Gå till innehåll

Bläckfisken

Medlem
  • Antal inlägg

    148
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johan
  • Stad
    Hultsfred
  • Akvarievolym
    125

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Bläckfisken's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. magnesium är lågt. sikta på 1350 kalcium lite lågt oxå. 400 vore bra kH lite högt, speciellt för min smak, satsa på 8 nitrat är ganska högt också satsa på 5
  2. Köp en färsk fin bit levande sten, belys den och hoppas på att något roligt dyker upp.
  3. Hur mår karet i övrigt? Jag själv har nog sällan kommit över 7,9 i mitt kar. Har nog inte mätt pH på över ett år nu.
  4. för att ersättningsleds inte finns tillgängliga när de befintliga pajar. Kan man lätt sätta annat fabrikat av leds på maxspect G2 ramperna??
  5. Iom att det är mycket vatten så är VB uteslutet. Skulle köra med Mg och Ca Ballingsalter, som man blandar ut till vätskeform med bra vatten. Har ni ett väl cirkulerat område i sump så kan ni bara lägga i ballingsalterna där. Snabbt räknat med Aqua calc på Androiden säger: 4000L med Ca 385->420 och Mg 1150->1400 ger 128.4 g Kalciumklorid per dag i 4 dagar. 643.4 g Magnesiumklorid per dag i 13 dagar. sen är ju någon typ av kontinuerlig dosering bra o ha, skaffa en doserpump och börja med balling. vet dock inte hur detta funkar med kalkreaktor.
  6. Algmagnet med larvfötter av gummi på torrdelen. Skrapar rutan varje natt.
  7. Det underlättar om du skaffar magneter, men det kan säkert gå att komma undan billigare. Gällande skummarkoppen så ska den sitta löst. Plocka även isär skummaren och rengör den plast-rör-vinkel som för in luften, det är den enda delen på denna skummare som inte funkar toppen.
  8. http://reefbuilders.com/2013/02/26/razor-nano-led-maxspect/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reefbuilders%2FCTjt+%28Reef+Builders%29 Kan det va något?
  9. Slimline har jag faktiskt inte tänkt på, kan funka. Men den svarta hårdplasten verkar ju vara perfekt, undrar vad det är?, och vart man får tag på den, glasmästaren kanske?
  10. Gillar inte min ide om svart plexi för att hålla ljus ute från refugium och skummare. Tanken var att ställa/limma svartmålad plexi mot glasen. men håller det med silikon, finns det risk att skit samlas bakom plexin, kanske är enklast att måla direkt på glaset med någon exoxi färg??? någon som har något bra tips på hur jag skall hålla ljus ute från sump och det belysningsförskjutna refugiet.
  11. http://www.patrolbase.co.uk/krylon-spray-paint/krylon-spray-paint-512284 dom har dock ingen röd
  12. Surfat runt lite och kommit fram till att jag inte sprayar på glaset då det förmodligen lossnar efter ett tag, funkar tydligen bäst på plast. Blir nog att skaffa plexiglas/akryl att spraya på eller om man kan få tag på svart direkt.
  13. Jag ska måla avdelarna (2 och 3) för att hålla ljus ute från skummare och det belysningsförskjutna refugiet. Tänkte använda mig av spray färg, Krylon Fusion svart, dock blank som var det enda jag fick tag på. Ska enligt flera utländska forum fungera med marint vatten. Vad säger experterna här. Bra eller ....?? självklart tillkommer en kureringsperiod på en vecka enligt rekommendationer på diverse forum.
  14. Har du kollat att refraktometern visar rätt? Sen kanske nirtraten är låg som tidigare nämnt.
×
×
  • Skapa Ny...