Gå till innehåll

koaala

Medlem
  • Antal inlägg

    352
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    jane
  • Stad
    sandviken
  • Antal år inom saltvatten
    13 sept...tror jag
  • Akvarievolym
    250
  • Akvarie mått
    100 x 50 x 50
  • Allmän beskrivning av dig
    Jag låter helst bli.
  • Antal år inom sötvatten
    Har haft sötvatten så långt jag kan minnas och har fortvarande, samt har jag trägårdsdamm
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    ca 30 kg
  • Storlek på sump
    ca 40 l

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

koaala's prestationer

Växande sjöstjärna

Växande sjöstjärna (9/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Vilken svensk butik säljer zooplankton och phytoplankton på nätet? Jag måste hitta någon att inte behöva beställa från utlandet. Zooplankton klarar inte av resa på fem dagar.
  2. Har fått alla koraller och de mår bra. De verkar inte ha fått några skador av att resa två dagar. Den enda korallen är väl bara den rosa-vita som inte vill riktigt. Vet inte heller riktigt vad det beror på för övriga koraller med samma krav verkar ju trivas. Fick också solkorallen, men vill ha flera och större, kommer nog lägga annonsen ut sedan. Nu kommer ja söka efter koraller som är jätte blåa, det är väl den färgen som fattas mest och svårast att få tag i.
  3. Tar tillbaka den, den rosa-vita lever än, den hade hamnat bakom stenarna bara. Den hade bara lossnat på den stora stenen det satt på. Den mår ingen bra, men än finns det hopp. Borde få mina koraller idag, det tog endå två dagar. Ringde till Ups igår och frågade, att varför tar det så lång tid? Nämligen såg att de var i Sverige redan igår morse. Fick bara svaret att till vissa delar i landet tar det alltid sådant tid att leverera. Bor man på nordpolen eller? Värre är det med fedex, till de tar det +5 dagar att leverera plankton.
  4. Har fraggat mitt Caulastrea furgata, den fina stora och runda. Var mycket lättare att göra än jag trodde, får avvakta lite och se hur den klarar sig, innan jag skickar iväg några bitar.
  5. Den rosa-vita korallen klarade sig inte, vad tråkigt. Det reste sig aldrig, men blev bara hängigare och hängigare och sen var det som bortblåst, inte ett enda spår kvar från honom, den gula dock kämpar på och iallafall har rest sig och har polyperna öppna på nätterna.
  6. Har två stora glasrosor i karet, har behållit de trots att jag vet att de verkligen kan bli en plåga, så nu var det dax och den ena flyttade sig mot andra korallen och kriget var lös. Petade på glasrosen lite för att få honom att ge sig av, men nej inte den här gången. Gick och hämtade då en grillpinne och stack i hålet han hade sin fot i och väntade tills han hade krympit ihop, snurrade då på pinnen och vips var glasros färdig att grillas.
  7. Det kanske beror på vart man bor och vem som kör ut den. Sist fick jag inget riktigt spårningsnummer heller, inget som funkade i alla fall, men jag kanske hade bara otur då och det kanske var flera människor som hade en dålig dag just då och det blev som det blev. De flesta korallerna klarade sig i alla fall, det var bara en sorts blåa skivor som det hade blivit gröt av.
  8. För jag har fått många förfrågningar om butiker jag beställt ifrån så kommer jag lägga det här, så även andra som inte vågar fråga kan ta del av det. 1.Whitecorals- Leverans av Ups, tog två dagar, kan hända massor på vägen, rekommenderar att övertala de att skicka med DHL-EXPRESS. 2. www.shop-meeresaquaristik.de Tysk affär, när de har frågor (en bakterie koloni var slut)eller skickar något info, så kommer det på rena tyska, trots att jag envisas att svara på engelska. Tack för att du finns Google Translate. I deras sista brev så tröttnade de till slut och bevisade mig vad jag alltid trodd att de faktisk kan engelska. De skickar med DHL-Express och det blev ca 24 timmar, rekommendation är att om du inte kan vara hemma ring till de i god tid och kom överens om något som passar till alla, perfekt kundtjänst. 3. Mailordercorals- levererar med UPS, får se vad det blir. Kostnaden för leverans ligger mellan 1100-1400 kr, men korallerna är mycket billigare, så om man beställer många så jämnar det ut sig.
  9. Blir lite smånervös framför leveransen, imorgon skickas det. Tycker inte om när något levereras med annat än dhl. Vad jag hört kan det bli mycket strul med Ups, då bestämde jag mig att få korallerna levererad till jobbet istället. Problemet med Ups är att om du inte är hemma när de knackar på din dörr kommer de att försvinna spårlöst tillsammas med den. Det står aldrig heller vilken tid leveransen beräknas att vara framme och det går inte att få kontakt med förarna heller. På jobbet finns det alltid någon som kan ta emot det. Dhl- Express är den bästa jag varit med om.
  10. Tyckte först att det var lite grövre sand, men jag har ju inget. Dem är fasta bitar, lika stora som granulat-mat till fiskarn( använder små kulor) alltså inte luftbubblor, men däremot kan det ju vara att någon gräver på/i sten och det endå är början av ett sand.
  11. Tropic marin 4 kg, har en 100 l, som har pumpar och värme i och står minst 2 dagar innan. Har inte mätt det nya vattnet, men vad man kan läsa så är saltet lågt på ca, mg och kh. Iallafall är de i balans, använde tidigare ett annat salt som var skyhög på bara ca och då är det värre, tycker jag.
  12. Tror att någon har lagt en massa ägg. Vad tycker ni, de finns bara på den stenen och lite under den. Det enda som var där då var sjöborre, men det kunde inte ju vara han för han är ensam och vet inte ens om han får några ägg. Vilket fall som helst kommer jag nog aldrig veta vrms de är, för de troligen blir upätna, men kul var det endå.
  13. Nej, menade byta saltvatten, tror att det är min nyblandad saltvatten som har så låga värden, tänkte dra värdena upp i karet först och sen börja pyssla med den nya vatten och rätta värdena innan jag lägger det nya vattnet i karet.
  14. Det är det som är felet med aqua calculator, den visar inte använda produkter. Enligt calkulator är mg dosering bara 385 g, hur i hela världen fick jag 1 kg då? Gick enligt beskrivningen på burken. Har lagt flytande ca och kh buffert till påfyllnadstunna, som är också på 200 l och tar ca 3-4 veckor att dömmas helt. 100 ml av varje. Mg lägger i sumpen direkt, några skopor varje dag. Borde kanske vänta 4 veckor med nytt vatten, bara för att se hur doseringen blir, för om jag fortsätter byta 25 % varje vecka, drar den värdena ner igen.
×
×
  • Skapa Ny...