Gå till innehåll

Krillo

Medlem
  • Antal inlägg

    210
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Kristian
  • Stad
    Hällingsjö
  • Antal år inom saltvatten
    3
  • Akvarievolym
    130
  • Akvarietillverkare
    RSM 130D
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    50/50 10000K / Actinic
  • Om JA vid skummare - Vilken
    Tunze 9002
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    15

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Krillo's prestationer

Återkommande kardinalfisk

Återkommande kardinalfisk (8/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

11

Omdöme

  1. Hej, jag antar att måtten är 1400x850x400 = 476 + 270 = 746L vilket är för stort för denna reaktorn som går upp till 600L Hur länge en tub räcker är väldigt svårt att säga då det beror på hur stor akvarium och hur mycket koraller som växer. I mitt 130L så räckte en tub kanske 2-3 månader om jag minns rätt - med väldigt mycket koraller. Men det är klart, om man räknar bort sumpen (där det inte skall växa koraller) så är den ju tillräcklig eftersom växtytan är på 476L så det borde fungera bra.
  2. Då jag tar en paus från saltvattensakvaristiken för ett tag så säljer jag denna effektiva kalciumreaktor. Schuran Pico (med pump MaxiJet 1000) (LxBxH): 130 x 155 x 400mm Reaktorvolym: 1,5 liter För akvarium upp till 600l För den intresserade så kan jag inkludera regulator med fattning för sodastreamflaskor vilket är smidigt om man inte har plats för stor CO2-tank eller har mindre akvarium. Den kommer härifrån där man också kan beställa packningar Kan också inkludera en elektrisk solenoid som man kan koppla på CO2-tillförseln om man har en pH-mätare som kan styra ett 220V uttag. För dom som inte känner till Schuran så är det en tillverkare av högkvalitativa akvarium för zoo, akvarier och privata installaioner. Man har tillverkar produkter för saltvatten i över 20 år - detta är bra grejer. Manual bifogat som PDF i denna post. Bubbelräknaren har en liten kosmetisk spricka men påverkar inte funktionen, den ser man i klippet här Finns utanför Göteborg (Hällingsjö) men kan skickas mot självkostnadspris. Pris: 2000 kr Tel: 0736 385915 jetstreampico-gb.pdf Jetstreampicogb.pdf
  3. Körde igår från 11.00 - 19.00 och kH ökade med 0.8 så nu går det åt rätt håll (kH 7.5). Skall låta den gå samma intervall idag och se om trenden håller i sig, i så fall stryper jag den med 2 timmar och ser om man hamnar någorlunda rätt. Rätt stor skillnad från "en timme om dagen" som var första gissningen.
  4. Hejsan! Har kört min nya kalciumreaktor från Schuran i ett par veckor nu men får inte riktigt till det. Skulle behöva lite mentala kryckor från er för att komma vidare, hur ni kör och så. Jag får den inte att hålla kH i nivå, kanske fegkör jag den? Jag har en dropphastighet på effluent på ca 20 ml/min, lite fortare än en droppe i sekunden. Mätte kH på effluenten idag och fick ca 23 dkH. Jag kör den 24/7 men gasen är bara på ca 4 timmar. pH i effluenten är ca 6.3. Anledningen till att jag är osäker är för att där jag köpte den så trodde man att i mitt lilla kar (RSM 130) så borde den inte gå mer än en timme om dagen. Detta verkar ju inte korrekt. I manualen verkar det stå att den skall köras 24/7 med gas. "We recommend not to interrupt the CO2 application and use the reactor 24hrs a day". Ni kanske fattar att man blir lite osäker. Skulle inte pH gå ner väldigt mycket i karet om man körde den dygnet runt? kH i karet tappar med ca 1.1 - 0.7 per dag med nuvarande inställningar. Jag kör CO2 med ca 60 bpm och det är max enligt manualen, kör man fortare så byggs det upp gas i toppen på reaktorn, dock verkar cirkulationsinjektorn fixa detta men jag vet inte om det är ett övertryck som man skall akta sig för (sprickor)? Vad tror ni? Skall jag låta den vara på 24/7 med gas? Dubbla tiden den kör nu? * Magnesium är ok, runt 1400. * Har pH mätare men ingen controller. * Kör med ARM-media * RSM 130
  5. Någon som känner igen dessa? Ser bruna ut. Har sugit ut tre so far, betyder nog att det finns 10 ggr fler som jag inte ser. Verkar inte sitta på acropororna vad jag kan se iaf.
  6. Har denna i min tank, den viker upp en del av foten över hela skalet när han rör sig omkring. Han kan dra i denna och blir då som en porslinssnigel, vit med bruna prickar. Detta exemplaret är ca 20 mm lång.
  7. Hej Fredrika, bilden är lite otydlig men jag skulle säga att det är en Cladonema av något slag, en slags manet. http://www.european-marine-life.org/05/cladonema-radiatum.php
  8. Hehe, jag väljer det resultatet för det är mer troligt och mer positivt : 1. Jag gjorde test med referensvätska med Seachem som stödde resultatet 0. 2. Inga djur är påverkade, varken makro som mikro. 3. Inga koraller verkar irriterade. Seachem är ju hyggliga och inkluderar ett kalibrerat prov som påvisar 1 ppm löst ammonium så man ser att deras sensorer fungerar som dom skall.
  9. Inte för att jag försvarar mitt eventuella val men riktig barebottom kommer det inte bli, dvs jag kommer förmodligen täcka allt synligt glas med sten och sedan fylla i luckorna med större grus. Något synligt glas vill inte jag se på botten, men om andra gillar det har jag inga synpunkter. Läser just nu en artikel i CORAL om dsb:er och om deras nytta så vi får väl se. Dock säger författaren att vill man ha en fungerande dsb skall den vara 10 cm tjock. Dessutom skall djur som t.ex. sandvändande stjöstärnor undvikas då dom äter upp alla hjälpsamma djur i sanden och lämnar den mer eller mindre öde förutom på bakterier. Önskar jag visste det senare för två år sedan ...
  10. Nytt test med Seachems test som var negativt, kan nog avskriva hela den här historien till ett dåligt testkit.
  11. Ok, men då får jag väl försöka hitta ett nytt test som fungerar. Man kan ju inte nöja sig med att de flesta testen visar fel ... då är det ju poänglöst att använda dom.
  12. Det finns bakterier som kan gå in i ett slumrande stadie där metabolism mer eller mindre upphör när dom hamnar i ogynnsamma förhållanden. Kanske finns det något i flaskan som skapar detta stadie för dessa bakterier. Eller så är det en flaska väldigt dyrt vatten ... det lär vi väl aldrig få veta.
×
×
  • Skapa Ny...