagt i levande sand idag, men fy vad det blev grumligt. Fick fylla sockorna med vadd, men det är på gång i alla fall.
 14. naso

  151-720 liter Nytändning efter 10 år

  Man ska inte ha bråttom när man ska starta upp med bara nya grejer, osmosen var värdelös, så jag köpte ett nytt med silikatfilter och boosterpump för att vara på den säkra sidan. Har idag blandat salt och startat upp allting och det ser härligt ut. Lite mixter med att ställa in allt, men nu ser det bra ut. Lägger upp bilder sedan. Tack till alla som hjälpte mig med frågorna!
 15. Jag har varit i kontakt med dom nu, och vi hittade en annan lösning. Eftersom det går över Klarna, så tar inte dom Sparbanken Syd betalningar( märkligt), men nu är jag kund hos Företagsakvarium och de var mycket tillmötesgående, men det tog lite tid med kontakten. Så, jag vill bara ta tillbaks vad jag sagt om dom tidigare och allt är bra nu med boosterpump och nytt osmos+silikatfilter. TACK!
×