Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Stensson

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  631
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

73 Good

Om Stensson

 • Födelsedag 1974-05-28

Profilinformation

 • Förnamn
  Artur
 • Stad
  Tranås
 • Stödjande medlem t.o.m
  2019-04-13
 • Akvarievolym
  320
 1. 151-720 liter

  En film på vad som finns i.
 2. 151-720 liter

  Nu skall karet få puttra på. Det börjar bli klart, ev så sätter jag en till pelare längst till höger och lyfter ned knapparna ned till sanden. Sedan skall bara sps ta fart.
 3. Många är nog dåliga på att göra reklam oxå. länkas det på fb så måste man vara medlem för att läsa om jag minns rätt.
 4. Mätte just mitt kalium: 280 . Dags att dosera lite igen med kvarnsalt. Bra att följa trådar, enkelt att hitta tillbaka till dem ett par år efter :-)
 5. 151-720 liter

  Lite mer påfyllning Bra packat, bra värme i kartong. Varje burk är märkt med beskrivning. från m0jjen ( fredrik ) här på forumet. Har inte riktigt bestämt mig än var de skall sitta. Får fundera medans jag dippar dem. Angenäma problem. Igår fick jag äntligen min refractometer från Kina. Vill ha en i reserv då jag inte helt 100 litar på min då den är lite sönder. 2 månader tog det. Varav posten Sverige hade nästan 3 veckor på sitt samvete. Man betalar den nya avgiften direkt och endock tar det 3 veckor.Varav det inte fanns någon spårning under denna tiden. Sjukt dåligt. Tror nog att kina marknaden får sig en törn tack vare posten. Avgiften är inget jag klagar på, däremot ledtiden. Det första som händer då jag packar upp den och lägger den på karet, är att man efter en stund stöter till den så den åker i karet. Och så är den kass. Helt underbart. Blev så lack så jag i två sek funderade på att köpa en från svea, men beslöt mig sedan för att ta en digital från US istället. Borde ha gjort det från början :-(
 6. En sådan skummare? Isf, de är sådär, väsnas lite visst skummar de när de är inkörda, men inte speciellt bra. om slangkopplingen är sönder vid översta strecket så är det bara att värma slangen i varmt vatten och trä på den så den kommer över kopplingen vid det nedre strecket. Du kan behöva lite längre syreslang 4/6mm men det är billigt.
 7. 151-720 liter

  Lite nytt i karet från korallfisken. favia chalice chalice
 8. Aceton löser nog inte, men kan finfördela.Är väl där som det används och det som egentligen menas. DSMO skulle jag tro löser det. Används för flubendazol. Men jag hade inte använt det i mina kar. Diskus är skapligt glupska så avmaskning ges bäst via mat. Värre med plattmask på koraller, men har David märkt någon skillnad så varför inte testa i ett separat kar för att se om det fungerar bättre med aceton.
 9. 151-720 liter

  Skadat vackra koraller Ken.
 10. 151-720 liter

  Dags för en liten uppdatering Har inte riktigt fått till mina värden i karet så har precis fyllt behållare för triton icp-oes för att se om något strular med värden. Saknar den riktiga utfärgningen på koraller samt ingen direkt tillväxt. Har även fått hem följande Fauna marines multireference. Har väl mest tänkt att använda den för kalibrering av refraktometer. Värdet för salthalt är dock i psu och inte ppm av någon lustig anledning. Produktbild stämmer inte överens med den flaskan som levererades. Men de sidor som jag har gogglat så verkar det vara samma värden. Glo T5 "DIY" 2x54w Arcadia reflektor 2 st Ati true actinix x1 Ati coral plus x1 Tycker ljuset blev mycket bättre. Får hoppas koraller får en lite extra boost utav detta. Ett par skivor till på bänken, bara inte fått tummen ur för att dra ned detta till någon som kan finsåga resterande åt mig.
 11. Japp, funkar bra. bra kundtjänst.
 12. var köper du kalibrering till den? kalibrerar du mot 2 punkter?
 13. 151-720 liter

  Det är på gång åt rätt väg iaf. Hoppas man slipper problem får då backar man 7 steg och tappar nära lusten.
 14. 151-720 liter

  De nya korallerna samt fisk verkar fungera i karet. Försökte ta ett mobilfoto med orange filter. Blir så där tycker jag i färgåtergivning. Förmodligen jag som är en klåpare. Hur som haver, korallerna har lite att växa i nu. Har försökt att placera dem rätt så spritt i karet.
 15. 151-720 liter

  Vart och hämtat upp anthias på kf. Samt lite koraller hos micke. Fantastiskt vackert kar micke har Skickat från min SM-G920F via Tapatalk