Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Barth

Medlem
 • Antal inlägg

  54
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Om Barth

 • Födelsedag 1984-09-01

Profilinformation

 • Förnamn
  Stefan
 • Stad
  Göteborg
 • Akvarievolym
  500 l kallt salt med inriktning på djup svensk västkust
 1. kallvatten

  Spännande med krabbtaska och paddtorsk! Det är två arter jag inte vågat ha, pasdtorsken är ju mest en mun med lite fisk runt Min filosofi har ändå varit att prova, och om inte annat så är det ju nån som blir mätt och glad (som nakensnäckan och tångsnärtan)!
 2. kallvatten

  När man pratar om trollen.. Tänkte precis kolla in och se om det hänt något och så är det första inlägget på ett år Lysrampen har jag aldrig upplevt några problem med, men skadar definitivt inte att ha den jordad, anbefalles snarare. Troligen som du säger inducerade spänningar. Möjligt att plastbrickor mellan drivarna och chassit skulle kunnat ta bort det? Nåväl, kul att se att favoritfisken fortfarande lever! Vore skoj med fler bilder även om det inte är sånt du vill skylta med För min del har jag en ny hobby sen 1/11 nu, samma typ som du skaffat sist vi sågs. Hade varit kul att ses, misstänker att jag är skyldig dig lite djur
 3. Kallvatten

  Glöm för övrigt inte att lägga något under nya akvariet, min dammduk har räddat parketten hela sommaren igen! Jag tror dessutom att jag har haft problem med indunstning under sommaren, känns som att det är mycket mer vatten nu än i början på sommaren, så snart är det väl läge att göra ett vattenbyte och kolla salthalten.
 4. Kallvatten

  Lycka till! Hör av dig när du vill ha påfyllning, eller om du har vägarna förbi Gbg någon dag!
 5. kallvatten

  Skummares kommer ge ganska bra värmebidrag! All Ulf som passerar igenom kommer värmeväxlas totalt med karet.
 6. Kallvatten

  Känner faktiskt inte till tävlingen, kanske hänger för lite här Bilderna är faktiskt tagna med en iPhone 4s, har testat lite med en ganska bra kompaktkamera, men bäst resultat lättast ger telefonen.
 7. kallvatten

  Varför inte glas?
 8. Kallvatten

  Har idag lagt ner lite möda på karet, bland annat gört rent kylar-radiatorn till karet. Detta gör jag med blåspistol och dammsugare. Ett tips till alla er som använder kylare är att se över kylaren och göra rent den med jämna mellanrum, dammet som sätter sig i radiatorn minska kylarens effektivitet avsevärt! Bifogar lite nya bilder! Skålsnäckan är en klar favorit!
 9. Kallvatten

  Jag har iofs en blå filtermatta i sumpen för att reducera partikelmängden också. Vattenbytet har jag designat så att jag har en trevägsventil efter returen (via kylaren) upp till karet, denna kan jag rikta så att bara sumpens innehåll cirkuleras genom kylaren. Så när jag gör vattenbyte så stänger jag av systemet, riktar om ventilen, tömmer sumpen, i med nytt vatten i sumpen, startar cirkulationen. Därefter väntar jag tills det nya vattnet i sumpen har samma temperatur som uppe i karet, då börjar jag portionera upp det i tanken genom att ställa om trevägsventilen så jag skickar upp ca 20-30 liter i taget med kanske 10 minuters mellanrum sen gradvis mer tills jag känner att det är klart, på detta sätt chockat jag inte invånarna om det skulle diffa lite i temp eller salthalt.
 10. Kallvatten

  Tångsnärtan är tyvärr både svår att hitta och fånga, men det är nog min absoluta favoritfisk. Säreget utseende och lagom aktiv med egen personlighet. Jag har en ganska rejäl skummare och dito kylare. Matning och skötsel har varit eftersatt sen slutet av februari då jag gjort mitt examensarbete i Sthlm. Sambon har dock matat lite nån gång i veckan. Fungerar förvånansvärt bra, men börjar kännas dags att byta vatten!
 11. Kallvatten

  Tack! Jag vet inte om jag ska vara ärlig däremot vet jag att sjöborrarna mumsat i sig av valthornssnäckornas äggsamlingar.
 12. Kallvatten

  Hittade precis en nakensnäcka i sumpen, som dessutom höll på att lägga ägg! Nu blev jag glad, så jag bjuder på ettor bilder till! Neptunsnäckorna lägger för övrigt flitigt med äggsamlingar också.
 13. Kallvatten

  Min nya trollkrabba har ömsat skal!
 14. Kallvatten

  Tänkte bjuda på en liten bild på en av mina firrar såhär på kvällen.. En söt liten tångsnärta är vad det är.
 15. Mikoto: Det vi kallar "kalk" och använder i återandningsapparater (rebreathers) är bra mycket mer komplicerat än så. Reuben: Jag har massa rb-kalk liggandes, hör av dig om du vill ha lite. /Stefan