Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Clownen

Medlem
 • Antal inlägg

  2 874
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

44 Good

Om Clownen

 • Födelsedag 1975-12-24

Profilinformation

 • Förnamn
  Peter
 • Stad
  Helsingfors
 • Antal år inom saltvatten
  5
 • Akvarievolym
  910-
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Odling av fisk, ryggradslösa djur, koraller.
 • Antal år inom sötvatten
  4
 1. 721-1199 liter

  Tack för tipsen Jimmy och Larry. Jag fick nu äntligen svar från AMA som hänvisade till www.decocean.dk där de tydligen ska sälja reservdelar till Yasi skummare. Får se om de kan fixa detta. Annars får jag kolla upp NYOS 200.
 2. 721-1199 liter

  Hej på er! Anders: Karet har rullat på i drygt två år med koraller nu. Under julen när jag var på semester så blev det återigen problem, Murphy's law... O-ringen på min skummare; Yasi Champagne 200 gick sönder och personen som vaktade akvariet var tvungen att stänga av skummaren. Karet klarade sig fint och, till skillnad från de flesta inom hobbyn, är jag inte speciellt orolig att köra karet utan skummare och jag har gjort det med goda resultat i mitt förra kar. På lång sikt vill jag dock att den ska fungera, speciellt om något oväntat skulle inträffa. I Tyskland säljs inte skummare av märket längre och företaget jag köpte den av försökte hitta en liknande men den passade inte och skummaren rinner över. Jag har även kontaktat AMA via e-mail som jag antar är tillverkaren men får inget svar. Någon som har några tips eller äger skummare av det här märket?
 3. 721-1199 liter

  Tack för alla kommentarer! Tack Capote! Kul att se dig här igen och liksom Lasse och många andra så hoppas vi alla på en omstart . Du är varmt välkommen och tack för senast! Dörren är alltid öppen om jag är hemma. Tack Nicola. Jag matar den ganska sällan direkt om jag ska vara ärlig. Jag försöker mata med torrfoder så att det landar på den men jag borde punktmata den oftare. Ibland tar jag upp den och lägger den i en skål för att mata den ordentligt med mysis/krill. Den verkar trivas bra och det är min favoritkorall.
 4. 721-1199 liter

  Tack för de positiva kommentarerna! Mina clowner ville också vara med på ett hörn
 5. 721-1199 liter

  Akvariebilder
 6. 721-1199 liter

  Hej på er! Tiden går och det är dags för en uppdatering. Karet rullar på bra och jag har inte haft några större missöden. Det har tillkommit lite nya koraller men annars är det mesta sig likt och jag har helt ok tillväxt tycker jag. HELBILD
 7. Verkar som en reset räckte! Tack Mikael; bjuder på en öl om du har vägar förbi Helsingfors .
 8. Tack Mikael ska testa detta!
 9. Hej, Har haft min Grotech Tec III doserpump i drygt 5 år utan problem. Förra veckan slutade den dosera på samtliga 3 kanaler. Displayen fungerar som normalt och jag kan dosera manuellt via enheten när jag trycker på knapparna. Allt ser normalt ut när jag öppnar enheten men det kommer ett högfrekvent pipande från den om man sätter örat bredvid. Vet inte om detta pipande har låtit så tidigare när kåpan har varit påsatt. Har inte hittat mycket information om trouble shooting den här enheten och skulle uppskatta tips från alla teknikkunniga på forumet innan man lägger ut närmare 400€ på en ny enhet. Tack!
 10. 721-1199 Liter

  Tack för senast och tack för fraggarna! Jättefint kar och hus du har i vackra Ekenäs. Kommer bli kanon när keramiken smälter in och korallerna återhämtat sig. Sent from my GT-I9305 using Tapatalk
 11. 721-1199 liter

  Aj, det var tråkigt att höra. Ska försöka hinna med sjöfartsmuseet nästa gång jag är i Götet.
 12. 721-1199 liter

  Tack, tack. Det är fortfarande en bra bit till dit jag vill komma men det börjar väl i varje fall bli skapligt som Lasse uttryckte det . Tack Keller men det är nog bättre med en levande tavla . De va la gött å höra Lasse . Det var en fröjd att se korallkaret på Universeum i somras, verkligen super.
 13. 721-1199 liter

  Och lite vertikaler:
 14. 721-1199 liter

  Vänster, Mitten, Höger: