Gå till innehåll

Torreador

Medlem
  • Antal inlägg

    131
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Charlotte
  • Stad
    Växjö
  • Antal år inom saltvatten
    0
  • Akvarievolym
    20
  • Allmän beskrivning av dig
    Jag har idag 4 st akvarium.

    1 st 260 liter med Malawiciklider

    1 st 30 lit Svartvatten med Guppy

    1 st 17 lit som för närvarande är tomt förutom på en liten ancistrus

    1 st 17 liter med lite blandade tetror

    1 st 20 liters saltkar på uppstart

    Jag bloggar på www.bondmoran.nu
    Hälsa gärna på där :-)
  • Akvarietillverkare
    aquael
  • Antal år inom sötvatten
    6 år ungefär
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    2

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Torreador's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ok, super!! Då gör jag så :-) Kommer ner till dig när det är dags!
  2. Hej på er För några år sedan hade jag ett saltvattensnano och det var igång i ca 1 år. Sedan fick jag problem och de få invånare jag hade dog, jag lät det bara vara igång med den levande sten och de få koraller jag hade. Vi flyttade och karet blev stående i ett hörn och där blev det liksom bortglömt i all flyttning, nya rutiner, sjukdom och allt. Låter säkert helt galet men jag hade 6 små kar igång just då (fast sötvatten) och mitt lilla salt-projekt föll ur min virriga skalle. Det torkade ut och har sedan stått där under de två år vi bott där. Nu flyttade vi igen och jag hittade mitt gamla kar och nu ska jag göra ett nytt försök. Kan man återanvända den levande sten som jag hade i karet som har torkat? Ska man rengöra den eller bara starta upp det, göra täta vattenbyten och låta det stå utan invånare tills man vet hur värderna är? Eller är det bara att kasta och köpa ny?
  3. Alexcarina: Ja, det var helt utan cirkulation och ljus i över en månad. Reuben: Åh, spännande :-) Hoppas jag hittar lite liv snart nu då :-D Krille: Underbart :-D Jag avvaktar läget lite och kollar så allt går bra och om det kommer upp något. Hör av mig annars :-) /Bondmoran
  4. Tjena Krille :-) Det som retar mig mest är att den som jag fick av dig dog. Den var superfin och hade brett ut sig över hela övre delen av en av stenarna. Dessutom lite kul att ingen visste exakt vad det var :-) Jag ska avvakta någon vecka och se om jag ser något tecken på liv någonstans där de andra suttit. Men annars kommer jag gärna neröver och ser vad du har :-) Du är en pärla! Tack! /Bondmoran
  5. Hej på er Jag startade upp mitt första saltvattenkar för ett år sedan, ett litet 20 liters som jag fick i present. Allt gick bra med det förutom några små missöden som berodde på min okunskap men överlag bra. MEN i december så hände allt på en gång, fisken som jag hade i dog, det blev världens alginvasion (bruna saker) sen brakade pumpen sönder och en lampa gick sönder samtidigt och allt var kaos här så jag hann inte ta hand om det. Den boxarräkan som var kvar dog kort därefter så då släckte jag även den blå lampan som var kvar och sedan fick det stå helt enkelt. Inte en bra lösning men så blev det tyvärr. I förra veckan kände jag att NU äntligen ska jag ta tag i det igen. Jag lagade pumpen, köpte en ny lampa och tände upp. Alla koraller hade dött utom en liten grön skiva som klängde sig kvar. Två sniglar (vet inte vad de heter, skalet är svart och gulrandigt, snigeln är avlång och har en svart snabel) levde också samt 200 (typ) små små vita stjöstjärnor. Även ett gäng pods (heter de så? pyttesmå räkor typ) simmade omkring. Jag gjorde rent karet från "bös" och gjorde ett 50% vattenbyte, körde igång pump och lampor och lät det stå några dagar, har nu satt i 2 små fiskar och en korall (lågväxande typ gräs, vet ej vad den heter). Två dagar sedan nu och både korall och fiskar mår väl. Nu till min fråga: Kan det finnas "fragment" av de gamla korallerna kvar så att de kan komma upp igen?? Jag hade flera skivor, ett kenyaträd, tre st xenia och två till varav en som var som illgrönt gräs och en som var okänd (inte ens Stig visste vad det var). Kan det börja leva i karet igen av saker som inte syns nu menar jag? /Bondmoran
