Gå till innehåll

tiomm

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  259
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

20 Neutral

Om tiomm

Profilinformation

 • Förnamn
  Mikael
 • Stad
  Stockholm
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-12-22

Senaste besökare till profilen

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Upplevde också att mina koraller såg bättre ut efter att ha övergett Balling för Triton. Har du några planer på att dosera aminosyror eller annan korallnäring?
 2. tiomm

  Po4 0. No3 0. KH 4.8. Vad göra.

  Vattenbyten ska definitivt räcka för att hålla KH, cal och mg i schack i ditt kar. Mitt bästa förslag är att byta till Red Sea Coral Pro salt som har höga nivåer av dessa ämnen. Du kommer få en topp när du byter vatten, men lps och mjukisar har i min erfarenhet inga problem med det. Körde mitt nano på 50 liter enligt denna modell och det mådde prima.
 3. tiomm

  Nero 5

  Jag tycker att du ska identifiera vilken typ av flöde du söker, eftersom flödet är olika beroende på de tre pumparna du nämner. Neropumpen går ju även att rikta något, medan Vortech skjuter rakt fram.
 4. tiomm

  pocillopora mår inte bra

  Började problemen med korallen innan du började dosera NoPox? För min del fick jag alltid problem med vissa koraller efter att jag doserat Nopox enligt högsta rekommenderade nivå.
 5. tiomm

  0-150 liter Mattias & Aleks 54L (Nano)

  Det är vanlig mattsvart sprayfärg som jag hade på utsidan. Väggen satte jag fast med silikon och om jag minns rätt var den 7-8cm djup. Det var precis lagom för att få plats med kinaskummare, värmare och ATO.
 6. tiomm

  0-150 liter Mattias & Aleks 54L (Nano)

  Körde en gång ett kar i samma storlek som jag byggde intern sump i. Tog en timma och allt som behövdes var en svart plexiglasskiva och en bågfil. Rekommenderar dock att man limmar bafflarna innan väggen sitter på plats. Det var ett helvete att göra i efterhand [emoji849]
 7. tiomm

  Stödmedlemmar 2018

  Swishade för några veckor sedan och har inte tagit emot bekräftelse eller lottnummer.
 8. tiomm

  PAR-mätare - Stockholm

  Finns här någon själ som har verktyg att mäta PAR i ett kar? (Rim pga juletider). Behöver hjälp att identifiera ljusintensiteten i mitt akvarium. Ersättning utlovas naturligtvis.
 9. tiomm

  Tips layout hörnakvarium

  Börja i andra änden och ta en funderare över hur du vill att korallerna placeras/synas i karet, och gör en stenformation som möjliggör detta.
 10. tiomm

  Mini fraggdel i sumpen par 38

  Jag körde med en PAR38 lampa i ett 30x30-kar för något år sedan. Det växte väl, men inte så snabbt. Min lampa köpte jag på eBay och var tillverkad för koraller. Om du vill komma billigt undan men ändå ha något som är tillverkad för ändamålet rekommenderar jag något liknande istället för att köpa en vanlig blå lampa och hoppas att det fungerar. https://www.ebay.com/itm/21Watt-LED-Coral-Reef-Light-PAR30-LED-Aquarium-Lights-E27-LED-Refugium-Lamp-Bulb/263357960601?var=563531846517&hash=item3d515b9199:m:mEv1eEN-zkEReklJ3N16zXQ
 11. tiomm

  Aqua medic evo 4

  Det kan jag inte ge något erfaret svar på. Jag har min enhet ca 50cm ovanför doserbehållarna och den dumpar sedan vätskorna rakt ner i sumpen. Har ingen slang efter pumphuvudet på någon utav dem. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 12. tiomm

  Aqua medic evo 4

  Jag använder den sedan i somras och har inget att klaga på. Doserar på samtliga fyra kanaler och har inte upplevt några problem eller störningar. Det är också smidigt att displayen sitter på en egen enhet, så man kan placera den vid sina andra kontroller och slippa rota runt i sumpen när man vill göra justeringar. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 13. tiomm

  0-150 liter Karakaret

  Härligt att se att du är igång med karet! Ska bli kul att följa. Riktigt snygg scape också.
 14. tiomm

  Geisemann aurora hybrid

  Har du låtit strömmen sitta i en stund? Har ingen Aurora, men väl en ATI Hybrid och den tar nog minst en minut att tändas efter att man satt i strömmen.
 15. Skaffade nyligen ett begagnat kar på 120 x 60 x 40 cm i 12mm optiwhite. Skall vara tillverkat av Majornas Glas för ca 2,5 år sedan och stått tomt tills nu. Två dagar efter fyllning ser jag små ränder i silikonet, på insidan av karet. Det är synligt på en av långsidorna, ca 10 cm långt, mellan frontglaset och. Silikonet har också mörka fläckar i närheten av området. Jag har dålig koll på vad som anses acceptabelt vad gäller silikonskador och ber om råd. Är detta normalt och kan jag låta det vara? Karet står på en aluminiumställning med bänkskiva och akvarieunderlag mellan kar och bänk. Karet står i våg, från alla kanter och på diagonalen.
×