Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Stensson

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  638
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

75 Good

Om Stensson

 • Födelsedag 1974-05-28

Profilinformation

 • Förnamn
  Artur
 • Stad
  Tranås
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-04-13
 • Akvarievolym
  540
 • Ljusuppsättning
  Hybrid

Senaste besökare till profilen

1 082 profilvisningar
 1. När du inte hinner/orkar dosera manuellt så sätt i gång någon form av balling. tex balling light med doserpump.
 2. ahh :-)
 3. Det röda fältet saknas hos mig , men är stödjande till 2019-04- nåt?
 4. Vet inte riktigt vilken reaktor du tänkt dig, men varför döda pods, nytto bakterier ect med ett uv? Uv filter är ju lätt att rengöra, om man vill spara in på en pump så hade jag satt det före hellre än efter.
 5. 151-720 liter

  Blev en julklapp från korallfisken idag. Jäkligt vacker. En Zebrazoma veliferum köptes oxå in då min gamla lämnat in. Men den fick så möe stryk så fick ta ut den o lägga in i ett annat kar. Lite irriterande.
 6. Minns jag rätt så kan du i aquacalc få den uträkningen efter några dagar I mitt 540 så tror jag att jag doserar 45 ml tot / dag av kh mg o ca rör sig knappt. Mät nu, behöver man tillsätta så håll pejl på ml vänta ett par timmar o mät igen. Sedan går det ju mäta senare igen på kvällen o se hur värdena förändras. Så slipper du de stora diffarna dagen efter. Tror inte det går säga en exakt dos som du skall börja justera emot. Utan det är lite dagliga mätningar som skall till. Tråkigt svar jag vet..
 7. 151-720 liter

  En film på vad som finns i.
 8. 151-720 liter

  Nu skall karet få puttra på. Det börjar bli klart, ev så sätter jag en till pelare längst till höger och lyfter ned knapparna ned till sanden. Sedan skall bara sps ta fart.
 9. Många är nog dåliga på att göra reklam oxå. länkas det på fb så måste man vara medlem för att läsa om jag minns rätt.
 10. Mätte just mitt kalium: 280 . Dags att dosera lite igen med kvarnsalt. Bra att följa trådar, enkelt att hitta tillbaka till dem ett par år efter :-)
 11. 151-720 liter

  Lite mer påfyllning Bra packat, bra värme i kartong. Varje burk är märkt med beskrivning. från m0jjen ( fredrik ) här på forumet. Har inte riktigt bestämt mig än var de skall sitta. Får fundera medans jag dippar dem. Angenäma problem. Igår fick jag äntligen min refractometer från Kina. Vill ha en i reserv då jag inte helt 100 litar på min då den är lite sönder. 2 månader tog det. Varav posten Sverige hade nästan 3 veckor på sitt samvete. Man betalar den nya avgiften direkt och endock tar det 3 veckor.Varav det inte fanns någon spårning under denna tiden. Sjukt dåligt. Tror nog att kina marknaden får sig en törn tack vare posten. Avgiften är inget jag klagar på, däremot ledtiden. Det första som händer då jag packar upp den och lägger den på karet, är att man efter en stund stöter till den så den åker i karet. Och så är den kass. Helt underbart. Blev så lack så jag i två sek funderade på att köpa en från svea, men beslöt mig sedan för att ta en digital från US istället. Borde ha gjort det från början :-(
 12. En sådan skummare? Isf, de är sådär, väsnas lite visst skummar de när de är inkörda, men inte speciellt bra. om slangkopplingen är sönder vid översta strecket så är det bara att värma slangen i varmt vatten och trä på den så den kommer över kopplingen vid det nedre strecket. Du kan behöva lite längre syreslang 4/6mm men det är billigt.
 13. 151-720 liter

  Lite nytt i karet från korallfisken. favia chalice chalice
 14. Aceton löser nog inte, men kan finfördela.Är väl där som det används och det som egentligen menas. DSMO skulle jag tro löser det. Används för flubendazol. Men jag hade inte använt det i mina kar. Diskus är skapligt glupska så avmaskning ges bäst via mat. Värre med plattmask på koraller, men har David märkt någon skillnad så varför inte testa i ett separat kar för att se om det fungerar bättre med aceton.
 15. 151-720 liter

  Skadat vackra koraller Ken.