Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Stensson

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  621
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

68 Good

Om Stensson

 • Födelsedag 1974-05-28

Profilinformation

 • Förnamn
  Artur
 • Stad
  Tranås
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-04-13
 • Akvarievolym
  320
 1. Japp, funkar bra. bra kundtjänst.
 2. var köper du kalibrering till den? kalibrerar du mot 2 punkter?
 3. 151-720 liter

  Det är på gång åt rätt väg iaf. Hoppas man slipper problem får då backar man 7 steg och tappar nära lusten.
 4. 151-720 liter

  De nya korallerna samt fisk verkar fungera i karet. Försökte ta ett mobilfoto med orange filter. Blir så där tycker jag i färgåtergivning. Förmodligen jag som är en klåpare. Hur som haver, korallerna har lite att växa i nu. Har försökt att placera dem rätt så spritt i karet.
 5. 151-720 liter

  Vart och hämtat upp anthias på kf. Samt lite koraller hos micke. Fantastiskt vackert kar micke har Skickat från min SM-G920F via Tapatalk
 6. skummare är en deltec 1350 god för 500 liter. karet är 500 + sump så den är inte för kraftig.Skummar normalt. Belysning är två st 300 w men kör knappt på 40-50 % gissar jag. Hade pacific sun 145w + 2 x24 t5 tidigare över ett mindre kar och var i princip ingen skillnad på acans.
 7. Tjena Haft Acans i omgångar under ganska lång tid. Har dock aldrig fått dem att trivas riktigt. De blir aldrig/sällan fluffiga. Försöker punktmata men märker ingen skillnad. korallerna öppnar inte upp sig för att ta mat. Testat att ställa dem i mindre flöde/ ljus,men samma sak där de fluffar aldrig riktigt till sig. Hittar inte riktigt problemet. De står på botten i ett kar som är 60 högt. Mina pumpar är i övre delen av karet, visst är det flöde i karet men inget direkt på Acans. 9,6 kh, lite lågt mg ett tag ,men är uppe på 1380 nu så borde vara skapligt schysst, Ca är uppe på 500, och har varit i 2 veckor utan någon speciell dosering. Salt är ok 1,026 Har även micromussa och har haft i många år, blir inte fluffiga, och växer inget heller. I flera år har jag kört med tropic marine ,blue tresure salt, nu går karet med Aqua forrest reefsalt sedan från oktober. Blandar salt med osmos ( med nya filter/membran) Jag vet inte riktigt vad jag missar, någon som har tips? Sps växer och färgar ut fint , acropora mm.
 8. Har en DC-6000. När jag köpte den för ett par år sedan så var den tvärdöd. Fick ny ström adapter. Fortfarande död. Mätte upp allt och det visade sig att det var själva strömkabeln som var kass. ( Vanlig strömkabel till dator typ) Bytte och fick igång den. Funkade sedan felfritt nåt år tills för 6 månader sedan. Exact samma fel som din. Kom ihåg att jag hade reservadeptern liggandes. Funkar felfritt nu.
 9. 151-720 liter

  Hämtade hem lite plexi till sumpen ifrån jula. Vill ha den rätt så tät så minskar avfuktningen lit iaf. Korallfisken ärades även de med ett besök. Blev en eyphylia ancora 2 putsarräkor 10 st erimiter 10 turbos 2 sjöstjärnor 5 Nassarius Tror det blir ett bra tillskott till befintlig städpatrull.
 10. 151-720 liter

  Det tar sig Har en Japansk sarcophyton som alltid viker ihop sig som en mussla när något är galet i karet. Men är på rätt väg. Inser dock att jag nu behöver mer acropora :-) Lite mer utrymme nu.
 11. 151-720 liter

  Går sakta framåt. Det som kan vara ett problem är att turbosniglar hänger vid ytan nu i 2 dagar. Känns som vattnet inte är optimalt. Märker dock inget på koraller som är i.
 12. 151-720 liter

  Nu har nästan allt från ebay kommit. Idag och i morgon blir det att skära glas. Bafflar till sump. I veckan måste även ramen för ledbelysningarna snickras till. Frågan är om man skall beställa lite mörk plexi för refugium. Har inte haft några stora problem med alger i sump. Men visst finns det lite oönskat här och där.
 13. 151-720 liter

  Var oxå inne lite på att ha bakre delen av sumpen som något vb fack. Få se hur jag gör. Väntar på ett par saker till från ebay. Sedan kan jag sätta igång på allvar.
 14. 151-720 liter

  Har en del glasborr beställda från ebay passade även på att beställa glasskärare modell bättre. Ramlar väl in om en vecka tills en månad. När jag funderar lite på hur sump skall delas upp så känns sumpen liten. Det som är lite kul är att sumpen är längre än gamla karet. Sumpuppdelning måste bli Ned från kar - Filtersockor. Skummare Refugium Retur Sedan vill man ha ett fack för vattenbyte. Och redan där börjar det bli tajt med utrymme. 3 st filter socker funderar jag på att ha i sump. En socka kommer sätta igen sig på någon dag 2 borde räcka. Ungefär som detta
 15. 151-720 liter

  Har äntligen fått lov att att plocka hem ett större kar :-) För ett par veckor sedan hämtades detta Mått 160x60x60 Sump l120xd40xh45 Det som måste bli bättre är Sladdar mm måste på något sätt gömmas. Måste kunna nyttja sump för vattenbyte på något smidigt sätt. Nedan kar kommer att läggas ned