  6. Mina överlevde inte ens en natt ihop, på morgonen var den ena bara smulor och den andra blev just frukost :-(
  7. DaTrucka: menar du att man kan lägga på superlim direkt på själva korallen? Och sedan snabbt ner i akvariet och sätta den på levande sten? Eller måste man ta upp levande stenen och sätta den i en hink först och limma där och sedan flytta över till karet när det torkat? Om man kan limma och sedan sätta fast den direkt i akvariet, där man vill ha den vore det ju strålande!!! Kan man även fästa på lodräta ytor då? Sätter det sig så bra?
  8. Jag köpte precis samma kar som du, också i december och också på Tassar och Morrhår :-) Tyvärr har jag inte kommit så långt med korallerna, det har kommit så mycket annat i vägen så jag har tyvärr bara tre koraller i mitt kar än så länge. Men till veckan ska jag åka ner till Stig och köpa lite nya :-) I mitt kar har jag 1 eremitkräfta, 2 turbosnäckor, 2 snäckor med snabel (vet inte vad de heter), 1 boxarräka (som härskar i karet... suck) och 1 fisk som jag inte alls minns vad den heter just nu. Den är hälften gul och hälften rosa. Fick den i present av en vän och den får bo kvar trots att den egentligen ska ha större kar. Men den verkar trivas och må bra. Har testat ett par sexyshrimp men de blev uppätna av boxarräkan :-( Testade en liten gul goby också men den fick inte äta för den andra fisken så den dog. Så det får vara bra med de invånare jag har, nu är det koraller som gäller :-) (jag valde att inte ta clownerna från tassar, sparar dem tills jag kan skaffa ett större kar)
  9. Att det är räkan som tagit dem är jag dock rätt säker på... jag släppte i dem i går kväll och i morse satt han och mumsade på det som var kvar av den ena. Han är rejält aggresiv och anfaller även mina fingrar om jag stoppar dem i karet... Sniglarna och eremitkräftan är han på så fort han får chansen. Även fiskar som kommer i närheten. Kanske han har för lite plats helt enkelt?
  10. En bild jag tog på dem i går kväll med mördaren i bakgrunden...
  11. I går var jag och köpte 2 st sexy shrimp till mitt 20 liters nanokar (och en söt liten gobiodon okinawae). I morse när jag vaknade hade min boxarräka (stenopus scutellatus) tagit båda två :-( Är de små mördarmaskiner? Kan jag ha andra djur i karet över huvudtaget? Och vad i så fall? Jag har en eremitkräfta i karet också och det går bra. Boxarn ger sig på honom också i bland men han kryper in och gömmer sig och har klarat sig än så länge. Min turbosnäcka dog och jag vet inte om det kan ha varit eremiten eller boxarn som dödade den. Sedan testade jag 3 fiskar, två histrio och en "blenny" (tror jag de kallas), de dog alla tre samma natt - kan det ha varit boxarräkan även den gången? Vad har ni för erfarenheter av boxarräkor?
  12. Nu blir jag besviken:-( Det var Mats (har jag för mig att han heter) som hjälpte mig och han vet mycket väl vilket kar jag har för vi pratade om det flera gånger under tiden jag var där.
  13. Det var en turbosnäcka, den låg nog död i två tre dagar innan jag märkte det.
  14. Jag kollar tempen varje dag men visst kan den tillfälligt gått upp utan att jag märkt det. Ska åka ner till stig o höra vad han har o vad han tycker.
×
×
  • Skapa Ny...