Gå till innehåll

Ceddan

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Anton
  • Stad
    Uddevalla
  • Akvarievolym
    180 liter

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Ceddan's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Två tummar upp
  • Välkomnad

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej igen! Om jag skulle omvandla mitt Juwel Rio 300. Vad skulle ni erfarna införskaffa er för teknik? Har sett att Juwel har en egen skummare, skulle den funka? Kan jag ha kvar filterhörna, och i så fall vilket behov kan den få? Belysningen ser jag som en dyr investering, och om de skiter sig, så vill jag helst inte stå där med en svindyr belysning när jag startar om till sötvatten. Kan jag köra med den beslysningen som jag har? Dvs orignal, eller behöver jag satsa på t.ex. Helialux Spectrum? Har läst en del om sump, men är det nödvändigt för mig som nybörjare att starta med en sådan? Verkar ganska avancerat för en nybörjare? Tack för hjälpen!
  2. Tack igen för svaren! Kommer hålla lite koll på den begagnade sektionen :)
  3. Tack för alla kloka svar! Jag får tänka om lite och satsa på ett lite större. Om jag skulle få för mig att använda mitt JUWEL Rio 350, visst är det möjligt att köra med det? För att köra så minimalt med teknik, koraller etc för att testa om saltvatten är något för mig.. Vad behövs då minst för att köra igång? Är de skummare och bättre ljus framförallt? Finns ju en uppsjö av olika tester, vilka krävs minst att ha?? Om de är någon som vet en bra tråd, med liknande frågor får den gärna länka :) Tack på förhand!
  4. Hej! Jag har länge funderat på att skaffa ett saltvattenakvarium, men har inte blivit av. Har idag ett Juwel RIO 300, med Malawi men skulle gärna vilja testa även ett saltvatten, haft sötvatten i över 10 år. Tanken är att testa med ett akvarium som inte är för stort. Jag är medveten om att det kan bli lite svårare, men det är bara ett test för att se om det är något för mig. Vill därför inte lägga ut massa pengar om det visar sig att det inte är något för mig. Dessutom har jag heller inte plats för ett stort möbelkar (eller rättare sagt, hårda restriktioner från sambon.. :)). Jag har läst om, och har ett par böcker hemma som jag kommer utgå igen.. Men frågan är vilket akvarium man ska välja för en nybörjare som mig? Har kikat på detta: https://www.7h-zoo.se/product.html/aquael-nano-reef-duo-49l Åsikter, tankar?
  5. Hej! Detta är min andra tråd här i forumet. Första tråden var jag undrande om vilket kar som var bra som ett första nybörjarsaltkar. Men jag har läst en hel del senaste dagarna, och väntar hem böcker för att läsa på mer.. Men allteftersom jag läst, funderar jag på om jag kanske skulle behålla med Juwel 240 l kar och köpa teknik . Så min fundering är, är ett 240l för stort för en nybörjare och vad rekommenderas det för absolut nödvändig teknik? Kan man köra utan extern sump? Vet att Juwel har en intern skummare som jag funderar på, någon som har erfarenhet av den?
  6. Spännande! Vart köpte du karet?
  7. Tja! Lite nyfiken, hur går de för dig? Jag är själv intresserad av att skaffa ett sånt sånt kar som första saltvattensakvarium
  8. Okej, med "deluxepaketet" menar du då detta: https://www.zoo.se/red-sea-akvarium-nano-max-komplett-svart.html
  9. Tack för svar. Men jag tror jag vill ha ett helt nytt. Har du samma åsikt om detta paket? https://www.7h-zoo.se/product.html/reefer-nano---77-liter---svart?category_id=150
  10. Hej! Jag har haft akvarium i snart 10 år. Jag har haft vanliga akvairiefiskar och kör just nu ett 240l Malawikar. Men jag blir mer och mer sugen på ett saltvattenkar. Dels för utmaningen och dels för att det är mycket snyggare. Är det någon som har erfarenhet av ett likande paket som detta? https://www.cyberzoo.se/fyndhornan/akvarietillbehor/reef-master-60-105-liter-saltvatten-startset.html Kan det verkligen vara så komplett som dom skriver? Vad behövs det mer till uppstarten?
×
×
  • Skapa Ny...