Gå till innehåll

Basset

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nice!! Så går de när man kommer lite sent, då försvinner godisbitarna. dom kommer göra sig bra i ditt kar!
  2. Ett billigare alternativ är att fylla pet flaskor med vatten och frysa in dem. Lägg dem sedan i sumpen.
  3. Jag matar mina med frysmat. Deras favorit är artemia, cyklops och lobster egg. När jag matar dem så stänger jag av pumparna så de hinner äta, de ju inte så snabba. Jag sprutar dessutom maten över dem med en doseringspruta. pumparna är avstängda i några minuter så jag ser att de får i sig maten. försöker även locka bort mina andra större matglada fiskar till den andra änden av karet med mat så mandarinen får i sig tillräcklig.
  4. Tack för en trevlig träff! Och ett stort tack till Chrille som anordnade det hela! Många givande samtal. Roligt att få ett ansikte på folket här på guiden Vänliga hälsningar Madeleine och Jörgen
  5. Absolut! Ska först bara gå igenom den tråkiga tiden då man bara får vänta och stirra på sten i all evighet (känns det som i alla fall) innan man får sätta något roligt i karet. Men sen så är du välkommen!

  6. Båda dagarna (31 mars/1 april) funkar för träffen passar mig och farsan alldeles utmärkt!
  7. Håller med föregående. Riktigt fina hästar! Vilken sort är det?
  8. Jag har hittat en liten grön snigel liknande sak utan skal på mina gröna zoanthus. Den ser precis ut som: http://se.reeflex.net/tiere/3836_Aeolidina_sp. - green.htm Bör jag vara orolig?
  9. Tråkigt att du kanske ska sälja karet... Det är grymt snyggt!! Vad är det rosa för något på som är på bild 1 och 3?
  10. Jag har 2 st sjöhästar (hippocampus Kuda). Tillsammans med dem har jag: Trochus snäckor Blåbent eremit (clibanarius tricolor) rörmask sjöstjärna (Fromia Milleporella) Mussla (Tridacna maxima) Koraller: Gorgonia Rumphella capnella Sacrophton Lobophytum pumpande xenia Tubastrea Monitpora digitata zooanthus sinularia Jag gav 300 kr/st för sjöhästarna. Mina hästar är väldigt olika till sättet, den ena äter allt man ger henne, kunde handmata henne andra dagen medans den andra vill bara äta levande räkor. Matar dem 3 gånger om dagen. Byter ofta vatten då de skitar ner en del plus all mat som blir över. Jag har inte så mycket cirkulation till hästarna, ca 7 gånger volymen. Jag har en "grotta" till mina hästar där de kan gömma sig om de känner att vattenströmen är för stark eller lyset.
  11. Vad för vitaminer ska man använda till sjöhästar? Även förslag på annan mat än fryst mysis och artemia till sjöhästar tas gärna emot!
  12. Hur stort kar har du till dina sjöhästar? Funderar nämligen på att skaffa ett par =)
  13. Hej Chrille! Hur går det med ditt akvarium? Några nya bilder kanske? =)
  14. Planering har tagit en oväntat vändning. Hade tänkt mig ett 250 liters kar med lite fiskar men nu står jag här med ett clownhotell och ska nog inhandla ett par sjöhästar nästa vecka kanske =) Skyller allt på Anders på Krstd Zoologiska, han kan ju inte ha så söta hästar utan att man blir sugen! =) Karet har varit igång i 7 veckor nu och alla värden är kanon, har börjat inhandla koraller lite smått, men de är inte lätt, allt ska anpassas till hästarna, men de är kul! Så de större karet är lite på is nu men de dröjer väl inte länge innan man uppdaterar sig... =)
  15. Hej Chrille! Roligt att det finns någon så pass nära! Kommer säkert att höra av mig när jag har kommit lite längre fram i planeringen!
  16. Hej Ove! Så vad för dvärgkejsare funderar du då på?
  17. Hej Ingemar! Tack! Riktigt fina dvärgkejsare du har! Hur många har du nu?
  18. Jag funderar på att skaffa ett 250 liters kar. Jag är nybörjare och vad jag har förstått så är planering A och O... Så jag undrar vad ni har för fiskar i eran 250 liters kar? Det hade varit väldigt snällt om ni hade kunnat skriva vad ni har för fiskar, hur många av varje och hur de fungerar tillsammans. Ni får gärna skicka med bilder på eran fiskar och kar! Det hade hjälpt mig väldigt mycket då jag är i planerings fasen med mitt akvarium. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa Ny...