Gå till innehåll

Barth

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Stefan
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    500 l kallt salt med inriktning på djup svensk västkust

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Barth's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Spännande med krabbtaska och paddtorsk! Det är två arter jag inte vågat ha, pasdtorsken är ju mest en mun med lite fisk runt Min filosofi har ändå varit att prova, och om inte annat så är det ju nån som blir mätt och glad (som nakensnäckan och tångsnärtan)!
  2. När man pratar om trollen.. Tänkte precis kolla in och se om det hänt något och så är det första inlägget på ett år Lysrampen har jag aldrig upplevt några problem med, men skadar definitivt inte att ha den jordad, anbefalles snarare. Troligen som du säger inducerade spänningar. Möjligt att plastbrickor mellan drivarna och chassit skulle kunnat ta bort det? Nåväl, kul att se att favoritfisken fortfarande lever! Vore skoj med fler bilder även om det inte är sånt du vill skylta med För min del har jag en ny hobby sen 1/11 nu, samma typ som du skaffat sist vi sågs. Hade varit kul att ses, misstänker att jag är skyldig dig lite djur
  3. Glöm för övrigt inte att lägga något under nya akvariet, min dammduk har räddat parketten hela sommaren igen! Jag tror dessutom att jag har haft problem med indunstning under sommaren, känns som att det är mycket mer vatten nu än i början på sommaren, så snart är det väl läge att göra ett vattenbyte och kolla salthalten.
  4. Lycka till! Hör av dig när du vill ha påfyllning, eller om du har vägarna förbi Gbg någon dag!
  5. Skummares kommer ge ganska bra värmebidrag! All Ulf som passerar igenom kommer värmeväxlas totalt med karet.
  6. Känner faktiskt inte till tävlingen, kanske hänger för lite här Bilderna är faktiskt tagna med en iPhone 4s, har testat lite med en ganska bra kompaktkamera, men bäst resultat lättast ger telefonen.
  7. Har idag lagt ner lite möda på karet, bland annat gört rent kylar-radiatorn till karet. Detta gör jag med blåspistol och dammsugare. Ett tips till alla er som använder kylare är att se över kylaren och göra rent den med jämna mellanrum, dammet som sätter sig i radiatorn minska kylarens effektivitet avsevärt! Bifogar lite nya bilder! Skålsnäckan är en klar favorit!
  8. Jag har iofs en blå filtermatta i sumpen för att reducera partikelmängden också. Vattenbytet har jag designat så att jag har en trevägsventil efter returen (via kylaren) upp till karet, denna kan jag rikta så att bara sumpens innehåll cirkuleras genom kylaren. Så när jag gör vattenbyte så stänger jag av systemet, riktar om ventilen, tömmer sumpen, i med nytt vatten i sumpen, startar cirkulationen. Därefter väntar jag tills det nya vattnet i sumpen har samma temperatur som uppe i karet, då börjar jag portionera upp det i tanken genom att ställa om trevägsventilen så jag skickar upp ca 20-30 liter i taget med kanske 10 minuters mellanrum sen gradvis mer tills jag känner att det är klart, på detta sätt chockat jag inte invånarna om det skulle diffa lite i temp eller salthalt.
  9. Tångsnärtan är tyvärr både svår att hitta och fånga, men det är nog min absoluta favoritfisk. Säreget utseende och lagom aktiv med egen personlighet. Jag har en ganska rejäl skummare och dito kylare. Matning och skötsel har varit eftersatt sen slutet av februari då jag gjort mitt examensarbete i Sthlm. Sambon har dock matat lite nån gång i veckan. Fungerar förvånansvärt bra, men börjar kännas dags att byta vatten!
  10. Tack! Jag vet inte om jag ska vara ärlig däremot vet jag att sjöborrarna mumsat i sig av valthornssnäckornas äggsamlingar.
  11. Hittade precis en nakensnäcka i sumpen, som dessutom höll på att lägga ägg! Nu blev jag glad, så jag bjuder på ettor bilder till! Neptunsnäckorna lägger för övrigt flitigt med äggsamlingar också.
  12. Tänkte bjuda på en liten bild på en av mina firrar såhär på kvällen.. En söt liten tångsnärta är vad det är.
  13. Mikoto: Det vi kallar "kalk" och använder i återandningsapparater (rebreathers) är bra mycket mer komplicerat än så. Reuben: Jag har massa rb-kalk liggandes, hör av dig om du vill ha lite. /Stefan
×
×
  • Skapa Ny...